Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Olimpiada de matematica Seemous 2019 - rezultate

Postări Recomandate

Eu am pus o intrebare la obiect.Cand spui Olimpiada te gandesti la o chestie de mare anvergura,de regula.

De aceea am intrebat cate tari.Nu vreau sa subestimez pe nimeni.

Pe timpuri,la cele internationale scolare,ai nostri ii bateau pe sovietici si chinezi.

Link spre comentariu

Thunderer, a fost o gluma amara. Pentru ca asa afirma toti despre invatamintul romanesc, uitind ca, inca, mai cistigam olimpiade,  elevii nostri sunt curtati de universitati straine. Partea proasta e ca sunt tot mai putini si tot mai nebagati in seama. Personaje ca Vulpița fac audienta, dar de olimpici, nu stim nimic!

Da Branca, bulgari, greci, ca ceilalti sunt din alta casta, nu se amesteca cu prostimea. Desi, atunci cind suntem printre ei, o iau pe coaja! Lasa, Branca, Vulpița e mai buna decit toti!

Link spre comentariu

Icar.Marturisesc ca n-am habar cine e Vulpita.Nu ma intereseaza la TV cancanu.

M-am uitat pe net la Seemus si m-am lamurit.Olimpiada universitara Europa Sud Est.Asta si explica prezenta grecilor si bulgarilor.Ma rog,turkmenii sunt "exotici"...

N-as vrea sa fiu rautacios da olimpiada Traian Lalescu,dat fiind nivelul ridicat al matematicienilor nostri,cred ca e peste Seemus.

Pacat ca daca raman in RO multi se vor pierde.Am un exemplu,din timpul lui Ceausescu.Doi liceeni straluciti la matematica in Severin.Unul castiga olimpiada la Moscova.Merge ulterior in SUA pentru niscai studii si ramane acolo.Lucreaza la NASA.Ultimul job stiut consilier la Departamentul Apararii (?),venit anual de peste 100000$.Celalalt nu stiu ce specialitate a urmat.Cert ca a fost un minuscul angajat la Combinatul Apa Grea.Ajunsese,zic gurile rele,sa "cocheteze" si cu spritzul...Nu l-as critica findca,zic unii,alcoolul face casa buna cu multi matematicieni...

Link spre comentariu

Pe timpurile apuse am avut olimpici cu rezultate remarcabile la olimpiada internationala.

Toti au plecat din tara pt ca erau mult prea valorosi pt ce putea sa le ofere tara in materie de realizare profesionala.

Altii mai remarcabili in facultate au fost recrutati de firma straine. Da fix pe vremea lui nea nicu...ma gandesc ca nu i au luat pe gratis.

Nu sunt povesti. Sunt informatii care le am de la prima mana.

Pe oameni ii cunosc personal fiind prieteni fie cu parintii fie au fost invatati/pregatiti de profi din familia mea.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Traian B.Frumos graficul!Uitati-va cu ce mamuti concureaza ai nostri China,Rusia,SUA!...Si Vietnamul si Coreea de sud au populatie de 3 ori mai mare ca noi.Surprinzator ungurii.Nu stiam de ei.

Pe de alta parte privitor la reforma invatamantului.Asiaticii,in corpore,practica invatamantul clasic,sa-i zicem "la surub",adica cu super disciplina in scoli.Si nu se vaita ca trebuie reformat!!

Link spre comentariu

Calitatea învatamântului asiatic nu este dat de bici ci de mentalitate.

Ungurii au dat o serie de oameni de stiinta si ingineri renumiti. Mostenire grea a imperiului habsburgic. Stiati ca vestitul model T al lui Ford a fost de fapt proiectat de un inginer ungur? Din Mako.

Link spre comentariu

modelul T nu e tocmai chintesenta ingineriei. Existau deja masini, asta era dacia de pe vremea respectiva era ieftina, o faceai repede si aveai capacitatea de productie sa inunzi piata cu ele.

Din cate stiu ungurii au universitati mai bine privite ca ale noastre, acu nu stiu din ce punct de vedere sunt privite, dar nu m-ar mira sa fie mai seriosi.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

Traian B.Frumos graficul!Uitati-va cu ce mamuti concureaza ai nostri China,Rusia,SUA!...Si Vietnamul si Coreea de sud au populatie de 3 ori mai mare ca noi.Surprinzator ungurii.Nu stiam de ei.

Pe de alta parte privitor la reforma invatamantului.Asiaticii,in corpore,practica invatamantul clasic,sa-i zicem "la surub",adica cu super disciplina in scoli.Si nu se vaita ca trebuie reformat!!

Calitatea invatamintului romanesc este vizibila, se vede in numarul de premii Nobel detinute si mai ales in numarul universitatilor aflate in top 500! unde aveam una singura pe la coada listei!

Link spre comentariu

In ciuda lipsei premiilor Nobel, nu sunt de acord cu topul universitatilor. Nu-mi zice mare lucru mie cand vad romani muncind cot la cot cu cei din asa-zisele univetsitati de top. Daca sunt cot la cot cu ceilalti... or fi motive bune, nu?! 

Link spre comentariu

in grafic se vede evolutia coreenilor din sud. Acolo nu e vorba de disciplina, ci de faptul ca se face cercetare mai multa decat in sua. nici in china nu se bazeaza pe partid ci pe investitii serioase in invatamant si cercetare.

Unele tari merg in sus cu invatamantul in timp ce la noi e alta directie in ultimii 20 de ani si pozitia buna din top este dea dreptul miraculoasa. Probabil ca mai sunt putini dascali din vechile generatii care reusesc sa mai insufle pasiune.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări