Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare binoclu drumetii

informer

Postări Recomandate

Salutari!

D-le informer imi cer scuze ca va recomand un binoclu destept,cel recomandat si de d-l gauss, binoclul IOR 7 x 40....singurul lucru care i se poate reprosa acestui binoclu este ,probabil,doar greutatea ceva mai mare....am facut cateva poze le cel pe care il am:

609044169_IMG_0974(FILEminimizer).thumb.JPG.82a5cc97c58e8df9bee4e2ca1571e594.JPG...observati garniturile de cauciuc care fac contact cu ochii...sunt foarte moi,nu deranjaza si se muleaza f. bine pe forma ochiului...apoi se observa evazarea suplimentara pe exteriorul ochiului pentru protectie impotriva luminii din lateral...de asemenea fiecare ocular are propriul reglaj...tratamentul lentilelor elimina reflexiile nedorite...ocularul drept are si reticul pe el....un test facut de mine-la 150m distanta se observa f. clar broboanele de transpiratie de pe fruntea subiectului....comparativ ,am privit si prin 10 x 50 al unei cunostinte....cu toate ca magnificatia era mai mare,confortul ochiului era mai redus decat la IOR....apareau si reflexii nedorite...eu am ochelari cu plus 2,25....IOR imi permite sa compensez excelent problemele de vedere iar,dupa ce reglez cele 2 oculare individual pe fiecare ochi pot urmari obiectivul vizual in conditii super!....cu un cer de noapte senin am avut adevarate revelatii apropo de bogatia obiectelor stelare vazute...nu mai vorbesc de luna!....la eclipsa totala de soare de acum cativa ani ,mi-am confectionat 2 filtre cu folie BAADER pe care le-am pus peste obiective si am putut observa o multime de detalii pe discul solar...una peste alta ,va recomand cu caldura binoclul IOR 7 X 40 care ,chiar daca are magnificatia mai mica decat doriti dvs compenseaa prin alte calitati ,indispensabile onei observatii vizuale de calitate!...si alte poze:

928137545_IMG_0975(FILEminimizer).thumb.JPG.4bddecb5b5fc87e377f0c68c147a11ea.JPG1569127554_IMG_0976(FILEminimizer).thumb.JPG.63c052b0d0ecde7414bf14317ccbba6f.JPG1767685512_IMG_0977(FILEminimizer).thumb.JPG.5a273ada36d00b62a1fff0c1a16c4e79.JPGspor!

Link spre comentariu

Da, fain, este versiunea de "noapte", asa cum il am si eu, ajuta la verificarea...telecomenzilor in IR !

:d

Zdravene scule, al meu l`am plimbat vreo 10 ani in masina si e ca nou.

Link spre comentariu

Le - a facut bine I.O.R. ... , si au mers si la export . Am o poza cu Milosevici privind prin asa ceva ... , nu stiu unde am ratacit - o ...

P.S. - functia infrarosu e primitiva . Total pasiva , si numai la un ochi . E vorba de un filtru comutabil , care se " incarca " de la soare , si cu care sursele puternice de infrarosu ( masini etc . ) apar ca niste forme nedeslusite ... un soi de pete . Numai in intuneric complet ...

https://www.scribd.com/doc/60866171/Manual-IOR-7x40

Editat de gauss
Link spre comentariu

Doar pentru surse IR active, gen proiectoare IR, tehnologia anilor 60...erau pe T54, 55, CRMS, parca si pe unele TAB-uri am vazut.

Link spre comentariu

Multumesc domnilor pentru descrierile pertinente.

Io-s modest, am actualmente acestea doua de mai jos.

M-as declara multumit daca as avea calitatea aluia din dreapta  (care-i mai metalic si din pacate are ceva crapat pe "calea optica") la ceva de forma si preferabil greutatea celui din stanga.

Stiu ca 1Kg nu pare mult dar de ex. la cort m-a costat semnificativ (mai mult decat un binoclu) sa scap de diferenta asta... si sunt sigur ca daca ati fost cu rucsacu` in spate 10 ore/zi si mii de metri diferenta de nivel pe zi stiti ca "orice kg conteaza" nu-i doar o vorba. Altfel, m-ati convins cu IOR 7 x 40. :aplauze

OzLsEzd.jpg

Editat de informer
Link spre comentariu

Daca greutatea era ( sau este ) criteriu predominant , lucrurile se puteau aborda altfel . Ma rog , optimizare pentru niste sute de grame . Diferenta dintre un IOR si alt binoclu , ca nici acela nu - i din fulgi sau hidrogen , e in jurul unui pet cu apa . Din cel mic . Sau altceva de prin bagaje . Umbland in trei - patru locuri , se putea scoate ( zic eu ) lejer diferenta , sarcina de transportat ramanand aceeeasi . Inteleg ca e vorba de excursii , nu de marsuri tactice sau situatii de supravietuire . Ma rog , fiecare si le stie pe ale lui . Personal nu mai car de mult cort , doar parcurg distante intre puncte de sprijin ( adapost , cazare etc . ) stabilite cu grija dinainte . Trasee parcurse de multe ori ... Nu campez in natura ... , am cam depasit varsta . Ma refer la situatii critice care pot aparea , cortul e o protectie iluzorie , chiar fata de factorii de mediu . 

Altfel , mai e o solutie . De " avarie " , macar in termeni formali ..., ca altfel nu e , putand fi o optiune serioasa . Si anume camera foto sau video . Chiar si una medie sau mediocra are o optica multumitoare , cu zoom optic acoperitor . Sa nu zic de chestii un pic mai sus . Ultrazoom - urile mele de la Canon se apropie sensibil de binoclul digital SONY , numai ca acela a costat de zece ori mai mult ... o baterie suplimentara pentru ... , a costat 800 RON . Avantaje ... ce vezi ( poate ) ramane ca fisier , de rasfoit sau studiat in linistea locuintei sau biroului . Sant si variante cu filmare full HD . Eu iau de obicei un SONY HDR - SR12 , suficient de mica , cu doua baterii suplimentare . Lejer 10 ore de filmat la "maximum " , altfel zeci ... cu performante peste DVD comercial . Ma rog , sant si dezavantaje . Fragilitate , folosibile pe timp ( cat de cat ) frumos , dependenta de sursa de energie , vederea monoculara ( as recomanda ceva cu vizor , nu doar cu ecran ) , si altele . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Camparea in cort nu-i cea mai fericita alegere nici pt. mine insa va descriu doua situatii in care o prefer:

1. Atunci cand fac trasee de creasta (de ex. in Fagaras) este total neconvenabil sa cobori sute de metri (pe inaltime) la cabane pt. a-i urca a 2-a zi inapoi. Poate in Fagaras exceptie face cabana Balea Lac insa nu mai sunt vremurile de demult in care orice cabanier te caza macar in sala de mese daca nu avea paturi disponibile... ori cum acolo se ajunge cu masina, pe Transfagarasan.....

2. De la o anumita varsta am un somn destul de sensibil. Intre a dormi la prici  (cum sunt multe cabane si refugii)  cu multe alte persoane intre care sunt destui care sforaie plus alte inconveniente olfactive si a dormi intr-un cort, in liniste, in apropierea cabanei/refugiului, prefer varianta din urma.

In ce priveste optimizarea greutatii, pt. mine a fost si este in continuare o preocupare importanta.

Link spre comentariu

Sau de spart nuci ...

P.S. - nu mai execut trasee lungi . Bucegii sant destul ... , si aici se pot alege rute de o zi . Eventual retragerea in unitati de cazare rezonabile . Sant aproape de mine ... trenul sau masina . Am dormit destul la cort ... , in diferite imprejurari . De voie , sau de nevoie . Am dormit ( afara ) si fara cort . Chiar si iarna ... ma rog , la alta varsta ( si pregatire ) . In Bucegi as evita ... fie si din cauza ursilor . Li s - a dat peste cap si hibernarea ... , nu se mai tem de oameni , pe care - i asociaza cu hrana facila . Nu ma tem de animale ... nici de ursi , numai ca situatiile pot diferi . Trezit din somn , fara " vizibilitate " etc . , lucrurile pot lua alta turnura , sigur defavorabila . 

P.P.S. - cu B 7X40 , poate fi si o nuanta personala subiectiva in aprecieri . Am avut pe mana de la sub 20 de ani ... , apoi doua zeci si ... pe inventar . Si n - a stat degeaba , cel putin o luna pe an ... in aer maritim salin . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Treaba de gusturi.

Am fost o singura data in Bucegi, in `88 si era deja prea aglomerat pt. gusturile mele... nu mi-a placut niciodata un munte plin de pipite in sandale cu toc... imi plac respectivele pipite dar in alt context... :) 

Link spre comentariu

Nici macar de gusturi . Eu stiu Bucegii cand nu erau " colonizati " . 196X , si dupa ... o lunga perioada . Mai sant si astazi trasee unde nu prea se avanta poporul , pe care am fost de zeci de ori , unele destul de riscante , fara a fi de escalada . Apar saptamanal mentionate la stiri , cu nene si tanti care in cel mai bun caz cheama Salvamont - ul si Jandarmeria montana . Unii ... , nu mai cheama pe nimeni . E si varful Omu etc . Acolo e pe jos , cateva ore . Urcus ...Mai am alternativa ... un pic ( foarte putin , o statie - doua de tren ) mai departe ,  masivul Piatra Mare , relativ inaccesibil . In fine ... cand observi ca nu ( mai ) intalnesti oameni mai in varsta ca tine pe trasee , chiar si cu haine " de oras ", e necesara o analiza . Sincera si exhaustiva .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ieftin si bun, nu prea exista. Ce ti-as recomanda eu este un binoclu cu un grosisment de 7x - 8x. La un grosisment mai mare, iti joaca imaginea in ochi, deci ai avea nevoie de un sprijin. Ar fi bine sa aiba  zoom, atunci poti regla ,fie in , fie lin. Apoi, un obiectiv cit mai larg, pentru a fi luminos, ceva peste 50 mm. In nici un caz un binoclu cu prisma roof, imaginea lasa de dorit in avantajul unor dimensiuni mai reduse. Este bine sa aiba un eye relief, adica distanta dintre ocular si ochi, bun, ca sa nu fi nevoit s-ti infigi binoclul in ochi. Nu in ultimul rind, sa fie protejat la apa si praf. Chiar daca un astfel de binoclu este putin mai scum si mai ...greu, merita investitia si efortul de a-l cara dupa tine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări