Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baterie tableta vonino

aluneanu

Postări Recomandate

salut , am nevoie de un sfat .Un prieten are o tableta VONINO ,probabil modelul este cel ce este scris pe capac spate ,adica XAVY L8 si care are bateria umflata .Pe baterie scrie 33100100  3.7 volti , 4000 mah si 14.8 wh  cu trei fire rosu ,negru si alb . Problema este ca toate bateriile gasite pe net pentru acest tip de tableta au doar doua fire .Pot monta ,fara probleme,  una din aceste  baterii cu doar  doua fire in locul celei vechi  ?

Link spre comentariu

Nu cred ca merge bateriile cu 2 fire ca unul este minul unul este plusul si unul este cel care detecteaza incarcarea bateriei , am sa ma uit eu sa vad daca am baterie cu trei fire si daca am discutam

Link spre comentariu

Ai putea să încerci să scoți circuitul de protecție de la bateria defectă și să-l atașezi bateriei fără modul.Trebuie ca bateria nouă să aibă același curent maxim pe cât posibil.Dacă circuitul de protecție de la vechea baterie mai e bun, va merge fără probleme....

Link spre comentariu

Sunt tare nedumerit de ce bateriile cu doua fire din magazinele din tara sau străinătate ,sunt date că fiind pentru acest tip de tableta .E adevărat că ele corespund identic  la mărimile electrice  ,și cred că și fizice .Bateria defecta este precum o gogoașă .Nu am idee daca plăcută electronică atașată ei ,este în ordine .Nici nu știu ce decizie sa iau ,să cumpăr baterie cu doua fire și să îi pun circuitul electronic dintr-a veche ,sau sa mai caut ,poate găsesc identica .

Link spre comentariu

Dacă nu găsești identică, iei una cu două fire și-i atașezi plăcuța celei vechi.Pe aceea o poți verifica simplu, montând-o la un element tip 18650 și încărcând-o printr-o rezistență de limitare.Observi dacă la 4,2V pe element decuplează încărcarea, dacă o face, e OK...

Link spre comentariu

Indicat ar fi sa iei placa electronica de pe bateria cu 3 fire si sa o montezi pe cea cu 2 fire. Daca nu vrei sa te complici se poate monta si bateria cu 2 fire, iar pe placa de baza a tabletei legi al treilea fir (BSI) la masa printr-o rezistenta de 10Kohm.

Link spre comentariu

Acum mam uitat la tebleta care o am si are doar 2 fire , este Vonino XAVY T7 si unde se lipeste firele de la baterie are 3 conectori dar merge cu 2 conectorii , si cred ca si la tine merge tot cu 2 conectorii + si - uite niste poze

2019-03-15-1880.jpg

2019-03-15-1881.jpg

Link spre comentariu

Prima data incearca cu ia pe 2 fire si daca nu merge sau daca nu incarca atunci schimbi electronica , si ai grija cum schimbi electronica de pe baterie ca sunt fragile si daca ai rupt un pin de linga baterie atunci adio baterie ca nu poti sal mai lipesti inapoi , prima data dai jos electronica de pe cea veche sa vezi cum merge scoasa si inveti cum sa scoti si monta electronica pe bateria noua , succes 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări