Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas cu VFD, PIC si RTC

Postări Recomandate

1 hour ago, Thunderer said:

Pai masurati tensiunea si, mai ales, fiti sigur ca respectati polaritatea. Nu vreau sa insult, doar ca se intampla oricui sa o conectezi invers.

am solutionat problema. era de la modului RTC, eu am cumparat un modul cu baterie, din cele pentru arduino

https://es.aliexpress.com/item/32850488577.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1b043c00suPvjP&mp=1

si a trebuit sa-i fac niste modificari. nu am dorit sa-i pun integratul, cu modulul asta mi s-a parut mai simplu de realizat. acum funcioneaza perfect.

Editat de Emilian Manta
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 11/20/2019 at 2:37 PM, djvas said:

Ma bucur ca ai rezolvat !

Se pot adauga oricand leduri. Mai sunt destui pini de I/O la PIC.  Si ce anume sa faca aceste led-uri ?

sa lumineze intermitent cu aceeasi frecventa cu cea a secundelor. cand se schimba secunda sa lumineze. bine...se pot pune si fix, dar parca mai fain ar fi sa fie intermitent. :)

Link spre comentariu

In acest scop se poate folosi iesirea SQW/OUT (pinul 7) a lui DS1307. Cu aceasta se poate ataca o intrare din UDN  ( IC3 are 4 libere ) si mai departe tine doar de imaginatie.  O sa ma uit in cod sa vad daca este activa si setata pe 1 HZ, daca nu o sa compilez si o sa postez noul  hex.

Editat de djvas
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Salutari! 

Felicitari pentru realizare, imi place foarte mult. As avea si eu cateva intrebari despre design, pentru ca as vrea sa imi fac si eu unul acum, cu niste IV-3.

1. Cum ar fi mai ok sa leg filamentele tuburilor, serie toate, sau fiecare in paralel cu un rezistor de limitare curent sa evit degradarea filamentului.

2. E o solutie mai simpla sa merg pe un LDO pentru filamet, nu un circuit de buck, un LM317 spre exemplu?

3. Unde ai facut PCB-urile ?

Mersi anticipat pentru ajutor, spor cu urmatoarele realizari si proiecte tuturor!

Link spre comentariu

1. Nu stiu exact cum e mai bine pentru ca nu am mare experienta cu VFD-urile, pentru mine a fost mai simplu sa le leg in serie.  Ideal ar fi alimentarea filamentelor in alternativ.

2. Poate ca este o solutie mai simpla un regulator liniar dar cu siguranta nu este mai eficient.

3. la JLCPCB

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Au trecut ani nu gluma...! Totus o intrebare nevinovata: As putea  gasi un set doua de placi PCB pentru aceasta realizare personala a dumneavoastra?  Si...FELICITARI cu intarziere dar pentru  realizarile facute pana in prezent toata STIMA. Multumesc frumos !

Acum 1 minut, rosmarin a spus:

Au trecut ani nu gluma...! Totus o intrebare nevinovata: As putea  gasi un set doua de placi PCB pentru aceasta realizare personala a dumneavoastra?  Si...FELICITARI cu intarziere dar pentru  realizarile facute pana in prezent toata STIMA. Multumesc frumos !Batranetea ii ...cum e ! Dar la peste 80 ani.. poate puteti oferi si o placa PCB de sursa pana in 10 A si 30v..daca nu deranjez. Scuzati pentru completarile facute ulterior...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări