Cosmin3 Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Am un mic generator trifazat montat pe o placuta: E nitel descentrat, adica la o anumita pozitie in rotatie atinge statorul. Vreau sa-l inlocuiesc cu acesta (de putere ceva mai mare): La cel curent nu am reusit sa scot roata metalica dintata cu patentul/cherpedinul. Are cineva vreo idee...? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) tie ce iti trebuie rotita metalica sau motorul incalzeste rotita la foc si bate cu un punctator fin in ax si va iesi , ies mai greu fiind bagate la presa , eu am scos rotite de genul din bronz cu foc a iesit foarte usor apesi simultan diametral opus cu 2 patenti facand parghie e mult mai usor . Editat Martie 13, 2019 de vfp_marius Link spre comentariu
Cosmin3 Postat Martie 14, 2019 Autor Partajează Postat Martie 14, 2019 Multumesc mult, o sa incerc. Din pacate asta va rezolva numai jumatate din problema, pentru ca dupa aceea va trebui sa scot statorul de la ambele generatoare si apoi sa-l montez pe cel mai mai mare pe tablita celuilalt. Precum se vede in imagini sunt prinse cu tabla cumva... Link spre comentariu
validae Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Eu te sfătuiesc să nu demontezi al doilea generator, ci să-l montezi cu tot cu suportul lui peste tabla primului, folosind niște șaibe pe post de distanțoare, ca să nu strivești firele ce ies din stator.Oricum, cel de-al doilea are un ax mult mai lung și care va trebui scurtat....iar montarea lui cu totul exclude riscurile de a-l deteriora la demontare.. Link spre comentariu
Cosmin3 Postat Martie 14, 2019 Autor Partajează Postat Martie 14, 2019 Multumesc. Ideea e buna, singura problema fiind doar ca interiorul in care e montat e deja "ticsit" de pcb-uri, fire, baterii, transformator etc. O sa ma gandesc cum sa le mai reordonez... Daca tot o iau pe calea asta, oare se merita sa incerc sa remediez descentrarea la primul si sa las si rotorul lui? Link spre comentariu
validae Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Dacă s-a uzat bucșa dinspre pinion, nu mai ai ce să-i faci.Dar varianta propusă de mine nu cred că ocupă mai mult spațiu, fiindcă între cele două plăci vei monta doar niște bucșe plate ca distanțoare, care nu vor ocupa prea mult spațiu, cel mult 2-3mm.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum