aurel70 Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Buna ziua. Rog pe colegii de forum care detin sau cunosc boxele Grundig M 800 sa-mi spuna si mie parerile lor despre acestea. Ma gandesc sa cumpar o pereche si as dori sa stiu la ce sa ma astept. date despre ele sunt si aici https://www.radiomuseum.org/r/grundig_hi_fi_lautsprecherbox_m800.html Va multumesc. Orice parere este binevenita. Link spre comentariu
arcgotic Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Nu stiu modelul asta dar am auzit si cumparat pentru un prieten o pereche de boxe ce seamana foarte mult cu astea si se aud IMPECABIL. Pretul 250ron perechea! Basul nu este asa jos, e tight.Media si inalta sunt excelente! Coerente, definite, ultra clare. Bafta sa gasesti o pereche buna! Sa ne spui ce ai rezolvat. Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 11, 2019 Autor Partajează Postat Martie 11, 2019 Salutare! Acest model (M800) are diful de joase de 8 inch. El, daca ne luam dupa specificatiile de pe Radiomuseum, ar putea cobori la 32 Hz. Dar fiind incinte de compresie au randament scazut in frecvente joase fata de unele bas-reflex cu difuzor de acelasi diametru. Mai retineti ce diametru avea cel de la modelul pe care l-ati cumparat? Multumesc mult pentru raspuns, si astept si alte pareri. Stima! Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Ar putea cobora la 32Hz, doar cu un lift. Conform standardului de la aceea vreme, impunea un raspuns minim 100Hz-4000Hz cu o variatie de cativa dB. Banda mai larga, 50Hz-12,500Hz era sub limita de -4dB. La 31.5Hz incepea hartia pentru inregistratorul cu ac. Link spre comentariu
arcgotic Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Grundig RL 60 sunt cele cumparate de mine. Link spre comentariu
okean Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Boxele se aud decent, performeaza in spectrul inalte-medii, totusi atentie la faptul ca sunt in 4 ohmi destinate amplificatoarelor teutone'. Boxele inchise pe 4 ohmi se conduc mai greu, necesita un amplificator potent ! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 10 hours ago, aurel70 said: Salutare! Acest model (M800) are diful de joase de 8 inch. El, daca ne luam dupa specificatiile de pe Radiomuseum, ar putea cobori la 32 Hz. Dar fiind incinte de compresie au randament scazut in frecvente joase fata de unele bas-reflex cu difuzor de acelasi diametru. Mai retineti ce diametru avea cel de la modelul pe care l-ati cumparat? Multumesc mult pentru raspuns, si astept si alte pareri. Stima! Asa cum spuneam si in alt post: nimic nu se castiga, nimic nu se pierde, totul se transforma. In ultima poza de la -3dB in jos castiga incinta inchisa dar peste aceasta linie castiga membrana pasiva (difuzor fara magnet). Cei mai corecti precizeaza gama de frecvente cu +/- 3dB. Altii pentru a mai scrie pe incinte o frecventa mai joasa dau banda (gama de frecvente) cu -6dB la joase. Insa sunt unii care precizeaza gama de frecvente fara insa sa adauge ca este la .... -12dB . Este clar ca dupa ce cumparatorul este pacalit (mananca un cap de peste) se desteapta instant dar .... este prea tarziu. Totusi aceste incinte inchise au si un avantaj: le poti lipi de perete sau le poti pune in biblioteca. Cele bass reflex cu portul pe spate nu le poti lipi de perete, cele cu tuub pe fata .... nu suna chiar asa fain. Deci peste tot .... compromisuri. Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Graficele sunt scoase din context. Prin modificarea Q-ului, se pot obtine felurite pante de raspuns sub 100Hz. Un aranjament Qt 0.707 pentru o incinta inchisa, are o panta naturala de 12dB/octava. Prin lipirea de perete sau amplasarea lor in biblioteca se modifica si mai mult raspunsul in frecventa. Din ce materiale reiese ca cele cu portul in fata nu suna bine? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 (editat) Eu prefer boxa pe compresie, nu ma deranjeaza ca are un raspuns mai mic in spl vs una bass reflex. Presupunind folosirea acelasi woofer in ambele cazuri, in cazul celei pe compresie, acesta diferenta de spl se poate corecta, pe cind la una bass reflex, nu poti extinde raspunsul, risti distrugerea lui prin overexcursion. Sau faci o cutie de 2 ori mai mare si acordajul cit mai jos, insa... Ma intereseaza cit mai mult sa redea de cit mai jos ca frecventa inferioara, restul se rezolva. Editat Martie 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 12, 2019 Autor Partajează Postat Martie 12, 2019 Salutare! Sunt foarte interesante parerile tuturor celor care si le-au exprimat. Daca ma decid sa le achizitionez, nu mi-am propus sa le aduc modificari ci sa le folosesc in starea originala, si doar in caz de nevoie (sper sa nu ....) sa inlocuiesc ceva. Am gasit pe undeva desenata de mana schema filtrului. Va multumesc mult, astept inca pareri. Stima! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 M-800 suna foarte bine daca le amplificati tot cu Grundig (v-2000/5000, SV-40/80, etc). Ideal ar fi sa le folositi ca standfloor, excluse orice standuri. Acuma depinde si ce ascultati..... Link spre comentariu
laur+ Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Acum cativa ani am achizitionat surorile acestora respectiv Grundig box 850. La vremea respectiva mi-au placut , le aveam puse pe niste standuri de 20-25 cm. Recent le-am reascultat (intre timp date) la un amic acasa. Poate sunt eu mai mofturos dar mi s-au parut rele rau. Or mai fi trecut anii... poate filtrele nu mai sunt in mintile lor... nu stiu. De aceea nu le recomand decat ascultate inainte. Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 850 nu sunt surori. Sunt cu cca 4 ani mai batrane. Tweeterul este diferit. Link spre comentariu
okean Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 (editat) 3 hours ago, aurel70 said: Salutare! Sunt foarte interesante parerile tuturor celor care si le-au exprimat. Daca ma decid sa le achizitionez, nu mi-am propus sa le aduc modificari ci sa le folosesc in starea originala, si doar in caz de nevoie (sper sa nu ....) sa inlocuiesc ceva. Am gasit pe undeva desenata de mana schema filtrului. Va multumesc mult, astept inca pareri. Stima! Bobinele sunt in mH...la bobine trebuia specificata rezistenta ohmica ! Editat Martie 12, 2019 de okean Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 12, 2019 Autor Partajează Postat Martie 12, 2019 (editat) Aceste scheme le-am descoperit pe un forum nemtesc, dar nu mi stiu exact cum am ajuns acolo. Din ce am inteles din traducerea paginii, se discuta despre modificarea lor, plecand de la aceste scheme originale. Eu nu am putut intra in dialog cu ei...iar postarile aveau ceva vechime. Stima! Filtrul arata asa Editat Martie 12, 2019 de aurel70 adaugare poza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum