modoran Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Si forumul cel mai probabil s-ar inchide din lipsa de utilizatori. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Eu cred totusi ca la astfel de metode de acces la diverse resurse ale internetului se va ajunge peste ceva timp ... Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Problema cu componente THT recuperate rămâne în continuare...E frustrant să vrei să încerci ceva şi să ai saltarul gol!Şi să începi să comanzi ceva într-o săptămână,pe urmă "repetir"...Un transport pt câteva piese te costă peste 1 kg de carne... Îi înţeleg pe cei ce lucrează cu smd-uri.Am văzut că există nişte "albume" cu f multe componente super! Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Acum 5 minute, BRANCA a spus: Îi înţeleg pe cei ce lucrează cu smd-uri. De curiozitate, de ce la smd-uri ar fi mai simplu? Eu lucrez cu smd-uri dar mi le-am cumparat cum am cumparat anterior si THT-uri... Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 1 hour ago, informer said: Related captcha E pe bune sau gluma inginereasca? Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Chiar acum, Mircea a spus: E pe bune sau gluma inginereasca? Gluma... dar putea fi... Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Informer?N-ai văzut albumele cu rezistenţe sau condensatori?Le "pescuiesc" proprietarii cu penseta,răsfoind paginile...Cred că nu sunt ieftine,dar cine are "goanga"... Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 22, 2022 Partajează Postat Ianuarie 22, 2022 Acum 2 minute, BRANCA a spus: Informer?N-ai văzut albumele cu rezistenţe sau condensatori?Le "pescuiesc" proprietarii cu penseta,răsfoind paginile...Cred că nu sunt ieftine,dar cine are "goanga"... Pai "albume" iti faci singur, nu-i mare branza... de ex. mie RC-urile de uz personal imi intra intr-un biblioraft iar paginile sunt folii d-alea A4 separate la cald pe verticala. Echivalentu` sertarelor astora: Preturile la TME pt. rezistente THT si SMD sunt tot alea... uneori mai mici la THT, depinde de toleranta. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 (editat) La albume de genul ăsta m-am referit.Normal că poţi face ceva similar,dar asta cere timp îndelungat.Şi dacă faci colecţia în etape se tot adaugă transportul... Faine saltarele! Editat Ianuarie 23, 2022 de BRANCA Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 La albumele alea jumătate din preț plătești pe coperți si compartimente, nici măcar nu folosești toate valorile puse acolo. Cum a făcut @informer , pe lângă faptul ca nu mai plătești coperțile alea groase, e mult mai aproape de cerințele unui electronist si iți faci compartimentările după bunul plac. Poate folosești anumite valori in cantități mari si pe altele deloc, stai la mila albumului ca atât încape pe rândul de 10K sau pe alea de 2M trebuie sa le arunci pentru a face loc altor valori. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Stefan.E discutabil.Şi eu am pliculeţe cu rez THT,dar nu aşa frumos aranjate ca ale lui Informer. Zic că dacă vrei să faci o "bază" solidă singur îţi trebuie o listă lungă de tot şi câteva sute de lei bune.Altfel tot adaugi costurile transporturilor! Am mai văzut pe forum nişte saltare faine cu plicuri,inclusiv semiconductori.Ironia face că fix aceleaşi saltare le scosese la vânzare pe olx,peste câţiva ani,o persoană de sex feminin... Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 (editat) 1 oră în urmă, BRANCA a spus: Zic că dacă vrei să faci o "bază" solidă singur îţi trebuie o listă lungă de tot şi câteva sute de lei bune.Altfel tot adaugi costurile transporturilor! @BRANCA, cred ca totul se reduce la cat lucrezi. Cand am inceput cu SMD-urile n-aveam nici o componenta, nici o valoare. Am facut primul device, am comandat cate 100buc. din fiecare valoare folosita si evident ca mi-au ramas vreo 90+ din fiecare... samd. Comandand cate 100 de fiecare data, intr-un timp delta t o sa ai toate valorile UZUALE. Evident ca la fiecare device (aproape) se mai adauga una sau mai multe valori "nestandard" asa ca in timp o sa ai si valori mai "deosebite". La asta se adauga si ce ramane din comenzi, uneori cantitati semnificative... nici un client nu mi-a cerut pana acum piesele care raman... Ca exemplu 100buc. rezistenta SMD 0805 cu 1% toleranta costa 7 - 12RON, nu-i un capat de lume... la 5% iesi mai ieftin. Vorbind despre cat costa, aici iar difera de la caz la caz. Eu incerc sa si vand ce stiu sa fac, atat cat ma duce capu` asa ca suport piesele pt. uz personal din ce iese d-aci. Acu` daca hobby-ul unei persoane tre` sa ramana "pur si imaculat" si nu poti/vrei sa valorifici nimic atunci asta e, inseamna ca-ti asumi/permiti costurile. ;) Editat Ianuarie 23, 2022 de informer Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 1 oră în urmă, BRANCA a spus: Am mai văzut pe forum nişte saltare faine cu plicuri,inclusiv semiconductori.Ironia face că fix aceleaşi saltare le scosese la vânzare pe olx,peste câţiva ani,o persoană de sex feminin... Scriu separat ca poate-i off-topic si trebe sters. Daca s-a intamplat ceea ce cred ca vrei sa dai de inteles, nu pot decat sa regret. :| Pe de alta parte, m-a batut gandu` sa vand si eu tot dulapu` asta de THT (are 8 sertare cu 250 compartimente fiecare, mai mult sau mai putin pline toate). Motivul este ca lucrul cu SMD are atat de multe avantaje incat ce-i in tot dulapu` ala, de la R la IC folosesc extrem de rar si-mi ocupa loc. N-am vandut c-am fumat cam mult pt. "compartimentele" alea... si din nostalgie... Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 (editat) @BRANCA exista seturi de componente THT ca și cele SMD, se pot comanda de la surse de încredere sau de pe alibaba&company, totul e sa vrei sa cauți. Diferența principala este ca un set de rezistorii de 0.25W ajunge sa cintareasca citeva kg. Editat Ianuarie 23, 2022 de sesebe Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 23, 2022 Partajează Postat Ianuarie 23, 2022 Sesebe.Ştiu de unele kituri rezistenţe tht.Beleaua,de multe ori,e că sunt ieşite din toleranţe...Asta după ce comentează unii pe acolo. Aş bănui că unii mai fac selecţii pe la fabrici şi ce pică ajunge pe Ali!Chinezii ar vinde şi aer dacă s-ar cere!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum