Vizitator Cristi NC Postat Martie 10, 2019 Partajează Postat Martie 10, 2019 Se da un TV Philips 55PFL7606 care functioneaza bine dar are o dunga verticala lata unde imaginea se vede mai intunecat. Am desfacut capacul si am curatat toate contactele intre placa si t-con si intre t-con si driverele display-ului. Am apasat cu degetul rama, si tot ce am avut acces si nici o schimbare. Dunga este foarte stabila si prezenta peste toate imaginile. Cand decuplez din t-con partea respectiva atunci se face alba complet. Mai are el langa rama o linie colarata cat un pixel si ceva urme de presiune dar alea nu deranjeaza deloc. Multumesc pentru atentia acordata Intrebarea este : Ce defectiunea ar avea ? Se mai poate reparara ? Unde se poate repara ? Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Martie 10, 2019 Partajează Postat Martie 10, 2019 la IASI :0744861615 Link spre comentariu
iuliantv Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 DISPLAY DRIVER SUPERIOR DEFECT,OXIDAT Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 On 3/10/2019 at 8:45 PM, Cristi NC said: Se da un TV Philips 55PFL7606 care functioneaza bine dar are o dunga verticala lata unde imaginea se vede mai intunecat. Am desfacut capacul si am curatat toate contactele intre placa si t-con si intre t-con si driverele display-ului. Am apasat cu degetul rama, si tot ce am avut acces si nici o schimbare. Dunga este foarte stabila si prezenta peste toate imaginile. Cand decuplez din t-con partea respectiva atunci se face alba complet. Mai are el langa rama o linie colarata cat un pixel si ceva urme de presiune dar alea nu deranjeaza deloc. Multumesc pentru atentia acordata Intrebarea este : Ce defectiunea ar avea ? Se mai poate reparara ? Unde se poate repara ? Tv-ul are t-conul jos? Link spre comentariu
Vizitator Cristi NC Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 (editat) Da. E jos. Si display-ul este lc550euf sd f1. Editat Martie 11, 2019 de Cristi NC Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Mai mult ca sigur a fost scurse pe display lichide, daca ai sa desfaci rama displayului, o sa vezi ca in dreptul foliei SD unde e banda verticala mai intunecata, niste oxid verde de la lichide, daca folia respectiva nu e distrusa ai sanse mari sa rezolvi defectul doar prin curatarea zonei respective cu alcol izopropilic.....am avut vre-o 3 bucati rezolvate astfel..... Link spre comentariu
Vizitator Cristi NC Postat Martie 11, 2019 Partajează Postat Martie 11, 2019 Bine. Multumesc pentru sfat. Maine voi verifica cu maxima atentie. Link spre comentariu
Vizitator Cristi NC Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Am demotat displa Acum 13 ore, Costica LCD a spus: Mai mult ca sigur a fost scurse pe display lichide, daca ai sa desfaci rama displayului, o sa vezi ca in dreptul foliei SD unde e banda verticala mai intunecata, niste oxid verde de la lichide, daca folia respectiva nu e distrusa ai sanse mari sa rezolvi defectul doar prin curatarea zonei respective cu alcol izopropilic.....am avut vre-o 3 bucati rezolvate astfel..... Multumesc domnu Costica LCD. Ati avut dreptate. Am demontat display-ul si cam toata jumatatea defecta a avut lichid in ea. Am curatat cu izopropilic tot oxidul verde pana arata ca nou dar rezultatul este acelasi. Probabil e ceva defect pe placa driverul respectiv, banda pare in regula si lipita bine. Mai mult nu prea stiu ce sa-i fac. Eu sunt din Brasov, daca il poate repara cineva contracost din judete limitrofe (inclusiv Buzau) am masina sa ma deplasez la dvs. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Ce se "vede" in poza (la aceste defecte trebuie rezolutie clara) pare sa fie si folia si cablajul rontait, sunt citiva meseriasi in tara care au masinarie de lipit folii pe sticla, dar in situatia de fata nu cred ca ai sperante prea mari....o poza facuta la o rezolutie mare, ar putea prin zoom-are clarifica daca tu ai acolo folia distrusa sau e numai cablajul pcb, adica traseele de la capatul folie/pcb, acolo "rontaie" lichidul de obicei si uneori se poate rezolva....... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Dupa cum vad eu in poze se poate remedia defectul de un meserias , cum as fi eu , Costica LCD , iulian tv , Sorin Schiriac ETC. ca nu are rost sa lungesc lista ca este destul de mare si pina dimineata toata noaptea trebuie sa scriu Uite daca vrei sal repari poti sal trimiti la mine de exemplu sau la alt coleg care vrea sa te ajute , eu ma ofer sa te ajut 1 Link spre comentariu
Vizitator Cristi NC Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 As prefera sa gasesc pe cineva mai aproape de Brasov care atunci cand ma programeaza sa se ocupe de problema daca are cele necesare. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Incercati la service din Brasov !! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Acum 20 minute, Cristi NC a spus: As prefera sa gasesc pe cineva mai aproape de Brasov care atunci cand ma programeaza sa se ocupe de problema daca are cele necesare. Luati legatura cu colegu electronicecomponente ai aici tot ce trebuie sa iei legatura cu el https://www.elforum.info/topic/125923-tnm-5000/page/20/ Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Acum 1 minut, Florinel TV a spus: Luati legatura cu colegu electronicecomponente ai aici tot ce trebuie sa iei legatura cu el https://www.elforum.info/topic/125923-tnm-5000/page/20/ Corect , foarte bun electronist ,recomand !! Link spre comentariu
Vizitator Cristi NC Postat Martie 26, 2019 Partajează Postat Martie 26, 2019 Am luat legatura de vreo 2 ani dar este mult prea ocupat sau nu vrea sa-mi lucreze mie. Fapt pentru care in continuare caut pe cineva care stie ce are de facut si sa se ocupe de el in cateva zile sau daca este din alt oras decat Brasov atunci sa-l faca in vreo 6 ore. Pana atunci tv-ul este si de vanzare cu 500 ron intreg si functional. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum