vasile eugen Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 Salutare.Am aceasta barca si imi este defect un motoras.Intrebarea este daca as gasit undeva motorase pentru schimb. Bateria de forta este la 6V. Link spre comentariu
manolo Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 Din cite stiu nu sint piese de schimb ,daca pe motor este trecuta o serie atunci sint sanse. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 5, 2019 Autor Partajează Postat Martie 5, 2019 Nu am vazut,chiar la tine ma gindeam. Caci de nu ma insel parca aveai ceva barca facuta. Link spre comentariu
validae Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 Ar trebui să demontezi motorașul defect, e foarte simplu.De obicei e un motor tripolar, cu perii și magneți permanenți în stator.De obicei se uzează periile și rareori colectorul.Fă poze de aproape cu rotorul și periile și vedem dacă se poate recupera... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 5, 2019 Autor Partajează Postat Martie 5, 2019 Da este cu peri si are o spirala de aluminiu peste motor. Nu se merita reparat ca nu sunt sigur daca merita sa umblu dupa peri. La circa trei minute incepe sa flameze la peri si creste curentul de la 1.8A la 8-9 A.Am curatat la reri colector ,dar ce este nou tot nou ramine. Link spre comentariu
manolo Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 Motoarele sint din seria 400 sau 500 la9,6v ,dar trebuie masurat diametru ,lungime si diametru ax ca sa poti gasi ceva ,si trebuiesc schimbate amindoua. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 On 3/5/2019 at 3:05 PM, vasile eugen said: .... La circa trei minute incepe sa flameze la peri si creste curentul de la 1.8A la 8-9 A.Am curatat la reri colector ,dar ce este nou tot nou ramine. Nu e de la perii, este un scurt intre spire la bobinaj, pe măsură ce funcționează se încălzește și se produce scurtcircuitul sau scurtcircuitul devine mai pregnant, la rece fiind oxid intre spirele care se ating. Intradevăr nu se merită reparat, aceste motoare sunt „abuzate” fiind motoare de turație mare, se tocesc rapid lagărele, axele periile etc. Sunt motoare pereche și ar trebui sa se gaseasca de schimb. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum