Vizitator Sorin Geantă Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 As vrea sa schimb un întrerupator dublu. Cel existent are un buton și variator și vreau sa îl schimb cu unul cu doua butoane cu touch. Doar ca în doza cel vechi este legat cu patru fire (cele din foto) iar întrerupatorul nou are 3 conexiuni. Firele indicate cu săgeți cu rosu sunt fazele, iar cele cu verde sunt nulurile. Când am conectat 1 verde cu 2 rosu a făcut scurt. Cum fac legăturile? Link spre comentariu
Vizitator Sorin Geantă Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Acum 18 ore, Sorin Geantă a spus: As vrea sa schimb un întrerupator dublu. Cel existent are un buton și variator și vreau sa îl schimb cu unul cu doua butoane cu touch. Doar ca în doza cel vechi este legat cu patru fire (cele din foto) iar întrerupatorul nou are 3 conexiuni. Firele indicate cu săgeți cu rosu sunt fazele, iar cele cu verde sunt nulurile. Când am conectat 1 verde cu 2 rosu a făcut scurt. Cum fac legăturile? Am impresia ca cele de jos sunt trase de la priza Link spre comentariu
validae Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 (editat) Dacă ai făcut scurtcircuit atingând oricare două fire, atunci sigur două dintre ele sunt de pe un circuit separat de iluminat, posibil chiar priză.E curios ce caută totuși trase în doza întrerupătorului... Ca să nu mai faci scurt, ia un bec de 230V/100W și cu el montat într-o lampă de control, testează pe rând câte două fire, urmărind aprinderea slabă (la jumătate) a becului din tavan.Când se aprinde slab și becul de control și cel din tavan, ai nimerit circuitul întrerupătorului.Dacă se aprinde tare doar becul de control, ai circuitul prizei.... Editat Martie 14, 2019 de validae Link spre comentariu
surubarila Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Sanatate permanenta ! Nu vreau sa supar pe nimeni dar daca omul nostru atinge la intamplare fire aflate SUB TENSIUNEA retelei de 230Vca , ar trebui sa cheme un electrician. 1 Link spre comentariu
Vizitator Sorin Geantă Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Acum 3 ore, validae a spus: Dacă ai făcut scurtcircuit atingând oricare două fire, atunci sigur două dintre ele sunt de pe un circuit separat de iluminat, posibil chiar priză.E curios ce caută totuși trase în doza întrerupătorului... Ca să nu mai faci scurt, ia un bec de 230V/100W și cu el montat într-o lampă de control, testează pe rând câte două fire, urmărind aprinderea slabă (la jumătate) a becului din tavan.Când se aprinde slab și becul de control și cel din tavan, ai nimerit circuitul întrerupătorului.Dacă se aprinde tare doar becul de control, ai circuitul prizei.... Nici eu nu îmi dau seama ce cauta acolo. Un buton al întrerupatorul ui actioneaza spoturile aflate pe un perete de rigips. Deci eu nu pot sa montez un întrerupator care are 3 întrări de tipul ăsta. Link spre comentariu
Vizitator Sorin Geantă Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Acum 2 ore, surubarila a spus: Sanatate permanenta ! Nu vreau sa supar pe nimeni dar daca omul nostru atinge la intamplare fire aflate SUB TENSIUNEA retelei de 230Vca , ar trebui sa cheme un electrician. Cine crezi ca a tras fire asa? Nu tot un electrician? Link spre comentariu
validae Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Mai degrabă un ,,electrozugrav,,... Link spre comentariu
Vizitator Sorin Geantă Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Acum 8 ore, validae a spus: Mai degrabă un ,,electrozugrav,,... Da. Exact Dar ideea este ca nu pot sa pun un întrerupator care sa închidă atât spoturile de pe tavan cât și cele de p pe perete. Mulțumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Adu un alt electrozugrav daca nu vrei sa aduci un electricean. Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Încearcă așa cum ți-am arătat mai înainte, cu o lampă de control cu bec de 100W, testând câte două fire, prin permutări.Astfel nu poți face scurtcircuit, în cel mai rău caz se aprinde normal becul lămpii de control, dacă nimerești o fază și un nul, în locul circuitului unui bec.Poate totuși cine a tras firele a trecut printr-un bec o fază și la altul un nul, așa s-ar explica cum ajung în doza întrerupătorului și o fază și un nul directe.Dacă nu te pricepi să testezi cu lampa de control, cheamă totuși un electrician cu experiență.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Ia spune-ne si cum au fost legate initial cand iri mergea instalatia si cum functiona mai exact. Cate borne aveai folosite si cum? Si ce fire intrau in fiecare. Daca dai becurile toate jos, cate fire raman cu faza si cate raman cu nul (fara indicatie pe creion, pt cunoscatori) la o reverificare? Ia fa asta! Link spre comentariu
Vizitator Sorin Geantă Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Atunci recomandați.mi un electrician în zona sectorului 5 sa ma ajute. Link spre comentariu
manolo Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Daca dai o cautare pe gogu vei gasi. Vad ca e greu sa spui cum a fost legat cel vechi,sau e secret. Link spre comentariu
Vizitator Sorin Geantă Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 (editat) Acum 2 ore, manolo a spus: Daca dai o cautare pe gogu vei gasi. Vad ca e greu sa spui cum a fost legat cel vechi,sau e secret. O sa fac foto sa va arat. Sa ajung acasă. Am explicat în primul post dar nu am fost înțeles. Editat Martie 15, 2019 de Sorin Geantă Link spre comentariu
Vizitator Sorin Geantă Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Asa sunt legate acum. Este un întrerupator dublu. Are un buton și un variator (rotita). Fiecare are câte doua fire direct conectate fără legătură între ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum