Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am avut un brainstorm

Vizitator kalel

Postări Recomandate

experienta e o deprindere si nicidecum o calitate cu care ne nastem, ideea e sa incerci, ceri pareri, modifici ajustezi, pana cand ajungi la ceva sa te multumeasca

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 1835

9

• tiristor

6

• George(sb)

2

• Craciun

1

Top autori în acest subiect

Vizitator kalel

Acel tip de bobinaj (una intr-un sens si cealalta in celalalt sens) il gandeam si eu prin liceu cand eram la orele de fizica... pe atunci eram fascinat de electronica... singura problema era ca nu am gandit atat de departe ca nenea Jong-Sok AnEl a studiat problema... eu am lasat-o sa se stinga... El a studiat carte ... eu inca o frunzaresc...Am la activ doar cateva montaje... ce ma mai ocup .. apare pe la servici cate-o problema... una alta...In materie de bobine stau cam prost la practica... Pe partea de teorie in schimb, proiectu asta deja e ca shi facut... shi in mintea mea merge ca uns cu artificiul pe care inca nu l'am testat pentru ca momentan duc lipsa de magneti, dar care sunt convins ca merge.Anyways... O sa ma bag in cele din urma buluc intr-o carte de electronica si sa ma apuc de computationat singurel generatorul asta...Pana una alta... o sa ma intorc la viatza de zi cu zi... :supz: Rock the heavens dudes!

Link spre comentariu

Kalel vezi ca ti-am lasat un mesaj pe privat (MP). Astept sa vorbim.

De ce nu vb. pe forum.Poate avem cu toti de invatat.Sau voi vreti numai sa fiti ajutati nu sa si ajutati. :smt084
Link spre comentariu
Vizitator razor1983

i-am zis sa ne intalnim. Nimic in plus!Daca vrei o zic si pe forum. "Kalel hai sane intalnim!"Suficienta transparenta?Si nu sunt genul care sa fiu ajutat si sa nu ajut. Tocmai asta e rostul unui forum nu?!

Link spre comentariu

Daca ai nevoie de oale de ferita spune-mi ce dimensiuni ai nevoie si o sa caut.Am cateva tipuri de oale de ferita si daca se potrivesc cu ceea ce ai nevoie pot sa-ti trimit cateva bucati pentru experimente.

Link spre comentariu

Nenea 1835 ... nu fi suparici... mi-a trimis omu date personale... vrei sa vada toat lumea ?

KAm inteles,dar sa stiti ca sunt si genul de care eu spuneam :smt006 Imi cer scuze daca v-am deranjat.
Link spre comentariu

Noutati?Ceva la subiect?Eu vreau sa vad daca reusiti sa faceti acel motor cu magneti,generatorul nu e o problema.La urma urmei poti folosi si un alternator auto,un acumulator si un invertor(ca tot le-a mai scazut pretul).

Link spre comentariu
Vizitator kalel

Proiectul e pe hold momentan... Concediu vreo 10 zile... Off to the sea I go.Viata intai, Mai apoi proiectele.Si by the way... rotorul generatorului si cel al motorului trebuie sa fie pe acelashi ax... deci nu prea mere cu un alternator...

Link spre comentariu

1835,am ceva experienta si lucrez cu moteoare si automatizari. :supz: Acum fara suparare dar multe inventii au o destinatie anume.Motorul cu magneti nu-l vad sa duca sarcina mare.Apoi nu exista motor fara alunecare[ramanere in urma fata de campul magnetic invartitor] si motoarele sincron au o alunecare.Calculele pt un motor sunt simple cele cu fierosiliciu,dar cu ferite nu pot sa-mi dau cu parerea. :yawinkle:

Link spre comentariu

1835,am ceva experienta si lucrez cu motoare si automatizari. :supz: Acum fara suparare dar multe inventii au o destinatie anume.Motorul cu magneti nu-l vad sa duca sarcina mare.Apoi nu exista motor fara alunecare[ramanere in urma fata de campul magnetic invartitor] si motoarele sincron au o alunecare.Calculele pt un motor sunt simple cele cu fierosiliciu,dar cu ferite nu pot sa-mi dau cu parerea. :yawinkle:

Nici eu nu-l vad sa duca sarcina mare,din acest motiv m-am gandit sa se folosesasca acumulatori.Deci dupa parerea ta sunt slabe sanse sa obtii asa ceva?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări