validae Postat Martie 9, 2019 Partajează Postat Martie 9, 2019 Vedeți că ,,inoxul,, ăla gofrat e cea mai mare porcărie, poate aveți mai mult noroc decât mine, un racord din ăla a făcut un por aproape invizibil după relativ puțin timp, nu știam de unde tot apărea apă sub chiuvetă.... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 9, 2019 Autor Partajează Postat Martie 9, 2019 (editat) 1 oră în urmă, Director a spus: Ca tot veni vorba, nu stiam de alternativa asta. Daca permite moderatorul, am si eu o intrebare. Racordul de la cada cu ce poate fi inlocuit sa fie estetic si trainic sau macar usor de servisat? As lua o cada cu picioare si cum, necum, scurgerea e vizibila. Inca n-am vazut prin magazine daca se ofera si o solutie de drenaj ca alternativa la burduful de 5 lei. Azi se gasesc tot felul de fitingarii atit din PVC cit si din PP, cu care poti face tot ce vrei. Iti trebuie doar putina imaginatie si chef de munca. Acum doi ani am desfiintat vechea instalatie de evacuare a apei uzate si a dejectiilor,deconectindu-ma de la coloana principala. Asta inainte de a obtura toate iesirile de la mine in coloana veche. In aproape trei zile am refacut scurgerea atit de la baie cit si de la bucatarie. Am folosit teava PP de 110mm mufata cu garnitura de etansare din cauciuc. La acea teava am racordat scurgerea de la vana, de la sifonul din pardoseala, de la chiuveta, de la WC, de la masina de spalat si de la bucatarie. La fiecare racord am facut sifoane din coturi de 40mm imbinate. Coloana la care am racordat scurgerile de la vana,sifonul din pardoseala,chiuveta si masina de spalat era de 50mm. Racordarea de la WC am facuto cu teava de 110mm intercalind o piesa Y tot de 110mm la coloana . De ''control'' am intercalat si o clapeta de retinere pe teava de 110mm. Scurgerea de la bucatarie am facuit-o cu teava de 50mm,pe coloana de 110mm intercalind o piesa racordare de 110mm cu iesire(intrare) de 50mm. Pe scurgerea de la bucatarie am montat si o clapeta de retinere,tot asa ,de control. Coloanei principale i-am dat o panta de circa 10*(grade) pina la iesirea dn bloc,unde am intercalat piesa de cuplare a coloanei mele. De ce m-am deconectat de la coloana principala? Niste BOI cu coarne mari au aruncat in WC tot felul de chestii,coloana infundindu-se. Atunci a iesit căcatul in baie la mine. Am incercat cu un ''șarpe'' dar fara rezultat. Incercind sa desfac capacul filetat de la piesa de vizitare a coloanei, tot căcatul a cazut pe mine. Atunci am hotarit sa-mi fac propria coloana de scurgere,luindu-mi toate masurile de precautie,posibile. Editat Martie 9, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2019 Partajează Postat Martie 9, 2019 (editat) @Dan85 Si scurgerea din fundul cazii spre coloana? Aia ma intereseaza mai mult. Editat Martie 9, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2019 Partajează Postat Martie 9, 2019 1 hour ago, validae said: Vedeți că ,,inoxul,, ăla gofrat e cea mai mare porcărie, poate aveți mai mult noroc decât mine, De vreo 4 ani am avut noroc. Am schimbat cu inox deoarece se manifesta exact cum ati spus, incepe prin a face un por. Racordul initial a fost cu o problema mare de tot, doar norocul m`a ajutat sa nu fac o inundatie in toata puterea cuvintului. Picura foarte putin dar cind l`am atins pur si simplu a sarit din holender, piesa centrala era din ceva aliaj care era complet corodat. Daca se intimpla asta cind nu eram linga el era ca un robinet deschis direct pe pardosea! De asta prefer un por decit o ruptura totala. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 9, 2019 Partajează Postat Martie 9, 2019 Initial au fost bune. La mine au mai mult de 5 ani si rezista. Vara trecuta am cumparat doua bc pt a le monta in locul unor racorduri din cauciuc cu plasa, si ambele au facut probleme.Unul chiar de la montaj, a curs pe la sertizarea inoxului in niplul cu piulita olandez, si celalalt a curs tot pe acolo, dar dupa o zi in presiune. Am tras concluzia ca si un magazin mare poate vinde kkturi. Daca erau la doua preturi, as fi zis ca e vina mea, ca am ales marfa ieftina, dar era o singura varianta si aia proasta. De atunci m-am ferit sa mai cumpar de la ei. Probabil si-au facut portofoliul de clienti si acum merg pe cantitate vanduta nu pe calitate. Si cand ma gandesc ca am avut zile cand cumparam de cateva mii de lei, si nu gaseam nimic facut pe genunchi in cala vaporului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2019 Partajează Postat Martie 10, 2019 Aveti dreptate , e plina piata de contrafacute si trebuie atentie cand cumperi asa ceva . Aspus cineva ca s-a fisurat o piulita , antimoniu nichelat , am avut si eu dar sa rupt la montaj si de atunci casc bine ochii la ce cumpar . Sunt baterii facute din antimoniu in intrergime , furtune cu racorduri din antimoniu inclusiv ambutisarea si niplul interior . Daca se rupe cand nu esti acasa ? In ultima vreme am cumparat doar furtune de firma cu capete de racord din alama / bronz , fara sa tin cont de " oferte ". De 14 ani am montat la bucatarie o baterie pentru blat si nu am probleme cu furtunele , baterie care a fost din gama middle-high si a avut toate accesoriile in cutie . Link spre comentariu
manolo Postat Martie 10, 2019 Partajează Postat Martie 10, 2019 Tevile sint din alama maleabila ,iar conectorul este ceva tip ermeto ,nu ai probleme cu conectorul de cauciuc ,mai ai si unul de alama,plus saiba de teflon eu le-am deswfacut de vo 3 ori fara probleme ,daca le vei pipai iti dai seama. Singurii robineti de calitate se gasesc la Romstal ,Giacomini sint de vo 3 modele ala mai lung costa cam 20-25 de lei ,dar merita te tine toata viata au presetupa pe ax si cintaresc cam cit 3-4 din astia facuti din zamac. Link spre comentariu
blazeu Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Subscriu la afirmatia colegului Manolo: prefer echipamente de calitate, nu vreau sa mai am de-a face cu demontari, prelingeri, inundatii, munca in pozitii imposibile, spart pereti/faianta/gresie.... Giacomini a aparut si la Leroy-Merlin.... Bineinteles ca e bine sa aveti cat de cat <ochiul format>, sa deosebiti alama de zamacul acoperit cu <altceva>... Bafta! Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 La 09.03.2019 la 16:14, GEO 53 BN a spus: Atunci am hotarit sa-mi fac propria coloana de scurgere,luindu-mi toate masurile de precautie,posibile. Acum am lecturat cele citate (probabil a fost editat mesajul de nu l-am remarcat la vremea când a fost scris mesajul) dar ce am de zis față de soluția aleasa e valabil și acum pt restul care vor citi. Tâmpiți care sa arunce în canalizare fel de fel se vor găsi, fără nici o îndoială. Separarea de instalația blocului nu elimină problema, ci o aruncă în gradina vecinului, respectiv ii va umple de noroc casa celui de deasupra, iar cel separat de dedesubt care se crede în siguranță, va primi aceeași marfa, dar filtrata, pt că inundarea apartamentului de deasupra nu poate aduce nimic bun pt cel de jos. Soluția care cred eu că rezolvă problema onorabil (funcționează de 20 ani și mai bine) , ar fi dublarea instalației de canalizare chiar de sub planșeu (în loc de separație) și montarea unui sistem de avertizare când coloana blocului e obturata. În felul ăsta cel de la parter, veșnic expus la asemenea evenimente, e ferit și de jos și de sus. Acea dublare oferă timpul necesar pt rezolvarea situației fără acumulare de noroc în casa. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 6, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Doru sint de acord cu ce spui, numai ca din '82, de cind am apartamentul, si pina acum doi ani si ceva, am avut, de-a lungul timpului, mai multe conflicte, cu indivizii(ca oameni nu-i pot numi) de la etajele superioare. Primul conflict, l-am avut la nici 2 ani de la mutarea in apartament, cind in vana, in vasul de la WC si in scurgerea din pardoseala, a inceput sa-mi iasa apa cu tot felul de mizerii. Am chemat un prieten ,instalator de profesie, cu care am intrat in subsol. Primul lucru pe care l-am vazut , a fost teava de 110 din PVC care era curbata bine de tot. Mesterii care au facut instalatia de scurgere, au facut-o de mintuiala, fara ca sa-i dea o anumita inclinatie si fara sa fie fixata din loc in loc. Mizeria aruncata in WC, s-a adunat obturind in timp, teava de scurgere. Prietenul a taiat teava golind-o de mizerie. Dupa aceea a confectionat o mufa tot din PVC pe care a intercalat-o intre capetele tevii. A fixat din loc in loc teava ,in ideea, sa nu se mai curbeze, din cauza mizeriilor aruncate de locatari si totodata ,atunci cind iar se va colmata coloana, sa putem sa o curatam dupa care sa o montam la loc. Aveam un fraier de sef de scara, care nici cel putin nu-i aduna pe locatari, sa-i convinga sa nu mai arunce mizerii in WC. Asa ca magareata a cazut pe mine, eu fiind cel care curatam teava de cite ori vedeam ca apa din vasul de la WC se scurge tot mai incet. Acum doi ani am patit-o rau de tot, determinindu-ma sa-mi fac propia instalatie de scurgere, ca sa scap pentru totdeauna de probleme. Acum sint in faza de renovare a apartamentului. Dupa ce lucrarile vor fi finalizate, apartamentul il voi inchiria. Totodata il voi asigura, pentru cazurile in care apartamentul i-mi va fi inundat de catre cei de la etajele superioare. Primul pe care va cadea ''magareata'' , va fi vecinul de deasupra mea, in cazul in care el va fi faptasul. In cazul in care, nu de la el provine inundatia el va trebui sa depisteze pe faptuitor si sa-l traga de urechi. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Pt indivizi de genul acesta cred ca cea mai buna metoda (inafara aplicării unei bătăi serioase cu aduceri aminte de fiecare data cind comentează) o reprezinta asigurarea apartamentului și aducerea la cunoștință vecinului (vecinilor) de acest lucru lamuridu-l (-i) calm ca de fiecare data cind se va intimpla ceva va avea proces cu firma siguratoare cu decartarea de bani serioși în urma proceselor. Sporuri! Ps: tu alegi metoda care îți convine, bătaia cu repetiție pt aduceri aminte sau asigurarea și informarea lor de acest lucru. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 6, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2019 (editat) Acum 54 minute, sesebe a spus: Pt indivizi de genul acesta cred ca cea mai buna metoda (inafara aplicării unei bătăi serioase cu aduceri aminte de fiecare data cind comentează) o reprezinta asigurarea apartamentului și aducerea la cunoștință vecinului (vecinilor) de acest lucru lamuridu-l (-i) calm ca de fiecare data cind se va intimpla ceva va avea proces cu firma siguratoare cu decartarea de bani serioși în urma proceselor. Sporuri! Ps: tu alegi metoda care îți convine, bătaia cu repetiție pt aduceri aminte sau asigurarea și informarea lor de acest lucru. Cu bataia nu rezolvi nimic. Ba din contra poti fi dat in judecata pentru agresiune cu bataie. Asigurarea apartamentului este cea mai buna alegere. In felul asta societatea de asigurari, ca sa-si recupereze pierderile, o sa faca toate demersurile pentru recuperarea sumelor cheltuite cu repararea (pe banii lor) stricaciunilor provocate de cel cu ''capu-n traista''. Inevitabil o sa se ajunga la tribunal, unde cheltuielile de judecata o sa fie destul de mari, perdantul, iesind cam ''ciufulit''. Societatea de asigurari, o sa aiba grija sa-i ''umfle'' factura! Vorba ceea: '' mai mare daraua decit ocaua''. Ceilalti locatari, vor avea grija, sa n-aiba de-a face, vreodata, cu societatea de asigurari! Editat Septembrie 6, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 (editat) Mai oameni buni, despre ce vorbim? Eu ziceam de o soluție prin care sa scapi definitiv de probleme, chiar dacă ești la parterul unui bloc. Cu bătaia nu faci treaba, pt că nu poți ști sigur cine a dat în wc prosopul sau chiloții care au obturat țeava și au format dopul. Riști sa dai în altul care nu e vinovat, sau să transformi vinovatul în victimă, ca să nu spun că o poți lua și tu pe cocoasa, în funcție de cine deschide ușa. Separația e soluția preferata de întotdeauna dar asta nu face decât sa mute problema la vecinul de sus, și dacă ăla nu e vigilent, te inundă cu caimac. De tembeli care nu țin seama ce arunca la canal nu scapi. Aș putea spune ca unii au în gene asemenea comportament. Dacă dublezi instalația chiar de sub planșeu, cheltuiala e aceeași ca în cazul separării, dar nu mai ai surpriza sa urce coloana de apa în casa vecinului de sus și să - ți curgă tot ție în cap. Totul e să nu abuzezi de această variantă și sa intervii pt desfundare imediat sau în cel mai scurt timp pt a nu crea șansa de a înfunda și această țeavă. În mod normal sta nefolosita și doar când principala se înfunda, aceasta preia debitul de pe instalație. Dar îți oferă șansa să vii de la servici sau din concediu, ceea ce nu-i puțin lucru. Nu trebuie sa pice magareata pe nimeni. Se cheamă firma autorizata pt desfundare, și factura se împarte frățește, conform numărului de cacaciosi din casa. Eu așa am făcut și de mai bine de 20 de ani cât am stat la parter, n-am avut nici o problema, deși au fost ani în care au fost și câte 2...3 intervenții, după cum au fost și ani liniștiți. Au fost situații când am stat cu principala înfundata și 3 zile. Nu eram în localitate, sau nu găseam echipă pt intervenție, pt că de obicei astea se întâmplă în weekend . Nu pot să-ți explic cât de liniștit poți sta când coloana se înfunda și tu nu ești pe poziție ca să intervii, locuind la parter. E asul din mânecă. Nu vreau să-mi închipui ce se întâmpla dacă tot de atâtea ori îl inundau pe cel de deasupra mea, eu având separație. Nu ma încălzește cu nimic faptul ca am asigurare și trebuie sa adun norocul din casă cu farasul, dupa care vor fi puși la plată eventualii vinovați. Despre asta vorbeam. Cei care nu credeți puteți sa va faceți separație, soluția adoptată de mine e facultativă și nu am pretenția ca ar fi cea mai buna. Editat Septembrie 6, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 6, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2019 (editat) Doru! De acord (partial) cu ce spui, numai ca,nu as fi dispus sa curat periodic instalatia, pentru ca un inconstient, sau mai multi, nu se uita sa vada ce arunca in vasul de WC. Iti relatez un caz concret! Intr-o zi,sotia,(fie iertata) venind de la scoala, a observat ca nivelul apei din vasul de WC este cu mult mai mare decit inainte. M-a sunat la serviciu, spunindu-mi, ca ceva s-a intimplat si ca nu stie ce sa faca. Am luat-o la fuga pina acasa, sa vad care-i problema. Intre timp vecinul de la etajul IV a venit cu un ''șarpe'' incercind sa indeparteze dopul din coloana. Binenteles ca n-a reusit. Amindoi am coborit la subsol cu lanternele si am desfacut capacul de vizitare. A tisnit un jet de apa cu mizerii printre care o furculita si citeva spalatori aruncate in vasul de WC. Am remontat piesa de curatare si am facut probele de rigoare. Totul functiona normal. A doua zi dupa masa i-am convocat pe toti locatarii de pe partea noastra, impreuna cu seful de scara. I-am ''imbiat'' sa coboare la subsol si sa vada ale cui au fost spalatorile si furculita. Au refuzat sa coboare la subsol, spunind ca cele gasite de noi in scurgere nu le apartin. Ba mai mult, o ''mulă'' i-a spus sotiei ca se mai intimpla si asa ceva, cind stai la parter. Atunci m-am apucat de injurat,ca la usa cortului, spunindu-le pe un ton ridicat, sa se uite cu multa atentie in vasul cu ''laturi'', atunci cind arunca continutul din vasul in care a spalat vasele, in vasul de WC. Crezi ca s-au conformat? Da de unde! Cind mai aveam cite-o ''interventie'', aveam grija sa injur suficient de tare incit sa auda si cei de la etajul IV. Citeva zile, treceau pe linga mine dindu-mi binete cu jumatate de gura. Pomeneai de firma autorizata pentru desfundare! Pai aia cind vin, isi fac treaba, nimic de zis, dupa care, au grija sa te ''tunda'', la factura! Ca doar nu sint societati de binefacere! Editat Septembrie 6, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Pai cine te pune sa cureți personal instalația? Le ești dator cu ceva? Tocmai de asta vorbeam de firma și factură. Prețul cerut oficial ii oftica mai mult decât dacă te vede pe tine cu șarpele la subsol. Iar faptul ca soluția expusa de mine nu te obliga sa fugi de la servici, crede-mă ca mă face să o recomand. Pe ghertoi ori îl arzi la ceafă, ori la buzunar. Când vede tembelul cât costa o desfundare, se mai gândește ce și cât arunca în wc tura următoare, că plata ii vine separat pe lista, ca să o vadă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum