Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator cuptor cu microunde

doban

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doban

4

• Ovidanie

1

• Spitfire

1

• validae

1

Puteti face si doua transformatoare de separatie, nu doar unul...dar numai prin rebobinare, ceea ce e foarte greu, fiindca de regula, la aceste trafuri pachetul de tole e sudat.Altminteri, luand in considerare tensiunea din secundarul acestor trafuri, pierderile in miez si in cupru(pardon, in aluminiu...) evident ca nu se poate doar prin cuplarea trafurilor existente.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Daca se taie tolele unde sunt sudate , se pot extrage bobinele de 220 si pot fi montate pe un singur miez , cu tolele intretesute .

Necesita rabdare si ceva indemanare plus sculele aferente .

Link spre comentariu

Eu vă sfătuiesc să lăsați trafurile MOT (Microwawe Oven Transformer) așa cum sunt, poate le vindeți cuiva care are traful ars, sau le folosiți în aplicații de înaltă tensiune.Așa cum sunt ele, au un consum în gol extrem de mare, poate ajunge pe la 2-3A chiar și fără ventilare forțată se vor încinge mult în sarcină.Sunt calculate foarte economic și pentru utilizare de scurtă durată, fiindcă aceste cuptoare se utilizează în general doar la încălzirea mâncării gătite, nu cred că stă cineva să gătească tocăniță la microunde.....eu mai mult decât un ou copt sau cârnați nu am avut ocazia să gătesc cu ele.

Dacă doriți să folosiți miezurile, e o variantă bună fiind miezuri de calitate superioară, dar va trebui să dați jos ambele bobinaje și șunturile magnetice dintre bobinaje.Refolosirea primarului original nu e convenabilă fiindcă așa cum am mai scris, e calculat cu mare zgîrcenie și traful consumă enorm în gol, în plus se și încălzește tare în sarcină, având nevoie de ventilare forțată....

Dacă vreți traf separator de calitate, luați legătura cu Toni Mărginean, are la vânzare niște UPS-uri din care poți scoate traf ca lumea, la prețul de 50 lei/bucată e chilipir.Luați două UPS-uri și cuplați trafurile prin secundare, obțineți un separator excelent, plus că aveți disponibile și niște înfășurări de reglaj....

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări