Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce valoare are o rezistenta

Vizitator Electricianul1975

Postări Recomandate

Am luat de la chinezi rezistoare THD si SMD cu toleranta declarata 1%, nu am stat sa calculez daca chiar se încadrau in 1% sau 5% pentru ca nu conta. Le măsor rapid si daca vad ca "e pe acolo" le folosesc. In general când încerc sa desfac firul in 14 si sa fac totul la virgula atunci sigur ceva nu funcționează.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• informer

8

• BRANCA

5

• icar

4

• dan cod

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am THT-urile intr-o cutie de pantofi.Le gasesc mai repede asa .Era prin obor la Ploiesti unu care avea niste clasoare facute de el.Am vrut sa le cumpar numai sa nu le mai vad ! E si asta o boala !

Link spre comentariu
Acum 14 ore, informer a spus:

De curiozitate, de ce la smd-uri ar fi mai simplu? 

se planteaza mai repede, iar in cazul cablajelor home made se scapa de gaurire! sint mai ieftine, ocupa mai putin loc, montajele sint mai usoare, nu ca ar fi important in conditii de amator si probabil ca se mai pot gasi si alte avantaje. eu adesea pun 1206 si pe placile gaurite, daca erau rezistente montate ''in picioare''!

Acum 14 ore, BRANCA a spus:

Informer?N-ai văzut albumele cu rezistenţe sau condensatori?Le "pescuiesc" proprietarii cu penseta,răsfoind paginile...Cred că nu sunt ieftine,dar cine are "goanga"...

sint scumpe, au multe valori inutile, parca e mai bine achizitionate separat!

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Marele Savant a spus:

se planteaza mai repede, iar in cazul cablajelor home made se scapa de gaurire! sint mai ieftine, ocupa mai putin loc, montajele sint mai usoare, nu ca ar fi important in conditii de amator si probabil ca se mai pot gasi si alte avantaje. eu adesea pun 1206 si pe placile gaurite, daca erau rezistente montate ''in picioare''!

Eu lucrez 99% cu SMD-uri... intrebarea pe care o citati se referea la altceva, mai concret la ceea ce spunea dl. @BRANCA cu o postare mai sus (apropo de cumparare si cat costa transportul)... dar sunt de acord cu dumneavoastra, oricum. :)

Editat de informer
Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

@BRANCA exista seturi de componente THT ca și cele SMD, se pot comanda de la surse de încredere sau de pe alibaba&company, totul e sa vrei sa cauți.

Diferența principala este ca un set de rezistorii de 0.25W ajunge sa cintareasca citeva kg. 

128 de grame mia de bucati!un set de 3600 de bucati are mai putin de o jumatate de Kg.

Acum 57 minute, BRANCA a spus:

Sesebe.Ştiu de unele kituri rezistenţe tht.Beleaua,de multe ori,e că sunt ieşite din toleranţe...Asta după ce comentează unii pe acolo.

Aş bănui că unii mai fac selecţii pe la fabrici şi ce pică ajunge pe Ali!Chinezii ar vinde şi aer dacă s-ar cere!!

Glumesc si ei, dispersia nu este mare, plus ca se gasesc si cu toleranta de 1%! in practica noastra sint putine situatiile unde este necesara o toleranta mai buna de 5%!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări