Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Uni-t Ut61e defect

rslick

Postări Recomandate

Salutare tuturor!Dupa cum scrie in titlu am un astfel de aparat!o mai fi reparabil?defectele se vad in clipul de mai jos!

in afara de alea nici pe voltaj cc nu mai masoara bine!fara sa ating testerele imi afiseaza -1,3xxx si o baterie de 9v intr-un sens(testere inversate) arata 7,8v in celalalt 10,5 ...

pe restul domeniilor e ok

Problemele cred ca au aparut cand am incercat sa masor un curent de 5-10uA am pozitionat cursorul pe pozitia care trebuia dar am uitat sa schimb testeru de pe V/Ohm/C/hz pe uA/mA si am masurat asa!Nu mi-am dat seama de greseala pt.ca imi indica 6-7uA chiar daca nu schimbasem!

Multumesc!

Editat de rslick
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

3

• rslick

3

• doban

1

• grosu99

1

Top autori în acest subiect

Vezi aici (subiectul de mai jos) și verifică toate celelalte componente semiconductoare de pe placa (Q1, Q8, Q5, Q6...)

Daca ai dat comutatorul pe domeniul uA si ai uitat testerul la borna de V/ohmi/Hz/C nu prea avea cum să se defecteze aparatul.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

In primul rand multumesc pentru ca v-ati rupt putin din timpul dvs.si ati citit si raspuns!

Si in al doilea rand vin cu niste completari!

Inainte de a cere ajutor de obicei incerc sa rezolv singur problemele,asadar inainte de a posta am verificat cam toate tranzistoarele si diodele si in afara de 2 diode(d5,d6) care au in paralel cu ele un rezistor de 9 omi si care indica chiar 9omi (am considerat ca nu sunt in scurt si nu le-am dat jos inca) toate par ok!am verificat si r6,r8.d,r8.0,ptc1,2,3,bune si astea!

Dupa am cautat pe net si am gasit si topicul colegului stefan,dar e un pic diferita schema (aparatul meu fiind o revizie mai noua cred)aparatului lui fata de al meu,la fel si problemele!

schema 

http://tinypic.com/view.php?pic=2pytklw&s=9#.XITbzEH8vYU

Tensiunea regulatorului de 3v e de 2.8v!o fi asta problema?

Imi da curaj sa aud ca nu se putea strica  aparatul daca am uitat sa schimb pozitia testerului si totusi asta s-a intamplat!am masurat un curent care nu putea fi mai mare de 10uA,culmea ca mi-a masurat 7-8uA asa!Nici nu mi-am dat seama de greseala pana in urmatoarea zi cand am incercat sa masor ceva diode si spoi am inceput sa-l testez si pe alte domenii!

Am vrut sa le scriu chinezilor dar pe siteul lor nu e nici o adresa de mail!

Multumesc!

Editat de rslick
Link spre comentariu

Am banuit ca ai ceva probleme cu semiconductorii deoarece masoara diferit in functie de polaritatea bornelor. 

Daca urmarim traseul de V/ohm/C/Hz ce se putea intampla cand domeniul selectat era uA? Ce diferente de potential era in circuitul unde masurai curentul?

Am setat sursa la la 9V / 50mA si am pus aparatul pe uA cu testerele intre COM si V/ohmi, nu a patit nimic si nici daca ii dau 1000A nu pateste nimic la 9V. Ai avut tensiuni mari in circuitul masurat?

La mine intre VB- si COM (masa aparat si iesire regulator W1) am 2.99V.

Chiar daca gasesti un email de la UNIT sunt sanse mici sa iti raspuna, la cate aparate low cost se strica zilnic iti dai seama ce ar insemna sa se ocupe cineva de asta.

Link spre comentariu

In weekend am avut timp de el din nou !Am dezlipit si masurat (desi ma asteptam sa fie bune);

D5,D6,D7,D8,D1B ,D1,D3,D1A,D3A,Q1,Q8,Q5,Q6,Q4,dezlipit R20 astfel scotand din schema partea cu buzzerul,R15 care indica 67K in circuit in loc de 90,9K,masurat toate rezistoarele si gasit cu aceasta ocazie ceva modificari fata de schema( postate mai jos modificarile )!

Au mai ramas condensatoarele,U2(Ad737),si U1(microcontroleru)!Inclin sa cred ca cel din urma ar fi vinovatul!Nu imi explic de ce atunci cand e pe continuitate desi imi indica scurtul buzzerul nu scoate sunet,dar cand mut cursorul sau cand fac scurt pe dioda se aude normal decat ca e ceva cu U1!

U2 vad ca e destul de scump si sa-l iau doar pt proba...

Device-ul pe care am facut masuratoarea se alimenteaza la 230v!Diferenta de potential  nu stiu probabil undeva la vre-o 100-120V dar nu e prima data cand masor asa ceva si pana acum n-au fost probleme doar ca acum am uitat sa mut testeru!

Nu stiu daca se merita sa cumpar un Microcontroler nou de la chinezi...

Daca mai are cineva alte idei...

Multumesc!

http://tinypic.com/view.php?pic=34i1hew&s=9#.XJKSzyIzapo

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări