Avoid Postat Martie 22, 2019 Partajează Postat Martie 22, 2019 Salutare, Vreau sa anulez senzorul de miscare de la o lampa solara. Am incercat sa inchid circuitul senzorului de miscare dar functioneaza 15 -20 secunde si se stinge. Nu am gasit schema de la chinezaria asta. Link spre comentariu
catalin85 Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 Undeva la aceasta lampa solara ai si un potentiometru de reglare a timpului.In afara de inchiderea circuitului la senzor trebuie sa inchizi circuitul si la acel potentiometru pentru a ramane tot timpul aprins(cel putin asta am inteles eu ca vrei sa faci) Link spre comentariu
surubarila Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 (editat) Sanatate permanenta ! Nu-mi dau seama care e motivul pt. care vrei anularea senzorului. O solutie ar fi "straparea" elementului de comanda al becului/led-ului , asa nu mai intervii in "schema".Pare a fi un mosfet , vad ca se alimenteaza in cc. Edit : daca se aprinde numai pe timp de noapte , nu e valabil ce-am zis mai sus , ne mai gandim.... Editat Martie 23, 2019 de surubarila Link spre comentariu
validae Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 Ai verificat dacă stingerea nu e cauzată cumva și de tensiunea prea mică a acumulatorului ? Ar fi fost util să pui poze mai detaliate, din care să se vadă ce model de lampă e, ce acumulator are, etc.... Să șuntezi senzorul de mișcare nu e foarte greu, dar să păstrezi în același timp și alte facilități ale lămpii poate fi o provocare....vrei să se mai încarce solar, sau doar s-o folosești ca pe o lampă simplă ? Link spre comentariu
Avoid Postat Martie 23, 2019 Autor Partajează Postat Martie 23, 2019 Nu are potențiometru pentru reglare timpul de on cand detecteaza miscare.....probabil este in crocontrolers scris. Ce solutie am gasit......am construit un senzor de lumina si am trecut ledurile prin el. Acum ledurile nu mai sunt alimentate de pe blaca de la lampa. Functioneaza incarcarea acumulatorui. Link spre comentariu
Vizitator cristiantimar Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 Salut, acealasi lucru vreau sa-l fac si eu. Oare poti sa detalizei putin cum ai facut mai anulat seonzurl mai exact ? mersi Link spre comentariu
Swiby Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Acelasi lucru vreau sa il fac si eu. Singura schema pe care am gasit-o pe net este aici: https://www.codrey.com/electronic-circuits/solar-sensor-wall-light-review-teardown/ poate reusim sa rezolvam problema. *de ce se doreste eliminarea senzorului de miscare - lampile se vor monta pe lateralele unei case sau de-a lungul uni gard si trebuie sa functioneze de la apusul pana la rasaritul soarelui. Link spre comentariu
Swiby Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 Aceasta este schema - din pacate nu s-a putut identifica p/n-ul microcontroller-ului. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 Chiar dacă ai şti ce controller e pus acolo, tot nu ai şti ce face codul, aşa că e frecţie. Dacă vrei să meargă strict pe perioada întunericului (sau cît ţine acumulatorul), eu aş renunţa la toată partea din dreapta schemei şi m-aş folosi de panou pe post de senzor de lumină. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 12, 2019 Partajează Postat Decembrie 12, 2019 De observat ca acumulatorul are 1200 mAh, iar prin leduri autorul din link a masurat un curent de 500 mA, deci functionarea dorita "toata noaptea" va fi de fapt doar putin peste 2 ore. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum