doban Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 Salutare tuturor.Am doua transformatoare identice,de la cuptor cu microunde.Este posibil sa fac un transformator de separație?Mulțumesc. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 (editat) Puteti face si doua transformatoare de separatie, nu doar unul...dar numai prin rebobinare, ceea ce e foarte greu, fiindca de regula, la aceste trafuri pachetul de tole e sudat.Altminteri, luand in considerare tensiunea din secundarul acestor trafuri, pierderile in miez si in cupru(pardon, in aluminiu...) evident ca nu se poate doar prin cuplarea trafurilor existente. Editat Martie 19, 2019 de Spitfire Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 Daca se taie tolele unde sunt sudate , se pot extrage bobinele de 220 si pot fi montate pe un singur miez , cu tolele intretesute . Necesita rabdare si ceva indemanare plus sculele aferente . Link spre comentariu
doban Postat Martie 19, 2019 Autor Partajează Postat Martie 19, 2019 (editat) Și dacă montez primarul in loc de secundar?Rezolv fara bobinare?Scuze am postat în același timp.Multumesc. Editat Martie 19, 2019 de doban Link spre comentariu
validae Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 (editat) Eu vă sfătuiesc să lăsați trafurile MOT (Microwawe Oven Transformer) așa cum sunt, poate le vindeți cuiva care are traful ars, sau le folosiți în aplicații de înaltă tensiune.Așa cum sunt ele, au un consum în gol extrem de mare, poate ajunge pe la 2-3A chiar și fără ventilare forțată se vor încinge mult în sarcină.Sunt calculate foarte economic și pentru utilizare de scurtă durată, fiindcă aceste cuptoare se utilizează în general doar la încălzirea mâncării gătite, nu cred că stă cineva să gătească tocăniță la microunde.....eu mai mult decât un ou copt sau cârnați nu am avut ocazia să gătesc cu ele. Dacă doriți să folosiți miezurile, e o variantă bună fiind miezuri de calitate superioară, dar va trebui să dați jos ambele bobinaje și șunturile magnetice dintre bobinaje.Refolosirea primarului original nu e convenabilă fiindcă așa cum am mai scris, e calculat cu mare zgîrcenie și traful consumă enorm în gol, în plus se și încălzește tare în sarcină, având nevoie de ventilare forțată.... Dacă vreți traf separator de calitate, luați legătura cu Toni Mărginean, are la vânzare niște UPS-uri din care poți scoate traf ca lumea, la prețul de 50 lei/bucată e chilipir.Luați două UPS-uri și cuplați trafurile prin secundare, obțineți un separator excelent, plus că aveți disponibile și niște înfășurări de reglaj.... Editat Martie 19, 2019 de validae Link spre comentariu
doban Postat Martie 19, 2019 Autor Partajează Postat Martie 19, 2019 Mulțumesc,o sa iau în calcul și aceasta varianta. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 21, 2019 Partajează Postat Martie 21, 2019 Incercati cu Google translate: https://datagor.ru/practice/power/2721-galvanicheskaya-razvyazka-iz-starogo-ibp.html 1 Link spre comentariu
doban Postat Martie 24, 2019 Autor Partajează Postat Martie 24, 2019 Interesant,multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum