flomar60 Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 (editat) Indiferent ce face sau ce nu face colegul nostru,va avea parte de cel putin o reclamatie!...pe unde se pricepe vecina sa o faca!...asa ca ,dupa cum mentiona colegul Spitfire mai sus,totul legal in toate aspectele si poate sa va plimbe linistita caii de la bicicleta!...cine stie ,poate ajunge sa ii placa bicicleta...?!! Editat Martie 19, 2019 de flomar60 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 De, lipsa sedintelor de informare de la radioclub! Inainte de 89 eram "cursati" de seful clubului si de colegii cu state de serviciu ca nici o data sa nu recunoastem ca emitem ceva. Cea mai buna scuza era cu antena de receptie, ce sa receptoinezi ....asa conspirativ bateai apropoul cu sopirlita libera si cam toti erau linistit! Mai putin un coleg ce a fost reclamat ca asculta Europa...normal a ajuns la radioclub ca si aia ce trebuia stiau de astea si s`au distrat toti. 1 Link spre comentariu
yo3fhm Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 (editat) 1 hour ago, WINNER 777 said: Poti sai spui ca daca o plecat din Bucuresti de frica radiatiilor...o plecat degeaba!La fel cum soarele ii loveste in cap pe unii(ele)tot asa si microundele de la diversi sateliti(de comunicatii,gsm,spionaj) se lovesc tot de scafarlie ,asa ca daca vrea sa scape de radiatii neaparat sa isi faca o casa sub pamant si sa nu iasa de acolo decat in caz de inundatie!Tu doar o sfatuiesti de bine... @yo3fkc > Intre Castel Film si pilonul antenei de la Tancabesti, sunt cam 5 Km in linie dreapta, iar pana la campul de antene de la Ciolpani/Luparia (tot Radiocom) - 6Km. Ceva mai la nord-est, la Silistea Snagovului, exista si un pilon al celor de la SNR, cu alte echipamente telecom, inclusiv link-uri de microunde. La Tancabesti/Vladiceasa, pilonul sustine antena pentru emitatorul de pe 855 KHz al Radio Romania; nu m-am informat din surse recente, dar pe vremuri traznea cu 1MW. In timp, au scazut puterea la 500KW, iar acum, din cate stiu, mai emite cu doar 250KW. Campul de antene de la Ciolpani/Luparia nu cred ca e mai prejos, iar tot acolo exista si antenele directive ale Radio Romania International, care emite cu 100KW in DRM. Poate ar trebui sa-i arati chestiile astea vecinei tale si astfel, cine stie, poate se muta de langa tine si-ti lasa eventual si terenul Presupun ca o cunosti pe Tina YO3FRI, pe langa ale carei beam-uri treci cand mergi pe DJ101B spre Ghermanesti, nu ? ;-) Tot langa ea mai e un coleg, dar nu-i cunosc indicativul. In Ciofliceni locuieste un vechi amic radioamator, mai varstnic putin - YO3AXY. Si cu siguranta mai ai si alti colegi pe acolo ! 73 de Cezar Editat Martie 19, 2019 de yo3fhm 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2019 Partajează Postat Martie 19, 2019 Faza cu paratraznetul e buna ! Treaba cu antena de receptie nu tine, se ataca oamenii si de la asa ceva. Daca interlocutorul e tufa de Venetia si atehnic, merge bagat textul ca mantocaraia ta este pentru internet. Scurt si fara detalii. Tu doar montezi,un prieten urmeaza sa vina sa il configureze :) Link spre comentariu
yo3fkc Postat Martie 20, 2019 Autor Partajează Postat Martie 20, 2019 Buna dimineata si multumesc tuturor pentru sfaturi ! Pana una , alta , am montat G5RV-ul ieri si i-am dat drumul de proba . Doar 100W si fara sa o anunt pe vecina sa puna copiilor coifurile de staniol ! Vad ca nu s-a prins , ca sa vina cu reclamatie . Sau poate ea nu isi inchipuie ca o sarma orizontala reprezinta o antena , asteapta un Yagi , ceva ... @Cezar , eu sunt pe linia trasata de tine intre Luparia si Centrul Olimpic , la cca 1 km de Centrul Olimpic . Si nu , nu ii stiu pe colegii mentionati de tine , eu intru prin Ciolpani ( putin dupa comandamentul ISU ) , nu prin Vladiceasca , Cioflinceni , Ghermanesti . In alta ordine de idei , astept un analizor de antene de la un amic , sa vad ce si cum , apoi o sa incerc sa pun si FL-ul 2000 la treaba ! De proba doar , ca pregatire pentru eventuale viitoare concursuri . 73 , Gelu ! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 Acum 2 ore, yo3fkc a spus: Pana una , alta , am montat G5RV-ul ieri si i-am dat drumul de proba . Doar 100W si fara sa o anunt pe vecina sa puna copiilor coifurile de staniol ! Vad ca nu s-a prins , ca sa vina cu reclamatie . 73 , Gelu ! Poate se aștepta să i se inroșeasca filamentele becurilor prin casa . Dar la 100W... nicio șansă. Link spre comentariu
VAX Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 (editat) Le dati cu flit la analfabeti si va vedeti de treaba. Daca va reclama pe undeva, nu-i baga nimeni in seama. Legea nu interzice instalarea antenelor de radioamatori, decat daca se perturba receptia radio-tv. Asta se rezolva cu filtre. Editat Martie 20, 2019 de VAX Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 buna vecinatate trebuie sa fie acceptata de toti indiferent de nivelul de educatie iar explicatiile adaptate fiecarui interlocutor 1. de unde reiese sensibilitatea la radiatii ( exista acte de la "organe" ... medic familie, dispensar....) 2. aspecte ce tin de radiatii se intilnesc si la telefoanele mobile; acest aspect nu "deranjeaza" membrii mai tineri ai familiei 3. antena poate promova experimente 5g ( care se fac in alte tari...) foarte utile tinerei generatii, deci e de admirat acesta, este viitorul si traiasca... 4. o carte de fizica poate fi facuta cadou pentru a explica fenomenele electromagnetice (caci probabil nu va fi citita ) iar la clasa superioara una de inginerie a mediului multumesc pentru atentie Link spre comentariu
VAX Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 1 hour ago, johnelforum said: buna vecinatate trebuie sa fie acceptata de toti indiferent de nivelul de educatie iar explicatiile adaptate fiecarui interlocutor Nu este bine sa le dai nas la toti ciumetii. Trebuie sa fie pusi la respect. Stiu asta de la problemele avute cu vecinii de la bloc (sofer - un golan, mecanic, fost procuror cu megapensie - un taranoi incult, doctor - parsiv si se da mare, etc). Din moment ce nu incalci o lege, n-au ce sa-ti faca, latra degeaba si se linistesc in final. Link spre comentariu
GeorgeGamer790 Postat Martie 16, 2022 Partajează Postat Martie 16, 2022 Poti spune si tu ca daca instalezi antena acolo va vedea mai clar serialele la tv sau chiar in hd. Nu trebuie sa dai prea multe informatii ca stii vorba aia : Nu te pune cu prostu si nebunu ca au mintea odihnita. Bafta! Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 17, 2022 Partajează Postat Martie 17, 2022 Acum 12 ore, GeorgeGamer790 a spus: Poti spune si tu ca daca instalezi antena acolo va vedea mai clar serialele la tv sau chiar in hd. Nu trebuie sa dai prea multe informatii ca stii vorba aia : Nu te pune cu prostu si nebunu ca au mintea odihnita. Bafta! Din 2019 pina acum o fi rezolvat ! Link spre comentariu
telefunken Postat Martie 17, 2022 Partajează Postat Martie 17, 2022 On 3/19/2019 at 7:28 PM, Guest said: Daca interlocutorul e tufa de Venetia si atehnic, merge bagat textul ca mantocaraia ta este pentru internet. Daca tot s-a reactivat postul, confirm ca asta e o solutie buna si verificata de subsemnatul. Nu e indicat sa te certi cu ei, la pilon de 15m e posibil sa nu te incadrezi in PUZ, nu vrei sa ai de-a face cu ei. Poti arbora drapelul national in varful pilonilor, esti patriot, e o onoare petru tine sa fluture frumos in vant. Ce sarme mai atarna pe langa drapel nu mai baga nimeni de seama. In plus catargele destinate arborarii drapelului nu sunt supuse autorizarii de constructie. Link spre comentariu
mila Postat Martie 17, 2022 Partajează Postat Martie 17, 2022 Foarte buna sugestie! Link spre comentariu
DanM Postat August 10, 2022 Partajează Postat August 10, 2022 La 17.03.2022 la 12:11, telefunken a spus: ... In plus catargele destinate arborarii drapelului nu sunt supuse autorizarii de constructie. Sa vin si eu cu o intrebare: Pe "varf" de bloc(4 etaje, 3 scari.. scara din mijloc) daca vreau sa pun un pilon de vre-o 3 m ...plus 5x3m blocul... e nevoie de autorizare(PUZ...alea...alea)? De observat ca de-abia mi-am luat indicativul...Sunt incepator Link spre comentariu
yo2mhj Postat August 10, 2022 Partajează Postat August 10, 2022 Personal, la Deva, am pus un pilon din doua țevi coaxiale, în total șase metri, sprijinit pe o structură de beton la 3 metri deasupra planșeului de la etajul șapte, între "casele liftului" de la doua scări alăturate. Nu am cerut autorizație, nu știu dacă este legal, nu am avut însă nici probleme cu vecinii(am mai reparat una, alta) și nici cu autoritățile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum