Vizitator kalel Postat August 6, 2007 Partajează Postat August 6, 2007 Pentru inceput: Am reushit sa gandesc un generator de energie electrica gratuita prin unirea a doua patente de pe Google Patents si un artificiu care cred ca ar mari cu mult eficienta generatorului. Dar.. nu sunt un geniu shi am nevoie de ajutor. Partea cu care am probleme este partea de calculati la generatorul de energie alternativa: Patentul cu numarul 6208061 inventat de Jong-Sok An este alegerea cea mai buna pe care am gasit-o... "No-load generator" http://www.google.com/patents?id=AkYGAAAAEBAJ&dq=6208061Ma poate ajuta cineva sa calculez componentele pentru un generator de 220v cu amperaj mare... cat sa sustina o casa (nu shtiu cat ar consuma toata kestiunea asta)? Mentionez ca m-am gandit ca bobinele respective ar putea lucra mai bine cu miezul de ferita. Nu am gasit nici un site din Romania pe care as putea da comanda de ferita O alta idee ar fi ca pentru magneti sa fie folositzi magneti de Neodim-Fier-Bor. M-am gandit ca cei de pe http://www.supermagnete.de/rum/index.php ar putea accepta comenzi speciale. Pentru partea de bobinaj am reushit sa gasesk un site romanesc. http://www.cuprom.ro/ro_index.htmVoi lasa partea a doua si a treia a montajului pentru mai tarziu (respectiv patentul care face generatorul sa se miste singurel si optimizarea gandita de mine). Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2007 Partajează Postat August 6, 2007 Fa intai un model mai mic, dar functional. Daca merge mai vorbim... Link spre comentariu
Vizitator kalel Postat August 6, 2007 Partajează Postat August 6, 2007 Ok... de functional sunt absolut sigur ca functioneste. Important e ca am avut un reply . Celalalt patent pe care vreau sa il folosesc in proiect e patentul cu numarul 4151431, respectiv "Permanent magnet motor" inventat de Howard R. Johnson http://www.google.com/patents?id=4sIsAAAAEBAJ&dq=4151431Intentionez sa aduc dimensiunile motorului la dimensiunile generatorului si sa formez urmatorul model: motor <=> generator Binenteles motorul va avea tot acelasi tip de magneti ca si generatorul respectiv Neodim-Fier-Bor. Pe partea de optimizare inca mai gandesc... e vorba de nishte cuple magnetice la capetele rotorului pentru a elimina frecarea. Intrebarea mea momentan este: De unde pot da comanda de corpuri de ferita? Link spre comentariu
Craciun Postat August 6, 2007 Partajează Postat August 6, 2007 Salut ! De la Urziceni , era o fabrica candva care producea ferite. Poate daca mai cauti pe "net" mai dai si de alti producatori, nu neaparat de la noi. Succes ! Daniel Link spre comentariu
Vizitator kalel Postat August 6, 2007 Partajează Postat August 6, 2007 Danke pentru informatii ... orikum caut ceva de prin tzara ... sa nu trebuiasca sa ashtept prea mult componentele. Am gasit urmatorul site: http://www.rofep.ro/De-aku urmeaza partea "grea" ... calculele ... nu prea stiu cum s-ar calcula marimile componentelor unui generator (permeabilitatea feritei, volum, spire shi ce mai e de calculat) Apropo... in imaginea de alaturi este un model al motorului permanent ;) Cel mai bine uitativa pe patent :supz: Link spre comentariu
tiristor Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 Pentru un consum mediu casnic iti trebuie 1000w,dar dac casa e echipata cu toate cele aproximativ 4kw energie ai nevoie.Deci generatorul trebuie sa aibe cam 5kw putere,motorul de actionare c-am 6kw.Ori sa alimentezi motorul de la generator ,eu nu vad posibilitatea.Tu vrei sa realizezi un PERPENTUM MOBILE.Nu uita frecarile si pierderile din generator si motor.dar nu vreau sati iau cheful de al realiza,asa mai inveti.eu iti doresc succes. :smt006 Link spre comentariu
Vizitator kalel Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 Motorul actioneaza generatorul... si da, este perpetuum mobile daca vrei sa ii spui si asha.Intentionez sa pun doua motoare pe lateralele generatorului, totul pe acelashi ax de rotatie. Iar dupa cum spuneam mai sus... vreau sa elimin frecarea la capetele rotorului prin adaugarea de cuple magnetice (un concept personal pe care inca il studiez)Dar dupa cum spuneam... I NEED HELP... preferabil de la cineva care stie sa calculeze specificatiile unui generator! De restul ma ocup eu. Link spre comentariu
ionut20 Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 Mai intai micsoreaza-ti avatarul ca dublezi latimea la pagina :axe: Link spre comentariu
tiristor Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 frecarea nu o vei elimina nici cu sustentatie hidraulica.Ea va exista. :weedman: eventual o reduci putin. :partyman: Link spre comentariu
Vizitator kalel Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 frecarea nu o vei elimina nici cu sustentatie hidraulica.Ea va exista. :weedman: eventual o reduci putin. :partyman:Sunt absolut convins ca tuturor ne place frecarea... :sex: dar sa nu ne abatem de la subiect :smt051Serios acu... frecarea va exista inca, dar intr-o masura mai mica decat in cazul in care capetele rotorului vor face contact cu statorul Link spre comentariu
tiristor Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 Si pierderile,alunecarile cu ele ce faci?Pana si generatoarele sincron au pierderi. :smt003 Link spre comentariu
Vizitator kalel Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 Pai fii antena:Daca iei la puricat patentul generatorului o sa vezi ca japonezii sunt destepti la conceput generatoare... uita-te la exemplele de la sfarsitul patentului unde fac o comparatie cu un generator obisnuit Link spre comentariu
1835 Postat August 9, 2007 Partajează Postat August 9, 2007 Pai fii antena:Daca iei la puricat patentul generatorului o sa vezi ca japonezii sunt destepti la conceput generatoare... uita-te la exemplele de la sfarsitul patentului unde fac o comparatie cu un generator obisnuitPe tine ce te framanta mai mult:Cum sa faci generatorul?Sau cum sa faci acel motor care sa iti invarta generatorul? Link spre comentariu
tiristor Postat August 9, 2007 Partajează Postat August 9, 2007 Pai fii antena:Daca iei la puricat patentul generatorului o sa vezi ca japonezii sunt destepti la conceput generatoare... uita-te la exemplele de la sfarsitul patentului unde fac o comparatie cu un generator obisnuit Cauta si studiaza motoarele si generatoarele si ve-i vedea ca nu e posibil sa faci cea ce vrei. Link spre comentariu
1835 Postat August 9, 2007 Partajează Postat August 9, 2007 Pai fii antena:Daca iei la puricat patentul generatorului o sa vezi ca japonezii sunt destepti la conceput generatoare... uita-te la exemplele de la sfarsitul patentului unde fac o comparatie cu un generator obisnuit Cauta si studiaza motoarele si generatoarele si ve-i vedea ca nu e posibil sa faci cea ce vrei.Ai ceva experieta in domeniu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum