Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JASIC ARC 140 Dyi

asterix196803

Postări Recomandate

Dupa multe framintari :rade:m-am hotarit sa cumpar un invertor  micut pentru lucrari mici pe linga casa,asta  cu toate ca dispun si de transformator care merge destul de bine ....

Astazi a sosit minunea....cu tot cu transport am achitat 330 roni (am prins ceva reducere cu 8 martie ):freaza:

Am primit doar cablurile ,conectorii si cleste masa si port electrod.....impreuna cintaresc 1,1 kg si doar clestele electrod arata ceva mai binisor  dar am de rezerva alte accesorii..

1.Panou fata.JPG1.Spate.JPG

tabel3.JPG1.lateral dr.JPG2.Schema.JPGTabel1.JPG2.Parametri.JPG2.Diagrama.JPG2.Tabel componente2.JPG

Dupa datele din cartea tehnica diferentele fata de modelul Jasic Arc 160 Dyi consta la valoarea condensatorilor in rest tranzistorii,diodele au aceiasi valoare

Din lipsa de timp nu am reusit sa-l desfac dar arata la fel cu fotografiile modelului Jasic Arc 160 Dyi (preluate de pe un site ucrainean....)

Jasic1.jpgJasic Arc 160 pcb.jpg

Jasic2.jpg

P3110838.JPG

Nu stiu  cum se comporta la sudura deocamdata nu a intrat in sarcina....:57

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Sa-l folosesti cu placere si cat mai multe pachete de electrozi ...

Acum vorbind serios ,doar nu crezi ca poate macar 140A cum scrie pe eticheta! !Si chiar de ar putea ,ma indoiesc ca firisoarele din trafo din poza ar rezista la atat.Repet ,chiar daca ar putea atat,15% cat scrie acolo ca durata activa la 140A ,e foarte putin ,practic ,din 100 secunde ,poti suda maxim 15 secunde ,restul pauza de racire.Si tot asa.

Unii l-ar cataloga drept petarda ,insa pentru lucrari marunte e bun si asta .

Nu vreau sa te deceptionez ,insa pentru urmatorul invertor aloca un buget mai serios ,in definitiv ,primesti ce platesti !

Editat de nel65
Link spre comentariu

DA este dat in minute.

15% inseamna 1min si 30 sec din 10 minute la 140Adc, la temperatura mediului ambiant de 40C, cel putin asa scrie in carte.

Asta inseamna 1 electrod de 3.25mm de 350mm lungime sudat si mai ramine ceva rezerva, pina schimbi electrodul, pina te mai foiesti, probabil ca poti suda continuu macar 2 electrozi de 3.25mm.

Nu`i grozav dar nici catastrofal, este un invertor de 140Adc pentru uz usor, reparatii , etc. , crezi ca acele scule de 300A si 2,5 kg tot chinezesti se descurca mai bine?

:d

Link spre comentariu

Astazi am deschis cutia (ptiu drace era sa zic conserva ..:d)

Ceva poze cu interiorul si sa vedem la ce inbunatatiri se preteaza

Pcb Piese.JPGPcb Back.JPG

Pcb 2Cond x2200.JPG

Pcb Back1.JPG

Pcb radiatoare.JPGPcb traf borna.JPG

PPCB interior.JPG

PPcb traf.JPG

Cei 2 condensatori sunt de 2200 micro/200v fiecare iar  tranzistorii de putere  sunt Igbt SGT 40N60NPFDPN si diode SFR25U20PN .(Detalii din cartea tehnica ) Iar circuitele integrate au la fel amindoua C.I 3525,un LM358 si altul AO4612 iar punte de diode este GBPC5010 .....

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Chinezii astia sunt fenomenali...inainte mai foloseau piese de la firmele vechi cu renume in componente electronice....acum folosesc numai piese de productie indigena, cu denumirea lor specifica sau copiate. Aparat pur chinezesc...cum se spunea pe vremuri "construit pe vapor"... ieftin la maxim! Aparatul asta imi aduce aminte de casetofoanele chinezesti care ne-au invadat piata dupa revolutie...cele cu mii de watti putere.

@asterix196803

Cam ce imbunatatiri ai vrea tu sa aduci la acest aparat? Parerea mea ar fi sa-l dai retur si sa cumperi ceva mai de calitate...aparatul asta cand se strica nu merita osteneala sa fie reparat! E de unica folosinta.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Cum sa il arunce, acum vreo 2 ani nu se jurau unii ca sunt super echipamente JASIC-urile astea ca se bat aproape de la egal la egal cu produsele de top de la firme renumite dar la jumatate/sfert de pret, ca sunt produse prin nu stiu ce tara din Europa, cu nu stiu cati ani garantie la toate firmele fantoma, deci clar, echipamente bune.

Sa nu imi ziceti ca s-a ajuns la vorba mea in care le comparam direct cu toate chinezismele de duzina, nu de alta dar chiar am gasit modele identice din ambele, si cu eticheta de duzina pe ele si cu eticheta jasic.

Link spre comentariu

Asa este...cica aveau review-uri bune Jasic-urile astea. Cred ca impresiile bune le-a primit de la cei in necunostinta de cauza...amatori, incepatori....

N-ai cum sa dai un review bun la asa ceva...fara suparare pentru posesor...dar asta-i adevarul!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Ala-i alt aparat...se vede dupa aspectul exterior...e diferenta de la cer la pamant! Asta cred ca-i contrafacut...sau generatiile noi le-a prostit.

Editat de mac01
Link spre comentariu
2 hours ago, Ion_Bumbu said:

Este seria noua de aparate, aveau si cu aspectul celui de sus in carcasa de tabla.

Si totusi vorbim de o diferenta de pret enorma, 218lire nu prea echivaleaza cu 330roni. Nu cumva in pretul ala sunt incluse si cateva schimbari pe garantie cand ia foc in cei 5 ani ?

Eu calitatea unui produs nu o compar niciodata in anii de garantie, aia ma lasa rece, sunt o gramada de gunoaie cu multi ani garantie si doar schimbi la ele pana te plictisesti. Firma respectiva prefera sa riste sperand sa convinga pe cineva ca garantia aia = produs bun, dar ia intreaba-i si cate de-astea arse au aruncate prin depozite ca le schimba pe garantie ca pe sosete ?

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Pe moment n`am Jasic, nu cred ca voi avea repede, dar daca va fi sa iau un TIG ieftin va fi prima optiune indiferent de ce parere aveti despre el.

Garantia de 5 ani in UK inseamna ceva, este o piata larga a hobby-stilor si are reputatie buna acolo.

Nu cred ca un Edon, Bidon sau alta marca sa fie mai buna decit asta.

Mai exista un coleg care are Jasic si arde la electrozi la greu de ceva timp.

P.S. chiar credeti ca in UK merge sa faci golanii ca in Romania cu sculele in garantie?

8 hours ago, mac01 said:

Ala din Anglia are si Tig-ul rudimentar...asta n-are!

Tu crezi ca merge aparatul asta 5 ani fara sa trosneasca? Eu nu cred...

Pentru stiinta dumneavoastra, orice aparat de sudura MMA are TIG rudimentar, chiar si transformatorul!

Domnule, fiecare crede ce si in ce doreste, nu`i cazul sa ne etalam aici credinta.

Link spre comentariu

Am incercat sa vad ce scrie pe unele componente-trafuri ,diode si sa caut o schema echivalenta la circuitul de comanda SG 3525....Pe traful de sus are scris 98:21:22:13  BR22EEL-1179A iar alt traf situat intre  radiatorele cu diode si igbt-uri este scris  25:25:25     BR22EEL -1178A... iar traful de iesire are dimensiuni aproximativ 65x25x10 mm..O imagine detaliu cu diodele prinse pe radiator..

Cablaj Diode 25U20.JPG

Traf 98:21:22:13   BR22EEL-1179A si circuitul integrat6 SG 3525

Cablaj SG3525.JPG

Cred ca acest model este fabricat  si sub alte denumiri....am cautat si am vazut  ca datele din cartea tehnica corespund cu invertorul  (Jasic) VIPER MMA 140 comercializat la unguri...sau in Argentina sub denumire de Motomel MSMMA 160 (versiunea de 160A)

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Stai linistit ca-n 6 luni apar respectiv dispar destul de multe "modele"....., nu o sa vezi vreun chinez pe piata cu aceasi "moaca" un an doi...., in principiu sant aceleasi componente la interior dispuse altcumva de fiecare data, sau foarte asemanatoare....

Mie cel mai mult i-mi plac puterile vehiculate la aceste aparate si in mod deosebit "izolatia" intre straturi a transformatorului de forta.

I-mi place de asemenea si bobina filtru, pe asta ti-o las tie sa o descri....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări