Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare inversa statie

Vizitator Pavel Razvan

Postări Recomandate

Vizitator Pavel Razvan

Buna ziua ! Mi s-au desprins firele de la mufa statiei care intra bricheta si cand le am lipit la loc le am pus invers din neatentie. Statia este una Midland Alan 42 multi si imi este foarte draga  mai poate fi reparata  sau s a zis cu ea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• grosu99

3

• Mircea

1

• PINTI

1

• adfl

1

Top autori în acest subiect

Midland Alan 42 multi este portabila. E greu de inteles cum s-au inversat firele, daca statia are baterie interna.

In fine, fiind cu baterie nu are protectie la alimentarea inversa, sau nu am gasit-o eu in schema. 

Link spre comentariu
Vizitator Pavel Razvan

Nu este neaparat portabilă  bateria poate fi detașată si conectată un adaptor care de baga la brichetă. Și unde găsesc acea siguranță pe fir?

Link spre comentariu

Daca e portabila si ati alimentat-o cu fire si nu cu adaptorul ptr masina original puteti sa o cautati mult si bine.mergeti la un profesionist care repara asa ceva sau ...alta si pe viitor cascati ochii la ce faceti !

Editat de grosu99
Link spre comentariu
Vizitator Pavel Razvan

A fost folosit adaptorul original  eu am inversat firele din bricheta din greșeală   s ar putea să exista o siguranță în acel adaptor? Postez o poză diseară sa vedeti .

Link spre comentariu

Fara nici o poza nu putem spune nimic.

Dupa cum spui in primul post, acolo ai umblat prima data, la mufa de bricheta. Nu ai vazut si o siguranta in acea mufa de bricheta?

Daca ai legat alimentarea invers, atunci acea siguranta trebuia sa se arda ( in ideia in care aceasta exista si in ideia in care nu era calibrata pentru sute de A)

Daca inca exista tensiune la mufa de bricheta, iar statia nu functioneaza ( cu siguranta schimbata), atunci sunt ceva trasee intrerupte in statie. Acolo exista o dioda pusa pe alimentare intre + si -. Se numeste "dioda anti prost". cand se alimenteaza statia invers, acea dioda conduce si se arde siguranta. Statia nu pateste nimic. Daca pe alimentare nu a fost pusa siguranta sau a fost calibrata necorespunzator, atunci statia a avut de suferit...stabilizatoare de tensiune...final audio...final emisie..etc.

Daca nu reusest  contacteaza-ma pe MP.

Editat de PINTI
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
La 17.03.2019 la 20:36, Pavel Razvan a spus:

Buna ziua ! Mi s-au desprins firele de la mufa statiei care intra bricheta si cand le am lipit la loc le am pus invers din neatentie. Statia este una Midland Alan 42 multi si imi este foarte draga  mai poate fi reparata  sau s a zis cu ea?

Ai mai rezolvat statia aia ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări