Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips 55PFS8159/12, Sasiu QV14.1E blocat in st-by

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 10 ore, Florinel TV a spus:

Sa nu spuneti ca nus baiat bun 

Easy Jtag bin Converter to RT809H bin

https://files.fm/f/7tgkg9f26

Multumim,dar ce interes asa avea sa convertesc fisierele pentru rt809h cind pe linga el ,eu am si jtag si ufpi?probabil ca mine sint multi altii!

plus ca se pot redenumi fisierele si gata.probabil asta este pentru cei care nu stiu sa redenumeasca sau ce face mai exact?

Editat de sergionel
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 179
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 3 ore, sergionel a spus:

Multumim,dar ce interes asa avea sa convertesc fisierele pentru rt809h cind pe linga el ,eu am si jtag si ufpi?probabil ca mine sint multi altii!

plus ca se pot redenumi fisierele si gata.probabil asta este pentru cei care nu stiu sa redenumeasca sau ce face mai exact?

e bun acolo ,

deoarece nu intotdeauna gasesti binuri pentru un anumit programator(parerea mea)

era bun un convertor de binuri lg la toshiba EMMC :85 glumesc bineinteles

dar totusi eu nu inteleg de ce nu ar fi bun un bin de EMMC toshiba pe un EMMC lg ? bine in ideea ca au aceeasi capacitate si fizic sant identice,(numar pini ,capacitate)eu nu am vazut diferente de capacitate a partitiilor,user ,boot 1-2 EXT.CSD.sau au controlere interne diferite si ,,proceseaza,, doar informatii dedicate anumitui bin cu un id ?

Multumim pentru convertor

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Referitor la tool-ul postat de Florinel, waw,  incredibil.

Întreaga mea viață am fost în căutarea unei soluții atât de ingenioase. :85
Admit că ajunsesem să mă plictisesc de eterna combinație de click dreapta și redenumire a fișierelor binare.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, iuliantv a spus:

e bun acolo ,

deoarece nu intotdeauna gasesti binuri pentru un anumit programator(parerea mea)

era bun un convertor de binuri lg la toshiba EMMC :85 glumesc bineinteles

dar totusi eu nu inteleg de ce nu ar fi bun un bin de EMMC toshiba pe un EMMC lg ? bine in ideea ca au aceeasi capacitate si fizic sant identice,(numar pini ,capacitate)eu nu am vazut diferente de capacitate a partitiilor,user ,boot 1-2 EXT.CSD.sau au controlere interne diferite si ,,proceseaza,, doar informatii dedicate anumitui bin cu un id ?

Multumim pentru convertor

Gindeste te ca emmcul este o simpla memorie goala in care fiecare  programator de televizoare isi scrie softul propriu.Nu pot fi 2 la fel ,doar in cazul de plagiat sa zic,ca i la moda.Ai inteles de ce nu se poate folosi emmc din toshiba in lg? Pentru ca nici hardware placile nu sint la fel.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Dixon a spus:

Confirm ceea ce spune Sergiu: 

în absența partiției originale (bootloader) din eMMC, care este “pereche” cu ROM-ul din CPU, televizorul devine inutilizabil.

Nu stiu daca voi rezolva ceva cu RT-ul cu toate ca acum citeste/scrie (cu versiune mai veche de soft RT, am postat mai sus...) "corect", totusi e un semn mare de intrebare, de ce colegul Adi a rezolvat tv-ul prin rescrierea softului fara a pastra boot1, boot2 originale ?

https://www.elforum.info/topic/136822-philips-55pfs815912-sasiu-qv141e-blocat-in-st-by/?do=findComment&comment=1762829

Link spre comentariu
La 20.06.2023 la 8:50, Costica Tv a spus:

de ce colegul Adi a rezolvat tv-ul prin rescrierea softului fara a pastra boot1, boot2 originale ?

Doar el poate oferi un răspuns la această întrebare. Personal, nu sunt de acord cu o astfel de afirmație.

Pe parcursul timpului, am scris 2-3 bucăți în grabă și am uitat să debifez scrierea partițiilor de boot.

După rescrierea completă a eMMC-ului, rezultatul a fost: mainboard-ul "mort". Problema s-a rezolvat după ce am șters și rescris partițiile de boot din backup, ceea ce a permis televizorului să booteze fără probleme.

De obicei, nu modific/scriu partițiile de boot dacă dispozitivul (TV, telefon, tabletă...) este configurat să booteze de pe eMMC, mai ales când acesta raspunde la comanda de ON si iese din starea de stand-by.

Dacă dispozitivul revine din starea de stand-by, înseamnă că bootloader-ul funcționează corect.

Nu inteleg de ce ai umbla la bootloader !!!

Atașez AICI link către backup-ul de pe ultima placă scrisă pentru un coleg de pe forum. Placa, care bineînțeles, după rescriere, a funcționat perfect.

Link spre comentariu
La 20.06.2023 la 2:03, Dixon a spus:

Referitor la tool-ul postat de Florinel, waw,  incredibil.

Întreaga mea viață am fost în căutarea unei soluții atât de ingenioase. :85
Admit că ajunsesem să mă plictisesc de eterna combinație de click dreapta și redenumire a fișierelor binare.

si eu unul am incercat cu redenumire,dar daca la mine am schimbat emmc-ul fizic cu unul nu tocmai identic,posibil ca de aceea nu a mers

Link spre comentariu
Acum 4 minute, iuliantv a spus:

si eu unul am incercat cu redenumire,dar daca la mine am schimbat emmc-ul fizic cu unul nu tocmai identic,posibil ca de aceea nu a mers

Problema este în mod sigur de acolo. Chiar dacă capacitatea este aceeași, structura internă a memoriei eMMC variază de la un eMMC la altul.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Dixon a spus:

Nu inteleg de ce ai umbla la bootloader !!!

Nu am umblat eu, am data placa unui coleg care avea easy jtag plus, a zis ca a mai rezolvat vre-o 2 bucati....

Deci sa inteleg ca in cazul meu nu am ce sai mai fac la placa, oricum e bine de stiut pentru urmatorul tv 

Stima prive_t.gif

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

la mine a ajuns si placa ce trebuia sa ajungå la reparat de ceva zile din Philips 55pfs8109/12 ce are display samsung ,i.am zis omului sa nu mai aduca tv.ul ci doar placa,deoarece al meu de 48 e tot cu display samsung,si placi identice,el spune ca afisa logo philips pe display,la mine nu afiseaza nimic sta backlightul aprins pentru cca 5 secunde ,se stinge backlightul ,lumina laser optical audio se aprinde si se stinge incontinuu la cca 2 secunde ledul frontal pålpåie la actionarea de la telecomada a tastelor,dar nu poate fi pus in stby,nici din telecomanda,nici din tastaturå, procesorul si ,,procesoarele video,, råmån calde chiar foarte cald cel de pe procesor,semn ca lucreaza

ceva idei?

eu banui mai degraba probleme de procesor si nu soft,inca nu m.am apucat de el,am alte urgente,si de acesta ma ocup cand am mai multå råbdare

Va multumesc

Link spre comentariu
Acum 9 minute, iuliantv a spus:

la mine a ajuns si placa ce trebuia sa ajungå la reparat de ceva zile din Philips 55pfs8109/12 ce are display samsung ,i.am zis omului sa nu mai aduca tv.ul ci doar placa,deoarece al meu de 48 e tot cu display samsung,si placi identice,el spune ca afisa logo philips pe display,la mine nu afiseaza nimic sta backlightul aprins pentru cca 5 secunde ,se stinge backlightul ,lumina laser optical audio se aprinde si se stinge incontinuu la cca 2 secunde ledul frontal pålpåie la actionarea de la telecomada a tastelor,dar nu poate fi pus in stby,nici din telecomanda,nici din tastaturå, procesorul si ,,procesoarele video,, råmån calde chiar foarte cald cel de pe procesor,semn ca lucreaza

ceva idei?

eu banui mai degraba probleme de procesor si nu soft,inca nu m.am apucat de el,am alte urgente,si de acesta ma ocup cand am mai multå råbdare

Va multumesc

Eu am avut unul de 48 inch (am postat in topic la pag 6) care ramanea blocat pe sigla......

https://www.elforum.info/topic/136822-philips-55pfs815912-sasiu-qv141e-blocat-in-st-by/?do=findComment&comment=1882335

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Costica Tv a spus:

Nu am umblat eu, am data placa unui coleg care avea easy jtag plus, a zis ca a mai rezolvat vre-o 2 bucati....

Deci sa inteleg ca in cazul meu nu am ce sai mai fac la placa, oricum e bine de stiut pentru urmatorul tv 

Stima prive_t.gif

Eu cand am spus ca jtag e mult mai slab ca RT8089H nu credeti , am testat si cu jtag nu scrie emmc ce este un pic bolnav , insa cu RT809H am inviat tv-ul, dar doar cei ce stie al folosi corespunzator 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Florinel TV a spus:

Eu cand am spus ca jtag e mult mai slab ca RT8089H nu credeti , am testat si cu jtag nu scrie emmc ce este un pic bolnav , insa cu RT809H am inviat tv-ul, dar doar cei ce stie al folosi corespunzator 

sa fim seriosi ,cu easy jtag m.am conectat instant la un emmc pe o placa lg,pe cand cu rt809h nu a vrut,plus ca sa spui ca un programator e prost ca nu vrea sa scrie emmc.uri cu probleme ,nu inseamna ca nu poate,sau ca nu stie ,ci poate ca nu vrea ,ca nu are rost ca e defect si va pica in curånd,de ce easy jtag mi.a detectat de 3 ori aceleasi sectoare defecte si rt809h nu? poate din cauza ca nu le vede ? basmele cu nand cu zeci de sectoare defecte scrise cu rt809h ,ce merg de luni de zile sau chiar ani ,sa i le spui lu ,,cutu,, 

ca rt809h stie mai mult pe partea de tv decat easy jtag care e dedicat mai mult pe telefoane dar e mult mai bun pe emmc  e alta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări