Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

10 PetaWatts - Magurele

Vizitator

Postări Recomandate

Cea mai mare catastrofa ( din istoria Terrei si a rasei umane )  a fost zilele trecute ... a " cazut " feisbuc - ul . A murit " la intrare " ... mai era un picutz si incepea valul de sinucideri rituale in masa , ... ca fara feisbuc , n' asa , esti nimic ... , si nici macar atat ! Asta apropo de fizica cuantica , si laseru' ... ,  alea' s pentru ciudati , ochelaristi ( la propriu , nu d' aia de protectie ) si tocilari ... cu mai putin de 1.000 de like  - uri , nu ca populatia sanatoasa moral , intelectual si fizic ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

The Earth receives 174 petawatts (PW) of incoming solar radiation (insolation) at the upper atmosphere.[5]

Deci, laserul de la Magurele produce un impuls de 17,4x mai putin decat puterea luminii solare incidente din atmosfera superioara a Pamantului. Pare putin, sau demential de mult, depinde cum privesti, dar sa negandim ca un traznet reprezinta o cantitate de energie de vreo 10KWh, si e suficient sa  faca surcele un copac...

Cat despre posibilitatile oferite de acest laser, cred ca va ramane in cele din urma de retinut doar posibilitatea de a inspecta butoaie cu materiale radioactive fara a le desface, radiatia gamma produsa de impactul fotonilor cu atomii e extrem de penetranta.

Eu unul nu cred ca ar putea fi utilizat la radioterapia profunda in oncologie, de exemplu, e incomplet studiata problema, si nu e de asteptat vreun miracol...dar chiar si aici, viitorul poate fi surprinzator!

Link spre comentariu
6 minutes ago, Untold said:

Io zic ca laseru' ii a lu' unu, Onu, cu care vrea sa-l penetreze dorsal pe Ivan Turbinca...restul cu cercetarile in mai multe domenii, sunt niste lesinaturi de gogorite  bune de adormit mormolocii si bufnitele surde.

Nici o sansa...nu e un laser chimic de putere, care sa aiba utilizare militara...aia 10PW se descarca intro femtosecunda sau ceva pe acolo, nu gauresc nici aripa unui fluture.Si nu functioneaza decat in camera aia de impact, in aer se strica magia, prea multe molecule care se misca haotic.

http://www.nipne.ro/indico/getFile.py/access?contribId=5&resId=0&materialId=slides&confId=353

Link spre comentariu

Acum 14 minute, maresaldeflota a spus:

Asa e  si eu tot la asta m-am gandit, la doborârea intercontinentalelor:aplauze

E prea mare puterea pentru asta. Sau cum a zis Sun Tzu, "Nu folosi un tun ca sa omori un tzantzar." 

Ori poate vor sa foreze pana-n centrul pamantului ca sa dovedeasca ca miezul e din nichel pur si pamantul e rotund, si nu plat, cum  zic aia de la Flat Brain Society....who knows...

Editat de Untold
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări