Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa electronica ewm10931s electrolux

POLAKU2002

Postări Recomandate

Buna ziua ...cer ajutorul dumneavoastra in legatura cu o placa electronica la o masina de spalat...as fii cumparat aceasta placa dar in romania nu exista si nici o schema despre ea nicaieri  de aceea ma chinui sa o repar e masina mea personala ,am gasit ewm10931se placa in scurt o dioda zenner cu un cod ciudat si despre care nu am gasit nimic..pj1309 742b....este echipata cu lnk364 si ma gindeam sa inlocuiesc totata partea de alimentare cu tensiuni dn afara dar surpriza nu e asa simplu cum pare...atasez o schita a problemei...am pus in locul diodei zenner toate valorile pina la 85v si degeaba tot 5v am dupa ea...poate ma luminati un pic ...https://imgur.com/wCdu8sI

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• POLAKU2002

11

• bolek

3

• yokoono

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

La 24.03.2019 la 17:48, POLAKU2002 a spus:

Buna ziua ...cer ajutorul dumneavoastra in legatura cu o placa electronica la o masina de spalat...as fii cumparat aceasta placa dar in romania nu exista si nici o schema despre ea nicaieri  de aceea ma chinui sa o repar e masina mea personala ,am gasit ewm10931se placa in scurt o dioda zenner cu un cod ciudat si despre care nu am gasit nimic..pj1309 742b....este echipata cu lnk364 si ma gindeam sa inlocuiesc totata partea de alimentare cu tensiuni dn afara dar surpriza nu e asa simplu cum pare...atasez o schita a problemei...am pus in locul diodei zenner toate valorile pina la 85v si degeaba tot 5v am dupa ea...poate ma luminati un pic ...https://imgur.com/wCdu8sI

Atat cat este de tip industrial,nici componente nu gasesti si nici schema.Este ca la interfonul de scara...fiecare se tine de brendul lui.Sa omitem componentele ca si defect,dar ce facem cu softul??

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am reusit sa intru in menu service sa verific leduri butoane dar la fiecare pas imi da o eroare e 91 care inseamna ca nu comunica placile intre ele...pe placamai sunt ceva diode pj1309 dar pe celelate este scris pj1309 471a iar pe cea arsa pj1309 472b.....

Link spre comentariu

E foarte posibil ca defectul ce a provocat scurtcircuitul să fi fost o supratensiune ce a afectat și altceva.Ați verificat toate componentele din zonă, nu mai dă nimic anormal la măsurători pe acolo ?

Link spre comentariu

a fost un soc electric ce mia puscat varistorul si aceasta dioda zenner...ptr siguranta am schimbat si lnk364 si tl 431..inca nu am schimbat pc817....

Link spre comentariu

Eu zic sa persisti pana o repari. Daca e masina de spalat buna...merita sa transpiri umpic pentru ea. Cu cat inlocuiesti mai multe piese de pe placa cu atat cresc sansele sa iti mearga. Verifica si programatorul pentru orice eventualitate, sa nu aibe contacte arse sau prajite. O masina de spalat e o adevarata tema de casa pentru weekend. Succes! :rade: In orice caz nu renunta chit ca nu-ti speli rufele 2 saptamani. Macar inveti ce trebuie sa-i faci pe viitor.

Link spre comentariu

Muncesc de zor sa i dau de cap si degeaba..conform manual servisului unde am 5v pr dioda zenner ar trebui sa fie 12v..ce merg alaturi de 5v pe panoul de comanda si pe placa inverter al motorului....mam gindit sa elimin lnk si sa alimentez torul cu un alimentator de 12 si unul de 5 separat....dar nu iese...nu avem nici un coleg ce lucreaza la electrolux_.

Link spre comentariu

In schema mazgalita de tine sunt doi condensatori de 22u/400V... faci o poza  sa-i vad pe amandoi ? Mai sunt si doi electrolitici nemarcati, poti sa ne arati in poza ca nu scrie nimic pe ei? Mai exista si o dioda peste care ai scris 5V , sigur e o dioda de 5v ?

Link spre comentariu

Buna seara este un singur cond de 22uf 400v...dar am pus inca un simbol din cauza desenului...electroliticii nemarcati sunt la fel 470 35 volti....nu pe dioda am scris 5v....acolo la imbinarea plusului diodei zenner arse cu cea rectificatoare si condul la masuratoare imi da 5v,indiferent de ce valoare zenner pun...

Link spre comentariu
La 25.03.2019 la 22:53, POLAKU2002 a spus:

schimbat si lnk364 si tl 431

Daca e cu TL431 sa stii ca nu dioda zener stabileste iesirea ci 431. Dioda PJ sunt sanse sa fie un transil P4SMAJ.  http://www.tvsat.no/wp-content/uploads/2016/05/VASKMASKIN-ERROR.pdf Schema ta e incompleta...mai mult nu te pot ajuta..daca e chiar e cum ai desenat e o configuratie mai ciudata de sursa cu LNK (Flyback inversor flotant), poate seamana cu ce e mai jos

index.php?action=dlattach;topic=354649.0

Link spre comentariu

Are si circuitul tl431...pe cablaj este simbolul diodei.....efectiv lipseste tensiunea de 12v....schema ta e interesanta dar nu o pot citi de mai aproape

Editat de POLAKU2002
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări