Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce valoare are o rezistenta

Vizitator Electricianul1975

Postări Recomandate

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• informer

8

• BRANCA

5

• icar

4

• dan cod

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 ani mai târziu...
La 06.03.2019 la 12:20, yokoono a spus:

3,3 Kiloohmi. Doi de trei si doi de zero (in ohmi). Din 1975 pana acum codul culorilor nu a fost modificat.

codul culorilor nu se va modifica pentru ca respecta ROGVAIV adica spectul culorilor doar modul de citire al anumitor componente se schimba intre timp aparand si rezistente cu 5.. .6 cu inele colorate fata  de versiunea arhicunoscuta 4 inele la care primu inel e prima cifra al 2 lea e a 2 cifra al treilea e factorul de multiplicare  inelu 4 fiind precizia rezistentei

Link spre comentariu

@icar,

Cu ajutorul unei lupe poti sa iti dai seama usor.

PS: In plus, inelul de toleranta si cel de indice temperatura sunt in general mai distantate fata de cele care determina valoarea, si care sunt grupate cel putin 3 mai apropiat.

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu
Acum 24 minute, Craciun a spus:

inelul de toleranta si cel de indice temperatura sunt in general mai distantate fata de cele care determina valoarea

Nu intotdeauna este respectata aceasta regula. Iar pe o componenta asa de mica distantele dintre linii pot fi interpretate diferit de la o persoana la alta. Parerea mea este ca masurarea este sfanta. Ulterior se identifica marcajele pentru valoare si separat cel pentru toleranta. Eu sunt si usor discromat asa ca nu ma bazez niciodata doar pe ce vad. :dffe

Edit: in timp ce scriam a postat si @icar un raspuns asemanator.

XtZrSjj.jpg

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Un multimetru trebuie toata lumea sa aiba ,inafara de controlul valorii poti sa vezi daca e buna  ,poate fi devalorizata,intrerupta.

El le stiu din cap de la 12 ani........

Poti tipari color ,tine la vedere ,lipit pe peretele din fata mesei de lucru,etc

resistor_color_codes_chart.png

68747470733a2f2f6c68332e676f6f676c657573

alte chestii utile :

watt-amper-volt-szamitas-300x282.gif

Capacitor+Color+Code+Calculator.jpg

capacitor-color-coding-600w-438956908.jp

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări