Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Led Samsung model " UE40D5720RSXZF "

ROBEERT

Postări Recomandate

Acum 20 minute, Costica LCD a spus:

Daca tv-ul face restart cu sigla samsung, exact cum a fost, inseamna ca nu ai distrus procesorul chiar daca l-ai stresat cu 350 de grade...fa testul displayului cu foliile si apoi mergem mai departe......

Da, defectul este neschimbat. Nici mai bine, nici mai rau. O sa aplic testul displayului si revin cu rezultatul.

Multumesc.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
Acum 15 ore, Costica LCD a spus:

Ok am inteles, fa testul pentru jumatatile de ecran si daca e defect displayul te ajut sa-l repari ca este simplu....e mai multa munca la dat jos nandul si rescris....

Buna ziua. Am facut si acest test si dungile sunt aceleasi. In partea unde nu-i bagata pamblica, apar doar dungile ( aceleasi dungi care apar pe logo ) si bine-nteles ca fara logo. In partea unde este bagata pamblica, apare acelasi logo cu aceleasi dungi. Deci, indiferent cu care pamblica bagata sau scoasa, aceleasi dungi apar pe intregul ecran.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu

Buna seara. Azi am rescris memoria Eeprom 24C256 cu un alt bin si defectul este acelasi. Zilele astea urmeaza sa rescriu NAND-ul. Revin cu rezultatul.

Link spre comentariu

Buna seara tuturor. Astazi am facut comanda de NAND gata programat. Astept coletul. Revin cu rezultatul dupa inlocuirea acestuia. Sper sa se rezolve. Defectul ala cu dungile " nu prea sta in picioare ", dar vom trai si vom vedea.

Link spre comentariu

Nand-ul cauzeaza restart-ul , dungile sunt din altceva - main ( scaler ) / tcon

azi s-a schimbat in service nand-ul la 2 de 40" si unul de 32" seria D57xx , aduse de dincolo cu ecran spart , nu mergea niciunul , toate trei se restartau dupa logo

ca idee , in majoritatea cazurilor , rescrierea nand-ului original rezolva problema

eu pun nand-uri noi ptr ca vand placile si vreau sa fie totul ok ptr cumparatori

dar in service i se spune clientului : cu nand nou atat , cu rescriere atat , fiecare alege

Editat de Tavi
Link spre comentariu

eu am facut 6-7 comenzi de la chinezi cu diverse preturi si dupe teste am gasit unul de la care am luat 100 de buc , 1 bad / nand maxim , le-am scris pe toate , am vandut si folosit peste jumatate din ele

acum am comandat iar cateva zeci de colete cu diverse alte nand-uri ptr Samsung / LG , etc din diverse surse

peste vreo 2 luni ma lamuresc care si cum

iar 3 bad-uri = perfect , ala cu 11 e jenant ptr un cip nou

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Eu am scris cu 3 blockuri defecte si m-ia dat la scriere un block defect,cu 9blocuri defecte,mia dat la scriere 1block def sau 3 blockuri def.

In toate cazurile nandurile functioneaza.

Posibil si cu 11 blockuri defecte sa functioneze corect.

Link spre comentariu

Eu am scris nand cu 16 blocurii defecte si functioneaza tv-ul fara probleme

Chinezi spun ca pina la 25 de blocurii defecte tot merge nandul , insa peste 25 de blocuri defecte nu mai merge Au facut softul de la RT809H care merge sa programezi nandul pina la 25 de blocurii defecte sa functioneze

Link spre comentariu

Buna seara tuturor. Azi am avut 3 televizoare cu bucluc. Asta este unul din ele. De ce spun asta? Am cumparat un NAND gata programat, l-am montat si surpriza: defectul 100% acelasi. Deci la fel, restarteaza si dungile apar la fel. Uneori mai apar si niste benzi verticale. De lipit fiti siguri ca am lipit cum trebuie NAND-ul. Nu mai stiu ce sa mai cred cu farasul asta.

Link spre comentariu

benzi verticale ?

recupereaza nand-ul si renunta la tv-ul ala , e f posibil sa fie si ecranul defect

am avut si eu cazuri in care nu a fost de la nand , orice incercari am facut nu a vrut

dar am avut si cazuri in care am programat nand-ul lui , nu a mers

am pus nou , nu a mers

am dat jos nand-ul nou , l-am pus la loc si a mers

am pus pe al lui original , tot nu a mers

am pus la loc nand-ul nou si a mers

unul din 10 cazuri se mai intampla asta , habar nu am care e faza

la unul din cele 3 tv de acum cateva zile asa am facut , 2 tv au mers din prima cu nand nou , la al treilea tv , prima data nu a mers cu nand nou

am programat pe cel original sa verific , a mers

am pus a doua oara acelasi nand nou si acum a mers , am lasat nand-ul nou ptr ca vand placa altfel lasam pe cel original programat

dar retestez de fiecare data sa fiu sigur ca nu e de la nand inainte sa renunt la placa

Editat de Tavi
Link spre comentariu
Acum 45 minute, Tavi a spus:

benzi verticale ?

recupereaza nand-ul si renunta la tv-ul ala , e f posibil sa fie si ecranul defect

am avut si eu cazuri in care nu a fost de la nand , orice incercari am facut nu a vrut

dar am avut si cazuri in care am programat nand-ul lui , nu a mers

am pus nou , nu a mers

am dat jos nand-ul nou , l-am pus la loc si a mers

am pus pe al lui original , tot nu a mers

am pus la loc nand-ul nou si a mers

unul din 10 cazuri se mai intampla asta , habar nu am care e faza

la unul din cele 3 tv de acum cateva zile asa am facut , 2 tv au mers din prima cu nand nou , la al treilea tv , prima data nu a mers cu nand nou

am programat pe cel original sa verific , a mers

am pus a doua oara acelasi nand nou si acum a mers , am lasat nand-ul nou ptr ca vand placa altfel lasam pe cel original programat

dar retestez de fiecare data sa fiu sigur ca nu e de la nand inainte sa renunt la placa

Deci ciudat tare. Defectul absolut deloc neschimbat. Aceleasi dungi si acelasi restart. Ciudate tare si dungile alea care apar.

Link spre comentariu
3 hours ago, ROBEERT said:

Buna seara tuturor. Azi am avut 3 televizoare cu bucluc. Asta este unul din ele. De ce spun asta? Am cumparat un NAND gata programat, l-am montat si surpriza: defectul 100% acelasi. Deci la fel, restarteaza si dungile apar la fel. Uneori mai apar si niste benzi verticale. De lipit fiti siguri ca am lipit cum trebuie NAND-ul. Nu mai stiu ce sa mai cred cu farasul asta.

Daca face la fel 100% trebuie rescris sau facut reflow la nandul BGA, treaba e in felul urmator, cind dai cu aer cald sa dezlipesti nandul tsop48 se umfla putin pcb-ul in locul respectiv si nandul bga find aproape de nandul tsop48 va suferi modificari, adica plesnesc bilele pe colturi in partea din-spre nandul tsop48, am patit de 2 ori pina sa-mi dau seama...de atunci nu mai dau cu aer cald, folosesc pentru dezlipit/lipit doar letconul, chiar daca faci reflow la nandul bga e posibil pe colturi sa nu mai prinda bilele din cauza deformari pcb-ului in zona respectiva...daca faci un reflow cu plita sub placa sa fie incalzita toata uniform, atunci placa se indreapta la forma initiala si se rezolva.....aceste placi sunt subtiri si de calitate proasta de aceea se intimpla acest fenomen....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

dl Robert , trimiteti Nand-ul la mine

azi a venit cineva de aici la care i-am dat un Nand nou programat si a zis ca nu ii mergea

habar nu am cum si ce s-a intamplat cand l-a pus , cand l-am dat jos si l-am verificat avea 300 de inconsistente fata de softul original cu care i l-am scris

l-am rescris si i-am dat iar verificare

1 singur bad nicio inconsistenta , tv a mers din prima

si da , neaparat lipit cu ciocan , nu cu statie

deci e posibil sa se intample ceva si la softul din el din anumite motive = manipulare , lipire , habar nu am

trimiteti Nand-ul la mine si vi-l verific , am si tv in care sa testez , iar daca apare la verificare vreo inconsistenta vi-l rescriu

nu va costa nimic si chiar daca e tv cu ecran prost ala la dv , e bine sa aveti un nand testat acolo

doar sa imi ajunga pana joia viitoare ptr ca de vineri sunt plecat cateva saptamani

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări