Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor microunde

POLAKU2002

Postări Recomandate

Buna seara,am o dilema legata de un cuptor cu microunde profesional....a venit cu taful de inalte ars....are un magnetron 2m246 de 1100w ...fiiind un model din 1992...nu am ami gasit traf riginal si iam pus un gal700e....functioneaza dar dureaza mult pina incalzeste ceva  de 3 ori mao mult imp decit cind avea traful original...si ce e interesant ca incalzeste mai mult vasul decit continutul .....nu gasesc ceva sigur sa inteleg daca gal 700 e de 700w iar gal8000 e de 800watti....am probat cu amindoua si la fel....chiar daca traful gal700 e maimic de putere dupa cum spun unii fata de gal800 e mult mai mare si mai robust deict gal800.....as vrea sa fac ceva sa il fac macar pe aproape ca cu traful orginal sa functionese...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• POLAKU2002

6

• validae

2

• cornel1962

2

Top autori în acest subiect

...si ce e interesant ca incalzeste mai mult vasul decit continutul ...."

cuptorul este prevazut si cu grill ??? teoretic nu are cum sa se incalzeasca vasul mai tare decat continutul ( aici este vorba de apa,sau altceva ?) decat daca functioneaza rezistenta de la grill ! Banuiesc ca nu s-a folosit la probe un vas de ceramica (lut) care ar mai putea inmagazina ceva umiditate, desi nu cred in acesta teorie ,...la probe folosesc vas de sticla termo. Privitor la cele doua traf-uri, eu as zice sa va orientati si dupa tensiunea de iesire, alimentandu-le invers  si cunoscut fiind faptul ca raportul este de 1/9, ati putea face niste calcule simple !

puneti o poza cu cuptorul !

Link spre comentariu

Dacă folosiți vase emailate, aveți grijă la două aspecte, vasele de ceramică emailate se încing sub acțiunea microundelor fiindcă mai conțin și oxizi metalici, apoi cel mai grav e că multe vase ceramice emailate sunt radioactive.Nu glumesc, un inginer ceh (danik.cz) a depistat cești de ceai sau cafea și alte vase smălțuite care făceau detectorul Geiger să cârâie exact ca o probă etalon de material radioactiv.....există filmare care dovedește asta.

Editat de validae
Link spre comentariu

Idee e ca nu are farfurie ce se invirte....efectiv pui farfuria cu mincare si se incalzeste nimic nu o invirte..De aia iau si pus magnetron de 1100w...magnetronul a ramas dar iam pus traf de 800w ca nu am gasit de 1100w....

Editat de POLAKU2002
Link spre comentariu

Pai bate unda in anumite locuri. Cred ca trebuie sa aiba ce zice validae daca nu invarte farfuria. Fa ce am zis eu si vei gasi locurile in care cade unda. Pui acolo farfuria sau ce vrei sa incalzesti. 

Si daca ai umblat la el, esti sigur ca nu descarca aiurea? Ai deranjat izolatii, ghidul de unda?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări