messu Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 Imi poate spune cineva cum se numeste conectorul din imagine si daca si de unde as putea achizitiona asa ceva ? Este sigur un conector de RF pentru ca l-am gasit intr-un transceiver Kenwood. Mai multe informatii, insa, n-am reusit sa gasesc... Link spre comentariu
VAX Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 Ceva asemanator am vazut la placi video (etajul final) de la monitoare CRT de mare rezolutie (21 inch). Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 Seamănă dar nu răsare. Da și tu niște dimensiuni, diametru fir cald/cămașă, lungime fir cald. Mufa de genul acesta am văzut pe la conectorul de antena la radiourile auto. 1 Link spre comentariu
messu Postat Martie 23, 2019 Autor Partajează Postat Martie 23, 2019 Masor când ajung acasă și revin cu dimensiunile. E clar că se găsesc prin aparate radio, ca și mie tot pentru radio îmi trebuie, dar cum se cheamă și de unde as putea sa cumpar....asta e ideea Link spre comentariu
yo3fhm Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 2 hours ago, messu said: Imi poate spune cineva cum se numeste conectorul din imagine si daca si de unde as putea achizitiona asa ceva ? Este sigur un conector de RF pentru ca l-am gasit intr-un transceiver Kenwood. Mai multe informatii, insa, n-am reusit sa gasesc... Intr-adevar, e un conector folosit in mai multe tipuri de echipamente de emisie-receptie. Familia transceiverelor Kenwood (TS-530.... TS450 si poate si altele), Motorola GM300.... In Kenwood TS-450S/AT se regaseste de exemplu, la placa PLL (CN3, CN6, CN7) si se numeste simplu, conector coaxial . Nu am gasit alte referinte, din pacate. Manualul service este aici . Pe E-bay se pot gasi seturi de astfel de cabluri : https://www.ebay.ie/itm/Kenwood-TS-50S-TS50S-COAXIAL-CABLES-/282937645957?hash=item41e065db85 In cazul in care aveti nevoie de astfel de conectori, am un prieten de la care putem procura cateva bucati, fara nici o obligatie. Cu stima, Cezar YO3FHM 1 Link spre comentariu
adydep Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 Seamana cu mufa de antena auto: Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 24, 2019 Partajează Postat Martie 24, 2019 E Kenwodoo ?! Daca te uiti mai sus a gasit omu ..... Link spre comentariu
yo3fhm Postat Martie 24, 2019 Partajează Postat Martie 24, 2019 9 minutes ago, grosu99 said: E Kenwodoo ?! Daca te uiti mai sus a gasit omu ..... Kenwoodoo ar putea fi doar dupa cateva cinzeci bune de rom cu bere sau combinatii echivalente. Pe de alta parte, Kenwood nu e proprietarul modelului respectiv, care e folosit *si* de ei, dar si de alte firme (cum ar fi Motorola), dupa cum am mai spus si in postarea anterioara. Tipul asta de conectori au fost folositi inainte de introducerea cablurilor de interconectare cu mufe SMA sau mai mici, inclusiv la echipamentele de unde scurte. Ref. la ce a scris RST mai sus: >>" E o simpla mufa, o bucata de fier (cupru, argint ) frezat. Subiectul mi se pare tare departe de radioamatorism. Sau, autorul topicului ar putea preciza la ce ii foloseste. >> Imediat se gasesc solutii de a inlocui artefactul. " Fiind cabluri de interconectare a modulelor din interiorul acestor echipamente, amanuntul asta se cunoaste (in general) doar daca ai depanat efectiv astfel de echipamente. Avand in vedere asta, nu e de mirare ca subiectul i se pare "tare departe de radioamatorism" , mai ales ca extraterestrii de pe planeta Nibiru ar ramane uluiti in fata unor artefacte precum receptoarele Waxiba cu antene telescopice. Ce mult admir eu comentatorii de pe tusa, care forteaza nota incercand sa afle la ce ii trebuie omului firul respectiv, in loc sa dea raspunsuri la obiect ! Ce mama naibii conteaza la ce il foloseste? Omul a intrebat de unde e mufa si atat. Daca simtea nevoia sa intrebe cu ce o poate inlocui, sunt sigur ca ar fi gasit singur o solutie si nu ar fi simtit nevoia sa fie intrebat ce face efectiv cu cablul sau conectorul respectiv. 3 Link spre comentariu
messu Postat Martie 24, 2019 Autor Partajează Postat Martie 24, 2019 Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute ! Mufa are 9mm lungime, cu un diamteru de 3 mm. Pinul central are un diametru de cca. 1mm, cu lungime de 2,5mm. Mufa, ca sa ne fie clar, imi trebuie ca sa repar un cablu de interconectare dintr-un transceiver. Simplu. Bineinteles ca as putea face o carpeala de toata frumusetea, insa, pana acolo, as vrea sa incerc o reparatie cat mai cinstita si cat mai "cum se face". RST, daca sinteti deranjat cumva de intrebarea si de topicul deschis de mine, de ce a trebuit sa va amestecati ? Am deschis topicul aici pentru ca este o vorba despre o componente gasita intr-un echipament destinat radioamatorilor si, in consecinta, m-am gandit ca poate as putea afla raspuns mai usor daca intreb aici. Si poate ca raspunsul ar putea fi de folos, la un moment dat si altora. Daca am postat gresit, cer scuze, sincer, colegilor radioamatori ! Totusi, de ce a trebuit sa tratati asta "la caterinca" ? E gresit sa cer ajutor intr-o problema, oricare ar fi ea ? Nu mai reusiti sa gasiti loc de exprimare pe forumurile de bascalie asa ca a trebuit sa faceti asta aici ? Orice intrebare, pe ORICE TEMA, trebuie MUSAI sa primeasca un "raspuns" (cel putin unul), la bascalie ? De ce ? In sfarsit, scuze pentru digresiune ! Multumesc YO3FHM pentru oferta ! O sa va contactez in privat, cu mai multe detalii, ca sa nu mai supar lumea. Cele bune, tuturor ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2019 Partajează Postat Martie 24, 2019 Conectorii sunt fabricati de o firma japoneza numita Taiko Denki, se numesc conectori TMP si se gasesc de cumparat -de exemplu- pe site-ul Funkamateur: https://www.box73.de/index.php?cPath=82_212_238 ori de aici: https://rfconnection.com/tmp-tmp-cables-taiko-denki-connectors/ Se gasesc si pe ebay, in UK dar eu am cumparat ceva mai ieftin mai demult de la un italian (I5XWW), si vad acum ca inca mai are la vanzare: https://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_ssn=i5xww&hash=item1ef6eef66e%3Ag%3AgGkAAOSwArFbxY~Y&item=132991874670&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=tmp&_sacat=0 GL & 73! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum