informer Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 Va salut. A mai incercat cineva (cu succes) sa programeze un PIC "model nou" din seria PIC18F26-27-45-46-47-55-56-57K42 folosind placa de dezvoltare de la MikroE, EasyPIC v7? Cu toate ca aceste uC-uri apar atat in MikroC v7.2 cat si in MikroProgSuite v2.70 totusi apare eroarea din poza atasata. Codul contine doar functia main cu un NOP... se compileaza fara probleme... Mentionez ca: 1. Acelasi setup (default, n-am modificat nimic) si un uC de tip PIC18F46K22 selectat pt. proiect, totul merge (acelasi cip, compatibil pin la pin). 2. Acelasi uC se programeaza fara probleme cu PICkit3. As fi vrut sa folosesc seria asta noua de procesoare pt. ADC-ul pe 12 biti si asocierea mai lejera a pinilor la modulele interne. Sigur ca pot folosi hex-ul din mikroC cu PICkit... dar mi-ar fi mai comod sa nu tot "mut matzele".... Link spre comentariu
djvas Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 Cred ca cel mai bine scrii pe forumul de la miKroE. Sunt convins ca developer-i de acolo sigur stiu raspunsul. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 @informer nu stiu cum e la EasyPIC v7, nu m-am mai jucat cu placile de la MikroE de la EasyPIC 4. M-am uitat la v7 pe lista de MCU-uri suportate si 18F47K42 nu este pe lista, inteleg ca in lista de la mikroProg apare asa ca cel mai bine e sa deschizi un tichet la ei pe suport sau pe forum (asa cum a recomandat si @djvas). PIC18F46K22 apare pe lista placii v7 Nici pana in ziua de azi nu am reusit sa aflu daca firmware-ul din mikroProg for PIC standalone este acelasi cu cel din programatorul integrat pe placile lor de dezvoltare. Pe EasyPic 4 stiu ca facusem cumva sa las mereu PK2 conectat si programarea o apelam dinmikroC prin aplicatia de la PK2, la PK3 nu mai stiu daca merge asta dar orium nu beneficiezi de ICD. Link spre comentariu
informer Postat Martie 16, 2019 Autor Partajează Postat Martie 16, 2019 Le-am scris, o sa revin daca primesc vreun raspuns transant de la ei. Se pare ca si compilatorul C v7.2 are ceva probleme cu uC-urile astea mai noi... vad ca a aparut un 7.3 beta, pomenit pe forum si legat chiar de seria asta. Na sa vedem ce zic. Daca nu merge cu programatoru` de pe placa si nici nu se poate face un update la firmware o sa folosesc Pickit-ul, asta e. Link spre comentariu
informer Postat Martie 18, 2019 Autor Partajează Postat Martie 18, 2019 Mi-a raspuns cineva de la MikroE. Treaba s-a rezolvat c-un update de firmware al programatorului de pe placa v7 din meniul mikroProg Suite (nu observasem optiunea... ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum