Vizitator Mystic Mood Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 Buna ziua... As avea nevoie daca se poate de o parere in domeniu intrucat cunostintele mele in electronica sunt aproape inexistente. Am nevoie de boxa portabila care sa includa obligatoriu urmatoarele caracteristici: - pret, sub 150 lei, - sunet cat de cat decent, - sa fie stereo, - un minim de reglaje (bass, treble), - USB input (MP3 reader), - SD card, - bluetooth, - intrare audio, - alimentare cu baterii AA, - un minim de display (macar sa se vada numarul melodiei). Cum personal nu am gasit asa ceva pe piata romanesca, solutia la care m-am gandit, intrucat am doua boxe acceptabile de 8W - 4ohmi (pasive), ar fi sa folosesc un mic amplificator audio ieftin (Kentiger HY-V10) care ar avea cam toate caracteristicile care ma intereseaza. Singura problema pentru mine ar fi alimentarea de 12v 5A (intrucat eu vreau sa fie 100% portabila/autonoma). M-am gandit sa o rezolv folosind un suport de 8 baterii reincarcabile AA 1,5v de cca 1200-1500mah cu un jack prin care sa inlocuiesc alimentarea de la incarcatorul de 12v. Ceea ce as vrea sa stiu este: dat fiind ca pe slotul de alimentare al amplificatorului scrie 12v DC 5 A, este posibil sa o alimentez in modul asta? Exista posibilitatea sa beneficiez de macar 2-3 ore de muzica? Este poate necesar un bypass peste slotul/mufa de alimentare si o conectare directa undeva inauntrul amplificatorului pentru o eficienta mai buna sau nu este posibila o astfel de configuratie? Va multumesc. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 17, 2019 Partajează Postat Martie 17, 2019 (editat) 2-3 ore nu prea vor tine cei 8 acc AA, poate doar 20-30 min. Pt 2-3 ore acc singuri depasesc bugetul, si ca sa nu fie f grei ar trebui sa fie Li-ion. Iar cei buni iarasi sunt scumpi - 30-40 lei bc. Atentie, exista f multi Li-ion ieftini cu performante fabuloase, de fapt fabulos de mincinoase. Cumpara doar de la firme serioase si fereste-te de cei [prea] ieftini. Editat Martie 17, 2019 de Shambala Link spre comentariu
franzm Postat Martie 17, 2019 Partajează Postat Martie 17, 2019 (editat) Amplificator clasa D. Amplificator cu mp3. Au avut si de ambele combinate (amp cl. D si mp3) dar, vorba bancului, Sadat. Oricum sunt necesare difuzoare cu randament (sensibilitate) mare. Editat Martie 17, 2019 de franzm Link spre comentariu
Vizitator Mystic Mood Postat Martie 17, 2019 Partajează Postat Martie 17, 2019 Multumesc frumos pentru raspunsuri! Link spre comentariu
nykysor Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 Cum vine aia ,,boxa stereo " ,ca nu am auzit pana acum ??? Link spre comentariu
cata rator Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 (editat) Editat Martie 20, 2019 de Shambala Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 (editat) 1 hour ago, nykysor said: Cum vine aia ,,boxa stereo " ,ca nu am auzit pana acum ??? La fel cum erau radiocasetofoanele stereo portabile de pe vremuri sau unele simple radiouri "de noptiera" sau "de bucatarie". Unele aveau si sisteme electronice de accentuare a spatializarii (expanded stereo). Editat Martie 20, 2019 de Shambala Link spre comentariu
nykysor Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 (editat) 1 hour ago, Shambala said: La fel cum erau radiocasetofoanele stereo portabile de pe vremuri sau unele simple radiouri "de noptiera" sau "de bucatarie". Unele aveau si sisteme electronice de accentuare a spatializarii (expanded stereo). Deci intre alea doua difuzoare aflate la treizeci ,patruzeci de centimetri incapeau , pianul si viorile si harpa ,toba mare si suflatorii ,etc. si parca ii si vedeai pe fiecare asezat la locul lui ! Editat Martie 20, 2019 de nykysor Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 20, 2019 Partajează Postat Martie 20, 2019 (editat) Nu trebuie inteles ca se obtine un efect stereofonic perfect ci doar ca exista. Cam toate acele aparate aveau si buton "mono-stereo" asa ca se putea face diferenta imediat. Si era perfect sesizabila, cu un mare plus de partea stereofoniei. Poti cauta sigur date despre expandoarele stereo, deja suntem off-topic. Editat Martie 20, 2019 de Shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum