Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum aflu ce putere are un difuzor ?

Vizitator kid

Postări Recomandate

Vizitator kid

Cum aflu dupa detaliile sau specificatiile constructive (dimensiune magnet, diametru membrana, diametru sarma bobina difuzor etc)...stiti voi, ce putere are un difuzor ? Se poate afla lucru asta ? Din anumite surse am aflat ca se poate dar nimeni nu a stiut sa-mi spun cum, formule etc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

2

• andreius

1

• adircf

1

• Dj_Cc

1

Top autori în acest subiect

Chestia asta este o prostie. A incercat un user donpetru sa faca asa ceva dar Elforum Staff i-a intins o capcana dandu-i un difuzor profi pt horn-loading ce semana cu ceva difuzor chinezesc si a dat ceva parametri aparenti....diferentele intre parametrii originali, fata de cei aprarenti facuti de el au fost total diferiti. Practic el spunea ca-i alt difuzor.

Uite linkul

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=22290

Chestia asta cu deteminarea parametrilor doar uitandu-te la difuzor e ca si cum ai merge pe strada si te uiti la o tipa papusa. Si iti spui in gand: "Mama ce s-ar imperechea asta cu mine." Evident daca-i spui asa te plezneste plus ca iese o gorila dintr-un bmw seria 6 si te calca pe fata :smt003 :smt006

Daca te plictisesti si ai ceva cunostinte de elctronica si poti face ceva aparatura uite AICI Cum se determina parametrii T/S al unui difuzor corect :smt006

Culmea. Intrebare asemanatoare a la Donpetru + si donpetru a postat 7 posturi cu ip-ul tau :weedman:

Link spre comentariu
Vizitator kid

eu am intrebat ceva ?. Vreau sa stiu daca se poate afla puterea unui difuzor in functie de diametrul magnetului ca de masurat TS nu am cum. Am un difuzor domotec, nu mai stiu seria, da in fine, unul de ala cunoscut... ?

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

in mare poti sa estimezi puterea dupa diametru bobinei dar la chinezarii nici macar dupa asta nu poti sa te iei. producatorii seriosi ca sa estimeze puterea difurilor le tin in putere timp de 8 ore si daca nu crapa aia e :smt003

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Alea chinezesti au niste bobine de kko chiar daca magnetul e mare.Scrie pe ele max 200w si daca dai 50w curati in ele iese fum din bobina.Cel mai bine arunci tot conul,suspensia la gunoi si iei un recon kit de difuri cu bobina de ac diametru dk gasesti pe la noi si scoti un difuzor care in magazin e dublu la pretul pe care il dai pe kit si pe chinezarie.Eu asa am facut la un tweeter de 25mm k e mai simplu de montat :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări