spik Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Deci plasma de de la Lidl nu are aprindere HF? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 (editat) Pai crezi ca merge cu chibritul? Cum gaia s`ar aprinde altfel? Editat Martie 12, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
spik Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 La pretul asta...ma gandeam si eu... Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Are aprindere HF dar doar intre pistol si tabla, nu are arc pilot adica nu poate fi aprinsa in aer..... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Da, puteti incerca lift sau zgiriiere, daca reusiti sa ne dati de stire. N`am pus si foto la sistemul de aprindere? Link spre comentariu
spik Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 "Lift (ridicare) Amorsarea arcului se face prin contact si apoi ridicarea electrodului de pe materialul de sudat; in momentul ridicarii electrodului apare o scinteie de intensitate mica ce ionizeaza gazul din zona de sudura si permite curentului de sudura principal sa initieze arcul de sudura. Nu produce radiatii electromagnetice perturbatoare si reduce gradul de contaminare al sudurii in zona de inceput a acesteia. HF (cu curenti de inalta frecventa) Amorsarea este asigurata de descarcarea unui curent de inalta frecventa intre electrod si piesa de sudat(arc pilot). Arcul pilot ionizeaza gazul in zona de sudura si permite curentului de sudura principal sa amorseze arcul de sudura. Nu contamineaza baia de sudura, reduce uzura electrodului dar genereaza radiatii lectromagnetice perturbatoare." Deci cum amorseaza plasma de la Lidl? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Domnule, nu se poate prin contact! Nu`i TIG. Duza este izolata de electrod. Este doar prin HF aprinderea, intre electrod si piesa. Masa este legata la piesa, nu are 2 fire de energie spre torta. Nu are arc pilot, torta PT31 nu suporta asta, nu este facuta pentru asaceva. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Asa sant majoritatea chinezariilor . Eu am vazut o plasma ( mare ) de 150 A , chinezeasca ... cu sursa rezonanta . Acelasi principiu la pistolet ... Am refuzat sa o repar , traful de iesire era bobinat pe un toroid ( permalloy , banuiesc ) , cu o izolatie cel putin indoielnica . Se vedea " spirala " miezului printre doua bobinaje , si izolatiile de rigoare . Ce era inauntru , prefer sa nu pomenesc . Imi pare rau ca n - am facut poze . Sper ca cea din topic sa fie mai fiabila . P.S. TIG - urile demne de acest apelativ , cu amorsare HF , nu contamineaza sudura in zona de inceput a acesteia . Din motiv de pregaz . Editat Martie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Astea sint pentru hobby, micute, tai o tabla si pina o prelucrezi se raceste. Am si spus, mai frumos lucrata decit chinezul meu galben. Insa asa cum spuneti, sa vedem cit tine, ala a rezistat 10 ani la mine, folosit pe acasa dar si cind am avut nevoie de el a mers pe foc continuu la 120Adc electrod dupa electrod si n`a comentat nimic. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Garantia e de baza . Lidl nu pune intrebari ... Chinezariile pe care le - am vazut n - au avut viata lunga . Editat Martie 13, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
spik Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Eu sunt mai greu de cap... Amorsarea la plasma din Lidl cum se face? Practic va rog sa explicati. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Domnule, este exact ca la TIG Hf, pui duza pe metal si apesi butonul. Dupa aprox 2 sec de suflat cu aer da un sir de scintei de tensiune inalta intre electrod si placa metalica care amorseaza arcul electric. Dupa ce apare arcul tragi cu duza pe metal, este duza de contact in kitt-ul sculei. Daca nu atingi metalul cu duza sare oricum scinteia si aprinde arcul. Se vede efectiv din filmuletul lui Andrei cum merge, bineinteles daca sinteti familiarizat cu plasmele. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 13, 2019 Autor Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Mda... Azi mi-am luat inima in dinti si am cumparat cel mai ieftin compresor de 24L 322 lei... Aici vedeti cam ce e in el... Nu stiu ce sa zic de cei 1500W la motor... Nu prea as zice.... DAR... ar fii un avantaj... ca peste 1-2 luni mai cumpar inca unul ca asta si am 2 compresoare la 50L, la care mai am acasa 1 butelie de remorca plus 2 butelii de 12L de freon... Deci merg spre 100L... si butelii de freon de 12L vad cu 25lei/buc... asa ca... o sa mai iau 4 buc. ................................................ Am pe acasa ulei de compresor industrial VG100 si dupa ceva rodaj o sa il schimb. Stiu ca e un ulei bun pentru ca mergeau 12-16 ore/zi. compresoarele cu asa ceva si inca sunt acolo acele compresoare dupa 15 ani... ................ https://photos.app.goo.gl/1fgeUL1JS2GqaQwe9 ............... Acum la o analiza atenta vad ca vechea gama avea condensator de 40uF, iar noua gama, al meu are condensator de 20uF. ... DECI e clar ca e mai mic motorul.... Aia 2CP...1500W nu stiu cand si cum...da dupa cum ziceam...posibil sa fie un avantaj in sensul ca 1 compresor de 50L la 450lei nu face cat 2 compresoare de 25L la 322x2=644lei. Editat Martie 13, 2019 de andreigradu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum