Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare mobilier vechi.

-Atlas-

Postări Recomandate

Buna

Nu stiu cu ce sa incep.

Bunicul s-a nascut in martie 1914,tatal lui(strabunicul) a decedat in septembrie 1914.

Strabunicul a fost tamplar.Tot ce a fabricat strabunicul in bucataria de la tara folosim acum.

Scaune,o masa,un pat,un dulap si altele.Nu "misca" o piesa,zici ca sunt sudate.

Nu au nici macar un cui,toate sunt pe lemn.

Problema este ca au fost vopsite,in virtutea inertiei,in anii '50 sau'60.

Exceptie,polita dulapului.Cca 1,2/0,6m cu max 0,5cm grosime(dintr-o singura bucata).

As dori sa le aduc la culoarea initiala(fara sa le distrug).

Orice idee e de ajutor.

Multumesc.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• -Atlas-

2

• ahegyes

1

• xaxa

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exista decapanti pentru vopsea. Cautati la magazinul care va este in apropiere.

Practic face straturile de vopsea un fel de mâzgă pe care o curatati cu o lama dreapta (răzuire). Nu ar trebui sa rezulte decat mici zgarieturi in urma procesului mecanic. Daca nu iese usor, inseamna ca procesul chimic nu e complet. Proces chimic de facut in aer liber.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Eu nu as merge pe decapant. Decapantul este o substanta foarte toxica. Nu uitati ca e vorba de mobilierul de bucatarie.

Sablatul ar fi cea mai buna varianta in opinia mea.

Ar mai fi varianta cu ce va sursa de caldura (pistol cu aer cald, lampa pe gaz, etc.) dar cu temperatura ridicata, pe langa vopsea, risti sa strici si adezivul folosit la imbinari.

O alta varianta ar fi slefuitul. Asta ar fi o treaba foarte anevoioasa chiar daca ai avea masina (masini) de slefuit PRO.

Link spre comentariu

sint in aceeasi situatie cu 2 lazi vopsite gri. am incercat cu decapant si a mers grosier. Nu imi mai aduc bine amine cum se numea, era ceva nemtesc, s-a scos de pe piata din cauza componentelor. dupa tratare au ramas "insule" de vopsea si dungi intrate in crapaturile lemnului. a trebui sa glaspapiresc destul de serios, ultima mina cu 200. a fost multa munca, da pina la urma a iesit frumos. Nu mi-au placut variatiile de culoare si am dat cu lazura. am cumparat de la mustash, pentru ca vind sticlute de 150ml.

20190312_160157.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna

Multumesc pentru idei.

Voi incepe cu partile care nu se vad,apoi in functie de rezultate voi trece la urmatorul pas.

Cu masa,scaunele si patul va fi usor,au suprafete relativ plane,dar este un dulapior de cca 1,5m

inaltime cu extrem de multe imbinari,pe mai multe trepte.Va ramane ultimul,trebuie sa prind 

ceva experienta.

Din fericire alte exemplare au fost doar baituite si arata bine,razboi de tesut,leagan,vartelnita,roata de tors,ceva polite.

"Stălajie" cum ii spunea bunica.

A existat si o presa de ulei,care a fost confiscata de comunisti dupa razboi.Ar fi fost piesa de rezistenta.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări