Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

laptop acer defect

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepy

27

• neculavasile

12

• K1nderu

9

• adicontakt

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am verificat toate F-urile sunt bune, dar am depistat ci isl88731 este puscat,e posibil sa fie din cauza lui dupa cite am citit pe net acest integrat ajuta la incarcarea acumulatorul nu stiu daca are treba si cu alimentarea.

va multumesc

Link spre comentariu

ai scurt pe placa,  isl il dai jos cu suflanta,    daca bagi alimentatorul si se stinge ledul  de la alimentator atunci ai scurt pe placa  ,de la mufa de alimentare  se duce circ de alimentare in doi   mosfeti ,verifica acolo daca e scurt pe ei   ,mai departe trebuie sa dai de condensatori de filtraj   masori cu multimetru pe ohmi   pe +  si -   si vezi daca ai scurt    acest lucru il faci l;a rece pe ohmetru  si fara sa cuplezi alimentatorul. Daca nu prea ai experienta o sa fie mai greu dar nu imposibil  , bafta

Link spre comentariu

am gasit un mosfet in scurt acum trebue sa caut unul sa il schimb si sa schimb si integratul si atunci vad ce se intimpla si am gasit o schema care seamana partea de alimentare,dar la mine in loc de AP4435 este pus P4496 si unul dintre ele este in scurt,va rog care stiti prin ce laptopuri gasesc aceste te piese si integratul  ISL88731.

va multumesc

alimentare Acer Aspire One AO751H - QUANTA ZA3 - REV 1A.pdf

Editat de tepy
Link spre comentariu

in primul rind  da afara mosfetul si integratul si masoara pe condensatorii de tabla si vezi daca mai ai scurturi in continuare sa nu muncesti degeaba

si vezi si in jurul isl  daca nu mai e ceva prajit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări