Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas cu VFD, PIC si RTC

djvas

Postări Recomandate

Ce zici tu mai sus e de testat pana sa ajungi la niste valori.  Vezi tu cu cele 2 kit-uri pe care le-ai comandat :)

Cred ca asta cu intensitatea as putea sa o fac cumva si din soft, doar modificand timpii la multiplexare (incerc in weekend daca am chef).

Daca o sa fac V2 ... poate pun si alarma sau daca as gasi niste IV-uri din alea alfa numerice la pret bun... ar putea fi si data afisata.

Editat de djvas
Link spre comentariu

Obligatoriu cu intensitatea variabila in functie de   lumina din camera ( si cu un mic histerezis acolo ), eventual si cu i-maxim si i-minim setabile si salvate in eprom. 

Imi place cum arata si doresc si eu un kit daca mai exista.

Link spre comentariu

O sa incerc cat de curand sa implementez si reglarea intensitatii din soft.

Kit-ul poate sa contina si lampile. In acest moment nu sunt toate componentele pe stoc pentru un kit complet. Sper ca in max 2 saptamani sa primesc toate componentele.

Link spre comentariu

Am reusit sa modific intensitatea din soft.  Din pacate nu-mi este foarte clar cum sa implementez acest lucru in interfata cu utilizatorul.  As dori sa fie 3 trepte de intensitate si sa se poata defini modul de lucru ZI/noapte ( totodata sa se poata regla ora de incepere zi/noapte pentru ca nu e la fel pentru toata lumea ). Aceste date se vor memora in Eprom.

O varianta foarte simpla ar fi sa se introduca aceste variabile manual in EEPROM inainte de programare... dar nu vreau asta. Vreau sa se poata modifica iluminarea din butoane. Cum ar trebui sa fie meniul si ce sa afiseze in timpul programarii intensitatii ? momentan nu am idei asha ca va rog sa va exprimati punctul de vedere.

Reaminesc ca :

Ceasul este echipat cu 4 butoane :

MODE : comuta afisarea intre formatul HH:MM si MM:SS , daca la punerea sub tensiune se tine apasat MODE ceasul executa o secventa de test.

SET :  intra in modul setare ora si minut.

secventa este : SET -> setare ora  in format 24 ( ceasul afiseaza HH : xx ) -> SET -> setare minute ( ceasul afiseaza xx : MM ) -> SET .Secundele sunt setate automat la 0.

"+" si "-" : inc/dec in modul SET

xx  inseamna digit stins

Link spre comentariu

Din cat inteleg, + si - nu fac nimic in modul afisare ceas, doar in modul SET. Cred ca ar fi logic sa folosesti aceste butoane pt reglarea intensitatii din plus in treptele 0,1,2,0,1.... si din minus 2,1,0,2,1,0...

Suplimentar  ai putea defini 2 ore (stocate in eeprom) la care sa fie setata automat intensitatea 0 (mod noapte) si respectiv 2 (mod zi). de exemplu la 7:00 sa puna intensitatea 2, la ora 23 sa stinga. Butonul MODE nu prea e utilizat, secventa de test e inutila pt ca ai observa imediat daca vreun segment/tub nu e bun :) Ai putea folosi acest buton, la o apasare de peste 2-3 secunde, sa intre in meniul de setare a orelor de start zi si noapte. Doar sugestii :)

Link spre comentariu

Am terminat si varianta cu setare luminozitate.

sunt 3 trepte de luminozitate si posibilitatea de stabilire  luminozitate zi/nopate.

Luminozitatea se seteaza astfel :

cu ceasul oprit se apasa SET si se alimenteaza.

secventa este urmatoarea :

d H : xx   ( day Hour : ora )  reprezinta ora de incepere mod zi . din tastele +/ - se regleaza ora

SET

d L :  x   ( day iLlumination :  grad luminozitate  intre 1 si 3 ) din tastele +/- se regleza lum.

SET

n H : xx   ( night Hour : ora )  reprezinta ora de incepere mod noapte . din tastele +/ - se regleaza ora

SET

n L :  x   ( night iLlumination :  grad luminozitate  intre 1 si 3 ) din tastele +/- se regleza lum.

SET

Daca in timpul functionarii se apasa tastele + sau - aceste vor incrementa sau decrementa luminozitatea iar aceasta va suprascrie valoarea veche inclusiv in EEPROM ! Ora de incepere zi/nopate nu va fi afectata.

maparea EEPROM este :

adresa 0x00 : day start

adresa 0x01 : day lum

adreas 0x02 : night start

adresa 0x03 : night lum

Deci se poate seta si manual la scriere pic daca se doreste.

Daca la initializare PIC-ul gaseste la adresele de mai sus 0xFF atunci seteaza automat presetul de "fabrica" adica start zi la ora 8 cu lum 3 si start noapte la ora 22 cu lum 1

IV11_CLOCK_PIC16F886_V2.hex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări