djvas Postat Aprilie 3, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2019 Scurta completare Tensiunile de pe schema sunt : B+ ( tensiune alimentare ) 9 .. 15 V polaritatea mufei de alimentare este cu + pe centru VA+ ( tensiune anodica ) 30 V VF+ ( tensiune filament ) 6 V C2, C5 sunt 100u / 16V C4 este 100u / 35 V ( desi pe schema este trecut 220u ) Inainte de montarea PIC-ului, a RTC-ului si a modulului VFD in circuit recomand verificarea tensiunilor de mai sus. 1 Link spre comentariu
Mikrosha Postat Mai 3, 2019 Partajează Postat Mai 3, 2019 (editat) Frumos proiect, DAR. Filamentele sunt inseriate si alimentate in curent continuu, iar catozii sunt la acelși potențial cu filamentele, ceea ce înseamnă că tensinea catod-grilă este diferită de la un tub la altul. Asta înseamnă că tubul 1, mai aproape de minus, se va aprinde mai puternic decat tubul 4, dacă nu iei măsuri. Soluția comercială pentru asemenea situație este de obicei alimentarea filamentelor cu curent alternativ, pentru a uniformiza tensiunea catozilor pe durata unei perioade, precum și intensitatea pentru toți digiții. Faci o corecție software (factor de umplere PWM mai mare pentru lămpile cu tensiune catod-grilă mai mică) pentru a uniformiza intensitatea pe digiți? În poze nu este prea evident, ba chiar se vede primul digit mai puternic decât celelalte. Editat Mai 3, 2019 de Mikrosha Link spre comentariu
djvas Postat Mai 4, 2019 Autor Partajează Postat Mai 4, 2019 Nu este diferenta prea mare intre luminozitatea tuburilor. Corectie software nu fac pentru ca nu am considerat necesar. Link spre comentariu
vcdec Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Tuburile au o dispersie a parametrilor atat de mare incat uneori sunt mai luminoase tuburile care ar trebui sa fie mai intunecate. Mikrosa are dreptate in principiu, e si mai evident efectul pe 6 tuburi, dar tot mai simpla e corectia software la care se poate face un meniu de calibrare pt fiecare tub in parte pentru a compensa diferenta de tensiune si dispersia parametrilor. Insa frumusetea unui ceas cu astfel de tuburi, dupa parerea mea, sta si in impefectiunea geometriei si unicitatea asimetriei 1 Link spre comentariu
tiptronic Postat Mai 10, 2019 Partajează Postat Mai 10, 2019 (editat) Servus, am cumparat si eu kitul, l-am asamblat, functioneaza perfect. Pe mine ma intriga faptul ca cifrele 6 si 9 nu au liniuta de sus, respectiv de jos, si apar ca un "b" si ca un "b intors" (n-am simbol echivalent). Se poate remedia problema? Editat Mai 10, 2019 de tiptronic Link spre comentariu
djvas Postat Mai 15, 2019 Autor Partajează Postat Mai 15, 2019 Problema cu cifrele 6 si 9 a fost o greseala a mea deoarece am facut conversia la 7 segmente cu un soft care asha le genera. Problema s-a remediat in hexul atasat. IV_11_clock_Pic16f886_v2_1.hex Link spre comentariu
hixpp02 Postat Mai 20, 2019 Partajează Postat Mai 20, 2019 Va rog sa compilati si pentru PIC18F252 varianta de soft modificata cu cifrele 6 si 9. Multumesc. 1 Link spre comentariu
djvas Postat Iunie 17, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2019 Aveti atasat si varianta corectata pentru 18F252. 18f252v2_1.hex 1 Link spre comentariu
tiptronic Postat Iunie 23, 2019 Partajează Postat Iunie 23, 2019 am incarcat noul hex, in PIC16F886, acum e ok. Multumesc! Link spre comentariu
elm Postat Iulie 26, 2019 Partajează Postat Iulie 26, 2019 Mie îmi place cu "b" și "b întors" :D Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 26, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2019 pai vezi ca hexul vechi e pe prima pagina Link spre comentariu
Emilian Manta Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 salut. am facut si eu acest montaj iar cand il deconectez de la sursa si il reconectez in loc sa imi afiseze ora curenta imi afiseaza 00:00 Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Bateria de 3V a fost instalata, daca da, e buna? Link spre comentariu
Emilian Manta Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 este buna, am luat-o pe cea de la cheile de la masina, inca nu au venit cele noi. incerc sa vad care-i problema, ar putea fi de la baterie. revin mai tarziu. multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum