Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Deck cassette Aiwa M700

Postări Recomandate

Buna seara,

Deckul nu mai preia comanda Play, motorasul responsabil de play si derulari (sub motor) nu se mai invarte, de fapt tensiunea la ambele lui borne e in permanenta 8,5 V dc, deci nu exista diferenta de potential pentru a se activa. La punctul 7 de conectare din schema am 8,5V iar cand apas tasta Play ea scade pentru scurt timp la 4,5V dar revine la 8,5V intrucat intervine autostopul activat de faptul ca la punctul 8 de conectare  din schema am permanent 8,5V desi la apasarea tastei Play cred ca ar trebui sa devina 0V, pentru ca motorasul sa inceapa sa se roteasca. Am verificat cei 4 tranzistori (Q23-26), sunt buni. 

Ce poate fi problema?

Multumesc.

Atasat schema care comanda ambele motorase , sub si main (main invarte volanta axului cabestan):

https://drive.google.com/file/d/1kjUQaO5GtER_4n42hsqI-tDUDc3bI3OB/view?usp=drivesdk

Editat de sig
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sig

4

Top autori în acest subiect

• sig

sig 4 postări

Posibil sa fie defect integratul TC-9121P? La pinul 15 a lui nu am nicio tensiune la apasarea tastei Play in secunda pana cand intervine autostopul.

As putea conecta borna motorasului direct la masa? Ma refer la borna conectata in punctul 8 la schema. In felul acesta motorasul se va invarti permanent.

Editat de sig
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Era de vina motorasul, rotorul era murdar dar e si cam uzat. Deocandata functioneaza.

Insa am probleme in zona rolei presoare (pinch roller), muzica lalaie spre sfarsitul casetei. Posibil arcul care impinge rola spre cabestan e slabit. Chestia e ca am incercat sa calesc arcul, in ideea sa redevina elasto-dur insa mai tare s-a inmuiat arcul. Cum fac  termic sa-l readuc la starea elastica?

Multumesc.

Link spre comentariu

Am incercat sa construiesc un arc facut dintr-un ac de siguranta. Acul de siguranta e destul de elastic si el. Chestia e ca am calit de curiozitate si un ac de siguranta, racindu-l in ulei. Si-a pierdut si acesta elasticitatea, a devenit ca un otel moale. Eu ma asteptam ca dupa calire arcul sa devina mai rigid, mai greu de indoit. Ceva insa nu fac bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări