Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips 55PFS8159/12, Sasiu QV14.1E blocat in st-by

Vizitator

Postări Recomandate

Stiu ce este strapul,cum sa nu stiu...Deci sa inteleg ca RT809H al meu ,nu-i sigur ca l-a salvat bine,si de aceea nu le-am rezolvat...Sint fel si fel de poze de eMMC point,nu am de unde stii,ca sint bune sau gresite.Am primit aseara un link,de la Attila,de la rusi,acolo s-o rezolvat cu softul aceasta de acolo...Incercati dvs. domnu Costica,cu el ,de acolo?Aveti si display,tot pe ce sa-l puneti dvs. la proba?https://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/philips/philips_55pfs8109_60_shassi_main_board_715rlpcb0000000055/239-1-0-80591

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 179
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

28 minutes ago, stefanpecsi said:

Stiu ce este strapul,cum sa nu stiu...Deci sa inteleg ca RT809H al meu ,nu-i sigur ca l-a salvat bine,si de aceea nu le-am rezolvat...Sint fel si fel de poze de eMMC point,nu am de unde stii,ca sint bune sau gresite.Am primit aseara un link,de la Attila,de la rusi,acolo s-o rezolvat cu softul aceasta de acolo...Incercati dvs. domnu Costica,cu el ,de acolo?Aveti si display,tot pe ce sa-l puneti dvs. la proba?https://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/philips/philips_55pfs8109_60_shassi_main_board_715rlpcb0000000055/239-1-0-80591

Ai descarcat dumpurile de acolo?, daca nu e tot setul complet de dumpuri U032B=25Q64  + U003B=25Q16  + U007T=EMMC, nu ma mai incurc sa muncesc degeaba.

Am tot tv-ul complet, da ce tu ai doar placile??

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salut,

am scris  emmcul cu jtag  la o asemenea placa cu 055 terminatie, care statea pe sigla philips  cu un dump citit cu rt809 tot de aceeasi placa cu 055.

nu mai aveam sigla, doar led de stby.

am rescris cu ce am salvat, am din nou sigla.

am mai rescris cu un dump de la placa cu terminatia 303,dar citit tot cu jtag, cel de la rusi.din nou am sigla.

deci trageti concluzia cu acest rt u.nici macar nu stie sa citeasca bine. din cauza asta nu iti mai pleaca nici o placa.(pt Stefan).

acum caut soft citit cu jtag din aceasta placa cu 055.am vazut ca este pe kenotron tv si pe eeprom database,dar nu pot downloda.

Link spre comentariu
1 hour ago, sergionel said:

salut,

am scris  emmcul cu jtag  la o asemenea placa cu 055 terminatie, care statea pe sigla philips  cu un dump citit cu rt809 tot de aceeasi placa cu 055.

nu mai aveam sigla, doar led de stby.

am rescris cu ce am salvat, am din nou sigla.

am mai rescris cu un dump de la placa cu terminatia 303,dar citit tot cu jtag, cel de la rusi.din nou am sigla.

deci trageti concluzia cu acest rt u.nici macar nu stie sa citeasca bine. din cauza asta nu iti mai pleaca nici o placa.(pt Stefan).

acum caut soft citit cu jtag din aceasta placa cu 055.am vazut ca este pe kenotron tv si pe eeprom database,dar nu pot downloda.

Daca ai timp si bunavoina, te-as ruga sa mai scrii o data cu RT-ul dumpul citit cu RT-ul, daca tot asa ai led de st-by, fara discutie ca RT-ul e varza la eMMC.....

Stiu ca timp nu prea mai exista pentru experimente, ramane sa faca alti acest test daca vor sa se convinga ca RT-ul e bun sau nu....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
26 minutes ago, sergionel said:

nu mai scriu, ca inainte sa imi iau jtagul, am avut o placa cu terminatia 410 si la fel statea pe sigla. am salvat cu rt, am scris un soft cu 303, placa moarta. am rescris cu ce am salvat , placa moarta.deci concluzia o tragi  singur Costica.

Stiu ca ai dreptate ca nu esti singurul patit, dar degeaba imi cumpar eu easy jtag acum, daca multimea de "oameni" au salvat softurile cu RT-ul..., nu a stiut nimeni la inceput ce poate sa faca RT-ul si toti s-au ingramadit sa cumpere acest programator...pana se va afla ca RT-ul e basca, va mai trece mult timp...pana atunci multi vor munci de pomana...

Daca reusesti sa rezolvi tv-ul cu softul de pe Kenotron, o sa-ti trimit si eu placa(daca ne intelegem la pret) sa imi rescrii eMMC-ul, tv-ul este cel din titlul topicului....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Costica Tv a spus:

Stiu ca ai dreptate ca nu esti singurul patit, dar degeaba imi cumpar eu easy jtag acum, daca multimea de "oameni" au salvat softurile cu RT-ul..., nu a stiut nimeni la inceput ce poate sa faca RT-ul si toti s-au ingramadit sa cumpere acest programator...pana se va afla ca RT-ul e basca, va mai trece mult timp...pana atunci multi vor munci de pomana...

Daca reusesti sa rezolvi tv-ul cu softul de pe Kenotron, o sa-ti trimit si eu placa(daca ne intelegem la pret) sa imi rescrii eMMC-ul, tv-ul este cel din titlul topicului....

RT-ul este super bun , numai ca multi dintre voi nu stiu al folosi

Costica spune tu cum faci update la emmc cu Jtagul? cu RT-ul ti-am aratat videoclip, cu jtagul nu sunt video din cauza ca este jtag

Aratami tu cum faci un update pe usb la care tv-ul se restarteaza cu Jtag, eu cu RT-ul fac update fara probleme cu asemenea probleme, doar daca stii al folosi

Link spre comentariu

Ce sa zic,eu va cred si pe unul,dar si pe altul.Din pacate nu am auzit anul trecut ca mai este acest Jteag,ca altfel de asta cumparam,Rt-ul a fost si mai scump.Auzisem numai de TNM...Dar intreb si eu asa,de ce la Samsung si LG merge brici RT-ul si la Philips da rateuri!?Vedeti ca aceste placi sint cu doua feluri de cip eMMC!!Unul cu HYNYX H26M31003GMR si unul cu TOSHIBA THGBMAG5A1JBAUR!!Softurile mari difera ca valoare si Boot-urile!La Hynix sint booturi de 4 MB si la Toshiba de 2 Mb!!Sigur nu sint compatibile softurile!Cel de la rusi gasit este salvat cu Jteag si e soft de Toshiba.Eu totusi o sa mai fac incercari,dar ce am eu este cu cip Hynix,as fii recunoscator,daca cineva mi-ar da unul  bun,salvat cu Jteag,pt.acest cip H26M31003GMR.

Link spre comentariu

Cu jtag le salveaza altfel decat RT-ul sa fie clar, un exemplu

RT

H26M52103FMR_ISP_5624.BIN

H26M52103FMR_ISP_5624.BIN.BOOT1

H26M52103FMR_ISP_5624.BIN.BOOT2

H26M52103FMR_ISP_5624.BIN.EXT_CSD

H26M52103FMR_ISP_5624.BIN.part1

H26M52103FMR_ISP_5624.BIN.part2

H26M52103FMR_ISP_5624.BIN.part3

Jtag

EMMC_HAG2e_ROM1_000000000000_0003AB800000.bin

EMMC_HAG2e_ROM2_000000000000_000000400000.bin

EMMC_HAG2e_ROM3_000000000000_000000400000.bin

HAG2e_4F7911CD_20191112_153504.extcsd

HAG2e_4F7911CD_20191112_153605.extcsd

HAG2e_4F7911CD_20191112_153617.extcsd

Link spre comentariu

Easy-jtag ( si altele) citește dump-ul la fel ca RT-ul. Singura diferenta la RT809H este denumirea fișierelor salvate si faptul ca foloseste o linie de comanda gen “binary splitter” care împarte partiția “user” in 2-3-7-9 părți. 
Excepție fac jtag-urile mai “deocheate” gen Riff ( si altele) care, dupa citire, criptează conținutul.

Dump-ul citit cu RT-ul se poate scrie cu orice jtag si viceversa chiar daca partiția Rom1 ( user ) este împărțită in mai multe bucati. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări