Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pierderi de apa.............și soluții de administrare a utilităților

Postări Recomandate

Edit SmodTopicul acesta conține postări mutate din alt topic ,,Pierderi apă..,, și dezbate problema gestionării apei potabile în asociații.

Va mai amintiti de robinetii cu sfera,proveniti din Turcia sau ''ceaina''(China):rade: care la montare se rupea  sau crapa. Am patit-o eu cu un astfel de robinet cind, dupa un timp, sfera s-a blocat,neputind s-o rotesc. Am luat un cleste si am incercat sa rotesc ''rozeta''. In prima faza aceasta(rozeta) s-a rupt. Am intrat in canalul unde era contorul,am inchis apa si apoi am incercat sa dau jos robinetul  de pe conducta. Tragind cu clestele mops ,acesta (robinetul)a crapat foarte usor. Deja vecinii erau suparati ca n-au apa. Am fugit la un magazin din apropiere si am cerut vinzatorului un robinet  de calitate ,nu facatura,pretul  fiind pe masura  calitatii. L-am montat la loc si de atunci n-am mai avut parte de surprize.Nu va spun ca vecinii mi-au dat sa maninc de toate, fara ca eu sa-i aud(am aflat ulterior ce mi-au dat sa maninc). N-a trecut multa vreme ca si un vecin a avut parte de aceeasi problema. Binenteles ca m-am ''manifestat'' in asa fel incit, sa auda toti de pe scara. La noi in sat circula o vorba:  ''Pita caldă,cu împrumut se dă.''

Editat de validae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

I-ati umplut frigiderul... Noi am facut distributie pe verticala, robinet la usa, robinet mare jos la parter. Fiecare isi opreste apa de la usa si nu are treaba cu vecinii. Eu am mai pus unul si dupa intrarea tevii in casa, nu mai ies la usa, opresc tot de-acolo cand plec mai multe zile. Vecinii pot interveni daca observa o inundatie undeva, limiteaza pagubele macar. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Director a spus:

Noi am facut distributie pe verticala, robinet la usa, robinet mare jos la parter.

Asta ar fi ideal, dar nu toti constientizeaza avantajele, si nu mai vor o teava prin casa. Marele avantaj ar fi posibilitatea de a opri doar unui rau platnic apa, si nu unei scari intregi sau tronson, in cel mai bun caz.La noi am facut demersuri de reabilitare a instalatiei de apa, si cu ocazia asta am vrut sa incheiem contracte individuale cu regia de apa canal.N-a fost chip.Nu vor de nici un fel sa auda.Le convine mai mult contractul colectiv pe scara. In caz de neplata, solutia debransarii unei scari ii avantajeaza, pt ca fac echipa cu cei care se simt nedreptatiti, desi la noi nu s-au mai inregistrat facturi restante de peste 10 ani. Nu vor sa creeze precedentul. Le vine si vremea lor...

Link spre comentariu

Raspunsul a fost ca nu fac contracte individuale. Ei au contract cu asociatia. Daca se dizolva asociatia, atunci vor face si cu populatia. Asta nu se va intampla. Suntem datori 10 miliarde...

Link spre comentariu

La noi nu mai avem de mult datorii pe scara. Dupa cel putin 3 luni de neplata, sunt actionati in instanta, si daca tot nu vor sa plateasca, se instituie titlu executoriu. Actiunea in instanta nu mai treneaza cu anii ca inainte vreme.In max 60 zile e data solutia si investita cu titlu executoriu daca e cazul. Cu cat se lasa mai mult timp cu atat datoriile se recupereaza mai greu.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Pai stati sa va spun ce problme am avut cu presedintele asociatiei.

Un fost angajat al primariei  s-a pensionat ,dupa care a ajuns, printr-un concurs de imprajurari, presedinte asociatiei,un bășinos, care pe linga toate statea prost cu logica elementara.

Ca peste, tot se mai gasesc cite unii, care ''uita'' sa citeasca indexul contorului de apa rece, sau chiar daca nu uita, citesc indexul  aiurea,de regula ducind la asociatie,un index cu mult mai mic decit in realitate.

Nu era luna sa  nu avem de platit apa(rece)in plus. Intrebindu-l de ce platim, luna de luna, mai multa apa rece  decit ar fi normal(conform indexului),a dat in bilbiiala. Intr-o zi, satul de bilbiielile lui, l-am rugat  sa ma asculte cu atentie 10 minute. L-am intrebat  daca in fiecare luna toti cei de pe scara duc indexul contorului de apa rece,la asociatie. Mi-a spus ca ca da, in fiecare luna fiecare locatar duce indexul. Apoi l-am intrebat de ce in fiecare luna  paltim mai multa apa rece decit ar fi normal. Mi-a spus ca platim mai mult, pentru ca suma tuturor indexurilor  de pe scara, nu concorda cu indexul contorului aflat in caminul de la intrarea  in scara. I-am spus ca sint unii pe scara,care dicteaza intentionat un index mai mic si ca n-ar fi rau daca s-ar face un control la contoarele din  apartamnte. Apoi i-am spus ca apa platita(in plus) de catre  noi se plateste inca odata. M-a intrebat de cred eu ca apa se mai plateste inca odata. I-am spus ca cel ce duce un index inexact(mai mic) odata si odata tot va plati apa consumata. Cind se va face o verificare la toare contoarele din apartamente, ''furăciosul'', nu va avea incotro si va trebui sa plateasca apa consumata si nedeclarata. L-am inrebat daca este de acord cu ce-i spun. Cu jumatare de gura mi-a dat dreptate. L-am intrebat daca apa consumata si nedeclarata se va plati inca odata. Mi-a dat inca odata dreptate. Nu dupa multa vreme s-a facut un control la fiecare apartament pina la urma depistindu-l pe ''furacios''. Dupa un scandal de pomina, ''furaciosul'' a paltit diferenta dintre dintre indexul declarat si indexul real. L-am intrebat daca banii platiti in plus ,de catre noi cei care-am declarat indexul real, ne vor fi returnati. A bolborosit ceva  fara noima, dupa care a plecat ,spunind ca are ceva de rezolvat. Din acel moment, n-au mai fost probleme.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 12 ore, GEO 53 BN a spus:

Apoi i-am spus ca apa platita(in plus) de catre  noi se plateste inca odata.

Este unul din motivele pt care regiile nu accepta contract individual. Banii aia intra in contul regiilor, pe factura, nu al asociatiei.La nivel de oras mare, eu le-am spus ca n-au capacitate de pompare pe cata cantitate factureaza, in una din discutiile cu ei in tentativa de a face contract individual.

Cat despre administrator, ar fi bine sa spuneti ca nu s-a bagat nimeni in treaba asta, si a acceptat pensionarul primariei. Daca va deranjeaza, si aveti si alternativa, nu va opreste nimeni ca in adunarea generala sa votati alt administrator, ca doar nu vi l-a impus nimeni cu japca. Nu-i tin partea, dar asa e peste tot.Toti sunt nemultumiti, dar la o adica, nimeni nu vrea bataie de cap, si nu se baga.Asa m-au potcovit pe mine cand am intrat in imobilul in care stau acum, pt ca cel de la care cumparasem, se ocupase cu asa ceva.Dupa 10 ani le-am zis sa aleaga pe altul, dar nu a vrut nimeni sa se bage.Am depus actele si stampila la societatea care ne administra, si ura si la gara. Am zis ca dupa ce trece fiecare locatar timp de 10 ani prin asta, accept sa reiau asociatia.De mai bine de 15 ani sunt linistit, dar stiu ce inseamna sa multumesti 30 proprietari...de fapt sa incerci sa multumesti, pt ca asta e imposibil de realizat.Totdeauna va fi cel putin un nemultumit.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

La mine e mai simplu . Toti sant nemultumiti ... incepand cu administratorul . Ramane mai putina spaga decat si - a planificat .

P.S. - la bloc , totul ( cheltuieli ) e prin intermediul asociatiei . Conform legislatiei . Ea e subiect de drept , nu membrii . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu chiar tot, ci doar cheltuielile care nu sunt facute cu contract individual.La noi a ramas doar factura la apa-canal si cheltuielile comune, inevitabile intr-un imobil cu mai multe condomenii.Gazul este individual, fata de alte imobile unde consumul de gaz este inca la comun.Pana si la gunoi avem contract individual.Au ramas nenorocitii astia cu regia de apa-canal care se tin tare pe pozitie, si e de inteles, au numai de pierdut prin contracte individuale.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

............................De mai bine de 15 ani sunt linistit, dar stiu ce inseamna sa multumesti 30 proprietari...de fapt sa incerci sa multumesti, pt ca asta e imposibil de realizat.Totdeauna va fi cel putin un nemultumit.

O asociatie cu 30 de proprietari este  o nimica toata,comparativ cu asociatia noastra. Numai blocul in care am apartamentul ,are 5 scari,neamipunind la socoteala faptul ca mai sint inca cel putin 5 blocuri.

La un moment dat, s-a pus problema constituirii unei asociatii, la nivel de scara. O doamna,economista de profesie,s-a  oferit sa citeasca contoarele de apa, sa plateasca femeia care facea curat pe scara, si faca toate platile furnizorilor de servicii, in cazul nostru ,apa, si canalul.  Astfel de asociatii sint destule in Bistrita.

Bine-nteles ca s-au gasit citiva ''gica contra'' care n-au fost de acord. Pina la urma s-a renuntat initiativa.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări