Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat A/C Samsung

catalin85

Postări Recomandate

Buna ziua

Astazi dupa mai bine de 18 ani de functionare m-i s-a oprit aparatul de aer conditionat samsung model sh18za9x.Am scos placuta electronica si am gasit prajit cam tot pe partea de alimentare.Am schimbat diodele de redresare condensatoriisi am gasit arsa si o bobina destul de ciudata care nu stiu ce este si cu ce pot sa o inlocuiesc.Rog un coleg care stie sa ma ajute si pe mine.Multumesc anticipat 

https://imgur.com/Ly2Tys5

https://imgur.com/QVjVG7g

https://imgur.com/Ly2Tys5

Editat de catalin85
Link spre comentariu

Bobina o poti reface : inlaturi cu grija izolatia (stratul verde) , masori diametrul sarmei si-i numeri spirele. O rebobinezi iar pt. rigidizare si izolare o imbraci intr-o bucatica de tub termo.

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuri.Acum am vazut si eu schema aparatului.Am gasit si tny255p parlit si vreo 2 diode de la alimentarea trafului.Deocamdata am comandat piesele si astept sa ajunga maine.Cat despre bobina nu pot sa o refac pentru ca e topita si nu pot numara spirele.Nu am gasit pentru ea echivalent....Nu stiu ce o sa fac in privinta ei

Link spre comentariu

Caut eu o bobina cu valoare cat mai apropiata de originala (5mH) si-ti dau toate datele despre ea.Cred ca are 15-20 spire cu 0,2/0,3 pe un mic miez de ferita.Daca ai o sursa de 12Vcc poti alimenta placa separat , macar sa vezi ca n-a fitilizat-o....

Link spre comentariu

Dioda aia nu este Diac ci mai degrabă o diodă supresoare ( Transil TM ) . N-am analizat dacă sunt ceva particularități dar cred că nu . Dacă am dreptate se poate înlocui cu orice diodă supresoare de 200V. 

Link spre comentariu

@cornel1962 nu ma deranjeaza si daca e in romania.Aici unde stau eu nu exista.Am sunat la toate magazinele cunoscute de aparatura electronica. @UDAR este mai exact o dioda TVS zener(asa scrie in parts list a placii).Dar daca pot folosi orice dioda de putere imi dai te rog un exemplu?As putea folosi  un MUR420?

Link spre comentariu

Am spus orice diodă supresoare” nu orice diodă. Dar dacă acolo, în Europa aia unde stai tu, nu sunt magazine - nu pot să-ți fac nicio recomandare.

Eu, de aici din România, aș încerca să pun un P4KE200A în serie cu un 1N4937 - de pildă.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, UDAR a spus:

Am spus orice diodă supresoare” nu orice diodă. Dar dacă acolo, în Europa aia unde stai tu, nu sunt magazine - nu pot să-ți fac nicio recomandare.

Eu, de aici din România, aș încerca să pun un P4KE200A în serie cu un 1N4937 - de pildă.

NU vreau sa fiu rautacios dar aici in europa unde stau eu nu am spus ca nu sunt magazine cu articole electronice dar nu pot gasi dioda  ST02D-200.Tin sa va multumesc pentru raspunsul dat si am sa incerc sa folosesc P4KE200A în serie cu un 1N4937 pe care le pot gasi usor.multumesc domnule @cornel1962 pentru link

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări