Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pierdere apa.............

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Acum 9 ore, doru3160 a spus:

Pai cine te pune sa cureți personal instalația.

...............................................................................

Ma crezi ca in toti acesti ani, nici un vecin de pe partea noastra,inafara de ungurul de la etajul IV, nu s-a imbiat sa ma ajute?

De nenumarate ori, i-am rugat, sa nu mai arunce tot felul de lucruri in vasul de la WC! Crezi ca au tinut cont de rugamintile mele? Nici pomeneala!

O alta problema de care m-am lovit , a fost la scurgerea de la bucatarie. Periodic,coloana de la bucatarie, din PVC de 40mm(cred) se colmata. Bolborosea in bucatarie de ma luau toti dracii. Intr-o zi am coborit la subsol sa vad care-i problema. Am demontat  teava care ducea la coloana principala de 110. Ce sa vezi? Teava era  aproape infundata de grasimile (transformate in sapun)adunate de-a lungul timpului.Am curatat-o si am montat-o la loc. Pe cind ieseam o vecina ma intreaba ce-am facut la subsol. Ii spun ca teava de scurgere de la  bucatarie era aproape infundata si ca am curatat-o. Si vecina-mi spune,(gura prostului, adevar graieste) ca ea arunca periodic in chiuveta, soda caustica pentru a nu se infunda teava de scurgere. Ii spun, sa nu mai faca asta, niciodata pentru ca soda caustica transforma grasimile in sapun si de aceea apa din chiuveta se scurge incet. In plus teava era fixata de tavan ,fara pic de cadere, facind ''burta''de la grasimea adunata.

Cind mi-am facut propria instalatie de scurgere, am sectionat teava din PVC, care cobora de la etajul IV, mufind-o in partea de jos. Aveam o bucata de teava  din PVC pe care am mufat-o la un capat. Am cumparat un flacon de adeziv pentru PVC si le-am ''naclait'' bine(cu adeziv, evident), imbinindu-le. La imbinari am mai dat cu adeziv, asa de control , ca sa fiu sigur de-o treaba. In felul asta am scapat de toate necazurile.

Scurgerea de la bucatarie am facut-o tot cu teava din PP intercalind o clapeta de siguranta.

Intilnindu-ma cu vecinul de deasupra  mea , i-am spus ca , coloana de la bucatarie, e aproape infundata, pe interior fiind un strat gros de grasimi. Mi-a zi ca o sa incerce sa curete teava. L-am avertizat ca eu m-am debransat  de la coloana principala, facindu-mi scurgere proprie. Am facut-o intentionat , fiind sigur ca o sa spuna tuturor vecinilor ca m-am debransat de la coloana principala.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
1 oră în urmă, GEO 53 BN a spus:

Ma crezi ca in toti acesti ani, nici un vecin de pe partea noastra,inafara de ungurul de la etajul IV, nu s-a imbiat sa ma ajute?

De nenumarate ori, i-am rugat, sa nu mai arunce tot felul de lucruri in vasul de la WC! Crezi ca au tinut cont de rugamintile mele? Nici pomeneala!

O alta problema de care m-am lovit , a fost la scurgerea de la bucatarie.

Cred, pt că peste tot e la fel, doar suntem români.  De asta la mine am preferat soluția asta cu dublarea instalației, care îmi dădea timp sa intervin, și intervenția o faceam în așa fel încât sa ii usture la buzunar... are eficiență infinit mai mare decât rugămințile de a nu arunca tot felul de obiecte în instalație. Ba când ii auzeam ca se vaita ca ce scump a fost, ii invitam  să mai facă și alta data, pt că băieții de la firmă abia așteaptă să le umfle bănuțul. La bucatarie rezolvarea a fost sa dau o panta turbata țevii de 50, pana la întrarea în cea de 110. Acolo chiar nu au fost probleme. 

Link spre comentariu

Adevarul e ca trebuie sa-i ''faci'' la buzunar , atunci cind apar astfel de ''evenimente''. Trebuie ''lucrati'' in asa fel   incit sa-i usture si-n cur. ''Berbecii'' nu inteleg de vorba buna!

Nu inteleg si nici n-am inteles  vreodata,  cum mama dracului, se gaseste cite unul pe scara, care, face ce face  si mai provoaca cite-o inundatie. Parca-i făcutura!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

De asta am spus sa se facă asigurare pt ca firma de asigurare nu așteaptă banii de la administrator asociație ci merge direct în proces dacă nu primește banii cind trebuie. 

Link spre comentariu

Nu faci nici o brânză cu asigurarea. În caz de inundație de la vecinii de sus, ii știi, îl identifici pe vinovat și te îndrepți împotriva lui, tu sau firma de asigurare. În cazul aruncarii de obiecte în instalație, lucru ce duce inevitabil la formare de dop și refulare în primul apartament disponibil, fie el la parter, et1 sau et5, se schimba situația pt că nu știi din cei cuplați la acel tronson de instalație, care a fost tembelul. Eu am preferat sa nu am treaba, decât să mă rafuiesc cu toți proștii. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări