Florin berdila Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 bună seara domnilor am o rugaminte sa ma ajute cineva ,am un acumulator de 180A este nou doar ce lam cumparat dar am facuto lata am scapat jos de pe suportu tractorului si sa spart cpacul in dreptul bornelor adica sa spart in bucati mici am un acumulator identic dar nu este bun are capacu dar cum pot face sal decupez si sal pun pe aceasta baterie?? am dat si 700 lei si parca nul pot abandona ca are curent este nou deci cema sfatuiti? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 pune niste poze sa vedem cum este deteriorat acumulatorul Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Sudura cu aer cald. N-o sa mai ai garantie, n-o sa-l mai poti duce la expozitie, dar va merge.Poti lua material de adaos din celelalt acumulator pe care spui ca-l ai.Trebuie sa fie musai acelasi fel de material, altfel nu merge. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 12, 2019 Autor Partajează Postat Martie 12, 2019 cam aşa arată Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 (editat) In primul rand, nu lasa placile in aer. Completeaza nivelul electrolitului, ca muncesti degeaba sa-i refaci cutia.Varsa tot electrolitul, prepara cantitatea care iti trebuie, si umple la loc in mod egal toate sectiunile. Taie spartura si da-i forma regulata, decupezi din cealalta ce iti trebuie si sudezi cu aer cald, daca ai posibilitate.Daca nu, apeleaza la careva care te poate ajuta, nu e bine sa faci scoala pe ce ai tu acolo. Alte solutii gen rasina sau silicoane eu n-as incerca in varianta asta, desi ar reprezenta o alternativa mai buna decat sa intre mustele la placi. Editat Martie 12, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Ceva n - am inteles . Accu spart ( daca de el este vorba ) din foto , cel de sus , este mai vechi decat cel defect , dar intact ( banuiesc ca cel din dreapta jos ) . Puntea din dreapta e " mancata " bine ... , eticheta e un rest . Spuneti ca s - a spart in dreptul bornelor ... parca n - ar fi chiar asa . Cum naiba s - a spart tocmai in zona aceea , si bornele au scapat ? Ca sant protuberante ... Ma rog , asa vad eu . Nu ca ar conta , n - am nici o nevoie ... , dar e bine sa stie colegii care vor sa va ajute care e situatia ... Daca gresesc , mii de scuze ! Link spre comentariu
albine Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 LIipire cu pistol electric ,poti pune o bucata de plastc deasupra si acoperi cei doi elemnenti .Sigur merge.Acidul din cele doua celule sa nu faca contact intre ele .Acidul se afla individual in fiecare compartiment( nu comunica cu celelalte compartimente).bateria acum are curent?La socuri puternice se pot fisura lipiturile de plumb sau poate sa apara o fisura plastic intre compartimente si acidul comunica intre compartimente si iti pune elementii in scurt si se descarca bateria.Toate acestea se pot verifica foarte simplu. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 (editat) eu as folosi Poxipol. Unde este conturat cu alb fixez doapele (cu poxipol),Placa decupata mai mare cu 7-8 mm decit spartura. Se depune o dira proeminenta de poxipol pe unde e insemnat cu rosu si se preseaza placa . Editat Martie 12, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Plasticul ala e comparabil cu cel care vine in cutia de poxipol pt preparare sarja lipire. Nu adera poxipolul la el. E elastic, si la prima solicitare mecanica, se desprinde rasina.Dar, desigur, merita incercat, e mai usor sa tii minte ce patesti decat ce iti spun altii. Link spre comentariu
cimitavita Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 (editat) problema cea mai mare e ca nu orice plastic, rasina sau compund, rezista timp indelungat la acidul sulfuric. Editat Martie 12, 2019 de cimitavita Link spre comentariu
gauss Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 (editat) Vopseaua aia verde , de baterie noua , o trebui sa ramana ? ... Si trebuie facut rost si de busoane ... Editat Martie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
vergil Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Compromisa total . Nu va reusi niciodata sa lipeasca alte materiale adaugate cu diverse solutii de lipit . Nu va rezista la acid , vribatii etc. Cam nasol ca va fi pe tractor , daca ar fi statica sa nu se miste , ar fi altceva . Singura solutie , sa o decăpăcească pe cea veche . Asta daca dispune de o instalatie de aer cald pe masura . Apoi intervine zona bornelor , care trebuie bine incalzite . Bornele au niste șicane ptr etansare , sa nu iasa electrolitul . Foarte greu de dislocat , chiar si la cald . Daca mai tin bine minte , borna trece printrun inel care este turnat odata cu capacul . Inelul este din Pb , si lipit de borna . Pb/Pb. Lipirea la loc se face numai cu solutia aceea speciala (nu mai stiu cum îi zice ) , care arata ca un silicon . Daca totusi , optezi pentru lipirea sparturilor , mare grija , ca spatiile dintre elementi sa nu comunice in nici un fel intre ele . E suficient sa treaca de la una la alta numai gazele fiindca te vei trezi cu bateria descarcata . Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 12, 2019 Autor Partajează Postat Martie 12, 2019 ce reprezinta instalatia de aer cald Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Un uscator de par, doar ca mai fierbinte. Link spre comentariu
vergil Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Exista niste generatoare de aer cald de putere , care se folosesc la ambalaje din folie de plastic . Cred ca au 2000W .Cu unul din ala posibil sa dai capacul jos . Cam asa arata . http://www.cel.ro/suflante-si-aeroterme/suflanta-cu-aer-cald-bosch-phg-500_2-1.6-kw-pMCU2MjUp-l/poze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum