Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O intrebare privind configuratia unei boxe portabile

Vizitator Mystic Mood

Postări Recomandate

Vizitator Mystic Mood

Buna ziua... As avea nevoie daca se poate de o parere in domeniu intrucat cunostintele mele in electronica sunt aproape inexistente.

Am nevoie de boxa portabila care sa includa obligatoriu urmatoarele caracteristici:
- pret, sub 150 lei,

- sunet cat de cat decent,

- sa fie stereo,
- un minim de reglaje (bass, treble),
- USB input (MP3 reader),
- SD card,
- bluetooth,
- intrare audio,
- alimentare cu baterii AA,
- un minim de display (macar sa se vada numarul melodiei).

Cum personal nu am gasit asa ceva pe piata romanesca, solutia la care m-am gandit, intrucat am doua boxe acceptabile de 8W - 4ohmi (pasive), ar fi sa folosesc un mic amplificator audio ieftin (Kentiger HY-V10) care ar  avea cam toate caracteristicile care ma intereseaza. Singura problema pentru mine ar fi alimentarea de 12v 5A (intrucat eu vreau sa fie 100% portabila/autonoma).

M-am gandit sa o rezolv folosind un suport de 8 baterii reincarcabile AA 1,5v de cca 1200-1500mah cu un jack prin care sa inlocuiesc alimentarea de la incarcatorul de 12v.

Ceea ce as vrea sa stiu este: dat fiind ca pe slotul de alimentare al amplificatorului scrie 12v DC 5 A, este posibil sa o alimentez in modul asta? Exista posibilitatea sa

beneficiez de macar 2-3 ore de muzica? Este poate necesar un bypass peste slotul/mufa de alimentare si o conectare directa undeva inauntrul amplificatorului pentru o eficienta

mai buna sau nu este posibila o astfel de configuratie?

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

3

• nykysor

2

• franzm

1

• cata rator

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

2-3 ore nu prea vor tine cei 8 acc AA, poate doar 20-30 min. Pt 2-3 ore acc singuri depasesc bugetul, si ca sa nu fie f grei ar trebui sa fie Li-ion. Iar cei buni iarasi sunt scumpi - 30-40 lei bc.

Atentie, exista f multi Li-ion ieftini cu performante fabuloase, de fapt fabulos de mincinoase. Cumpara doar de la firme serioase si fereste-te de cei [prea] ieftini.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
1 hour ago, nykysor said:

Cum vine aia ,,boxa stereo " ,ca nu am auzit pana acum ???

La fel cum erau radiocasetofoanele stereo portabile de pe vremuri sau unele simple radiouri "de noptiera" sau "de bucatarie".

Unele aveau si sisteme electronice de accentuare a spatializarii (expanded stereo).

Editat de Shambala
Link spre comentariu
1 hour ago, Shambala said:

La fel cum erau radiocasetofoanele stereo portabile de pe vremuri sau unele simple radiouri "de noptiera" sau "de bucatarie".

Unele aveau si sisteme electronice de accentuare a spatializarii (expanded stereo).

Deci intre alea doua difuzoare aflate la treizeci ,patruzeci de centimetri incapeau , pianul si viorile si harpa ,toba mare si suflatorii ,etc. si parca ii si vedeai pe fiecare asezat la locul lui !

Editat de nykysor
Link spre comentariu

Nu trebuie inteles ca se obtine un efect stereofonic perfect ci doar ca exista. Cam toate acele aparate aveau si buton "mono-stereo" asa ca se putea face diferenta imediat. Si era perfect sesizabila, cu un mare plus de partea stereofoniei.

Poti cauta sigur date despre expandoarele stereo, deja suntem off-topic.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări