Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pierdere apa.............

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Salut!

Azi dimineata, intrind in baie sa ma spal,am vazut apa pe jos. Uitindu-ma sub chiuveta la robinetii de garda,am vazut ca picura apa pe la piulita atasata de furtunul care ducea la baterie. Am luat o cheie fixa si am incercat s-o mai string,in speranta ca nu va mai curge apa pe la piulita. Chiar daca am incercat s-o mai string,tot n-am reusit sa opresc pierderii apei. Am demontat  furtunul de la robinetul de garda si am verificat garnitura de etansare,verificind daca piulita nu este cumva fisurata. Garnitura este dintr-un material moale, semitransparent,avind  forma de trunchi de con. Avind niste garnituri din material plastic de culoare alba, am schimbat  garnitura veche cu alta . Deschizind robinetul ,am vazut ca se pierde apa printre piulita si furtun.  Garnitura noua are acelasi diametru exterior cu cea  veche ,diametrul interior fiind mai mare decit al garniturii vechi. Furtunul, are pe capatul dinspre robinet piulita in care este un racord cu forma plata si un ștuț cu lungimea de circa 3mm, vechea garnitura stind fixa pe stutul respectiv. Nu-mi dau seama pe unde poate curge apa,piulita si ștuțul fiind in stare buna . O sa ma duc pina la De......an sa vad daca gasesc o garnitura cu acelasi diametrul interior al gaurii. Ma gindesc sa cumpar si niste garnituri din klingherit sa vad daca pot opri pierderea apei,acestea fiind  rigide, nu ca si garniturile din plastic.

Link spre comentariu

Pentru zonele de presiune se foloseste klingherit , garniturile din cauciuc si silicon se folosesc la zonele fara presiune : racorduri pipe , furtun dus , para dus etc .

Intre robinetii de siguranta si baterii se folosesc garnituri din cauciuc dur sau klingherit .

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Dan85 a spus:

Schimbă furtunele de racord.

Furtunele n-au nimic! Singura problema e garnitura  de etansare.

Acum 9 minute, razvan-l1 a spus:

Pentru zonele de presiune se foloseste klingherit , garniturile din cauciuc si silicon se folosesc la zonele fara presiune : racorduri pipe , furtun dus , para dus etc .

Intre robinetii de siguranta si baterii se folosesc garnituri din cauciuc dur sau klingherit .

Azi am cumparat de la De....man, garnituri din klingherit si le-am si montat. Deocamdata totul pare in regula. Sper sa nu mai am probleme ! Habar n-am, ce-au avut in cap, berbecii, cind au pus garnituri din material plastic moale.

Link spre comentariu

S-a fisurat probabil și furtunul în zona sertizării, nu pierde numai pe la garnitură.Schimbă furtunul, ia unul mai serios, nu ieftinături de 4 Lei...

Unii vânzători recomandă racorduri flexibile metalice, dart alea sunt niște catastrofe pe cale să se întâmple....sunt groase de 2-3 zecimi de milimetru, am avut unul care s-a găurit după câteva luni, fără să-l fi mișcat sau lovit.

Editat de validae
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Dan85 a spus:

Daca o garnitura se duce, nici furtunul racordului nu mai este la prima tinerete.

Eu asa gandesc si schimb totul.

Instalatia n-are nici 3 luni de cind  a intrat in ''piine''.  Bateria am cumparat-o cu furtunuri cu tot.

1 oră în urmă, validae a spus:

S-a fisurat probabil și furtunul în zona sertizării, nu pierde numai pe la garnitură.Schimbă furtunul, ia unul mai serios, nu ieftinături de 4 Lei...

...........................

Daca se mai intimpla sa curga apa,o sa schimb furtunurile. Bateria n-a fost  nici foarte scumpa dar nici ''ieftinatura''. Cind am cumparat bateria, l-am intrebat pe baiatul de pe raion,ce mi-ar putea recomanda si totodata sa nu fie nici ieftina dar nici sa ma bage-n ''insolventa''.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Vezi că de obicei, bateriile vin ,,la pachet,, cu furtune proaste, indiferent cât de bună e bateria în sine.Cam ca și imprimantele, pot fi excelente, dar cartușul inițial e doar ,,demonstrativ,, și nu ține mult....

Link spre comentariu
Acum 7 minute, validae a spus:

Vezi că de obicei, bateriile vin ,,la pachet,, cu furtune proaste, indiferent cât de bună e bateria în sine.Cam ca și imprimantele, pot fi excelente, dar cartușul inițial e doar ,,demonstrativ,, și nu ține mult....

Deocamdata tin instalatia sub stricta observatie!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 23 minute, dan-a2 a spus:

Unii vanzatori deja au  ,,lectia invatata ''  , iti recomanda cam ce nu se vinde !!

La mine n-a incercat figura cu ''recomandarea'' unui anumit tip de baterie! Am mers impreuna la standul cu baterii si acolo, dupa ce am holbat ochii o vreme la ele, i-am aratat ce baterie doresc. Mi-a adus o baterie in cutie. Am deschis-o, am verificat ca totul este in regula si apoi am plecat spre casa ca s-o platesc.

Asa n-a trebuit sa-njur pe nimeni !

Un lucru pe care nu l-am inteles, e ca, in cutia cu bateria, nu erau si garniturile aferente. Garniturile le-am luat de la raionul  ''termice''.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Daca vrei sa scapi de probleme foloseste asa ceva: eu am de vo 24 de ani

este teava de alama ,cred ca gasesti la Romstal.

Bateriile se iau la kilogram ,cele mai grele sint ,cele bune.

Amenajari-interioare-instalatii-sanitare-racorduri-noi-maleabile-din-alama.jpg

Editat de manolo
completare
Link spre comentariu

Acum 12 minute, manolo a spus:

Daca vrei sa scapi de probleme foloseste asa ceva: eu am de vo 24 de ani

Amenajari-interioare-instalatii-sanitare-racorduri-noi-maleabile-din-alama.jpg

Interesant!  E bine de stiut! Tevile sint metalice? Daca da ,din ce sint facute? Din otel sau Cu?

In poza vad si niste  garnituri(O-ring-uri) care in mod sigur sint din cauciuc. La apa calda nu devin rigide? Stiu ca la caldura, dupa un timp, garniturile din cauciuc se rup usor,devenind ''rigide''(nu frigide):85. Sper ca stii de gluma!:da

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Si mie mi-au curs, dar macar erau ieftine. Problema a fost ca au inceput sa curga noaptea. La mine s-a fisurat piulita putin. Primul instinct a fost sa o strang si atunci a plesnit de tot.

Link spre comentariu

Țevile acelea sunt cel mai probabil din cupru cromat, pentru a se putea îndoi la nevoie, sau din alamă.Astfel sunt și rezistente la coroziune, cromarea e pur estetică...cred că sunt cea mai bună soluție folosită vreodată.Furtunurile matisate se sparg mai devreme sau mai târziu, e doar o problemă de timp.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, validae a spus:

Țevile acelea sunt cel mai probabil din cupru cromat, pentru a se putea îndoi la nevoie, sau din alamă.Astfel sunt și rezistente la coroziune, cromarea e pur estetică...cred că sunt cea mai bună soluție folosită vreodată.Furtunurile matisate se sparg mai devreme sau mai târziu, e doar o problemă de timp.

Ca tot veni vorba, nu stiam de alternativa asta. Daca permite moderatorul, am si eu o intrebare. Racordul de la cada cu ce poate fi inlocuit sa fie estetic si trainic sau macar usor de servisat? As lua o cada cu picioare si cum, necum, scurgerea e vizibila. Inca n-am vazut prin magazine daca se ofera si o solutie de drenaj ca alternativa la burduful de 5 lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări