yuly4you Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Buna tuturor, Am cumparat recent un difuzor BaassFace SPL 15.2 si caut sa construiesc o incint optima pentru el. Producătorul recomandă ~ 3.5 cu ft(~100L) tunat la 35Hz, așa că am de gând să construiesc o incintă bas-reflex, foarte aproape de recomandările producătorului. Am încercat să ma joc puțin cu WinISD, dar sunt puțin confuz (sunt nou în utilizarea acestui software) ... Am găsit un tutorial despre modul de introducere a parametrilor în WinISD aici: https://www.hometheatershack.com/forums/diy-subwoofers-general-discussion/6330-winisd-pro-tutorial-download-detailed-guide-how-use-winisd-pro.html Prima confuzie: Când urmăresc tutorialul, VAS este calculat automat ca 19.82, în timp ce VAS în parametrii TS este 199,12. Care dintre ele este corect și de ce? A doua confuzie: Volumul incintei este un parametru de intrare care include / exclude volumul portului și difuzorului? Difuzorul este DualVoiceCoil, cu 2 bobine de 4 ohmi fiecare, si care 2000Wrms (4000Wmax) conform specificatiilor de producator. Parametrii TS: Revc (Ohm) 2 Levc (uH) 598,185 Fo (Hz) 46,416 Sd (cm2) 829,58 Md (g) 300 BL (T m) 26,078 QMS 3.561 QES 0.495 QTS 0,435 Nu (%) 0,389 SPL (Db) 87,9 Vas (Ltr) 199,12 Cms (uM / N) 20,376 Mms (g) 577,022 MMd (g) 563,283 Xmax Ambele căi Total (mm) 36,33 EBP 93.769696 simulare de pe site-ul BassFace: Mulțumesc mult! Link spre comentariu
yuly4you Postat Martie 14, 2019 Autor Partajează Postat Martie 14, 2019 Poate cineva sa ma ajute cu topicul asta? Am trimis celor de la BassFace mail, si mi-au raspuns ca o incinta de 100L acordata la 35Hz ar fi optim pentru el...exact ce am scris si eu mai sus.... Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Si cum ai sugera tu sa te ajute? Sa mai cumpere cineva un difuzor identic, sa faca o cutie, sa faca masuratori si apoi sa posteze rezultatele? Daca producatorul difuzorului sustine ceva atunci fa cum spune el iar daca nu merge bine te ei cu el la cearta. Ce-ai vrea sa faca colegii de forum? Link spre comentariu
yuly4you Postat Martie 14, 2019 Autor Partajează Postat Martie 14, 2019 7 minutes ago, sesebe said: Si cum ai sugera tu sa te ajute? Sa mai cumpere cineva un difuzor identic, sa faca o cutie, sa faca masuratori si apoi sa posteze rezultatele? Daca producatorul difuzorului sustine ceva atunci fa cum spune el iar daca nu merge bine te ei cu el la cearta. Ce-ai vrea sa faca colegii de forum? Doar sa ma ajute cineva cu o simulare, din care sa reiasa ca la o incinta de 100L ar trebui un port cu aria X si lungimea Y ... atat ... apoi ma descurc mai departe sa construiesc incinta... Crede-ma ca as face cum spune producatorul, insa nu am incredere in rezultatele pe care le obtin, pentru ca sunt la inceput ... am simulat ceva in WinISD si bassbox, am ceva rezultate, dar nu sunt sigur daca sunt OK... Rezultatul meu: la o incinta de 100L (banuiesc ca scazand volumul portului si al difuzorului) acordata la 35HZ mie mi-a iesit un port de 10X20cm adanc de 37,25 cm ... Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 "Rupi" portul in doua, il faci din lemn si il folosesti la ranforsarea cutiei. (Solutie clasica) Link spre comentariu
yuly4you Postat Martie 14, 2019 Autor Partajează Postat Martie 14, 2019 5 minutes ago, Shambala said: "Rupi" portul in doua, il faci din lemn si il folosesti la ranforsarea cutiei. (Solutie clasica) Il rup, ok, dar e bun ? sugerezi ca in loc de 10X20 sa fac doua de 10X10 si sa pastrez lungimea pentru ambele(care o fi aia buna...)? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 In primul rind trebuie sa realizezi practic cutia si mai apoi trebuie sa faci masuratori. Ai cu ce face masuratori? Dupa asta ajustezi lungimea portului (sau porturilor) astfel incit sa obtii raspunsul dorit de la subwoofer. NIMENI nu-ti va putea da un raspuns corect si complet la intrebarile pe care le pui tu. Link spre comentariu
yuly4you Postat Martie 15, 2019 Autor Partajează Postat Martie 15, 2019 17 hours ago, sesebe said: In primul rind trebuie sa realizezi practic cutia si mai apoi trebuie sa faci masuratori. Ai cu ce face masuratori? Dupa asta ajustezi lungimea portului (sau porturilor) astfel incit sa obtii raspunsul dorit de la subwoofer. NIMENI nu-ti va putea da un raspuns corect si complet la intrebarile pe care le pui tu. Sunt de acord cu tine, insa vreau sa construiesc o incinta cu port integrat (slot) si imi va fi oarecum greu sa ajustez portul dupa ce incinta este gata... Presupunand ca parametrii sunt cei dati de producator , am nevoie de o incinta de ~ 100L cu un port avand suprafata de x mm2 si lungmea y ... x si y sunt necunoscutele mele Acum o intrebare de amator: un port de 10X20cm este echivalent cu 2 porturi de 10X10cm(din punct de vedere acustic ma refer, daca ai acelasi rezultat)? Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 15, 2019 Partajează Postat Martie 15, 2019 Da dar asa cum ai intuit trebuie sa aiba aceeasi lungime cu cel echivalent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum