Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Push Pull KT88 ULTRALINIAR

xdanx

Postări Recomandate

-10db mi-a iesit din pagina, nu am reglat bine afisarea, dar este acolo.

Calibrarea placii de sunet am facut-o cu generatorul de sunet extern cat si cu cu cel intern al softului ARTA. Sunt niste pasi de urmat pe care daca nu-i faci nu masoara nimic.

Link spre comentariu

Chiar e greu de crezut ca masuratorile sunt reale.

Bineinteles ca intre iesirea amplicatorului adica pe rezistenta de sarcina si placa audio este un atenuator. Altfel prajeam placa audio care este 12 mil (fara operationali) fiind limitata la max 2V Rms pe LINE IN.

atenuator 1_resize.jpg

atenuator 2_resize.jpg

Link spre comentariu
Acum 6 minute, xdanx a spus:

Bineinteles ca intre iesirea amplicatorului adica pe rezistenta de sarcina si placa audio este un atenuator. Altfel prajeam placa audio 

Sunt persoane "de meserie" care nici atat nu stiu :57

Link spre comentariu

Am facut reglajele la PP din semireglabilul de simetrie din defazor pana mi-a scazut armonica 2 si 4 cat de mult s-a putut. Acum am inteles ca nu trebuie sa fie egale pentru ca lampile KT88 nu sunt perfect egale la fel si defazorul E80CC.

Prima poza este cea dinainte de reglaje, a doua poza dupa reglaje si a treia la canalul celalalt care nu ma inteleg cu el are THD-ul mult mai mare. Este posibil ca la primul canal i-am refacut cablajul cu traseele de masa altfel gandit si am inlocuit toate condensatoarele cu polipropilena. La al doilea canal inca nu i-a venit randul.

Testul este la 40w 4ohm 1kz

KT88 40W_resize.jpg

kt88 40w reglaj_resize.jpg

kt88 40w reglaj canal2_resize.jpg

Link spre comentariu
Acum 41 minute, xdanx a spus:

Prima poza este cea dinainte de reglaje, a doua poza dupa reglaje si a treia la canalul celalalt care nu ma inteleg cu el are THD-ul mult mai mare. Este posibil ca la primul canal i-am refacut cablajul cu traseele de masa altfel gandit si am inlocuit toate condensatoarele cu polipropilena. La al doilea canal inca nu i-a venit randul.

Ca sa vezi daca al doilea canal are probleme de cablaj (sau alte probleme) folosesti lampile de pe primul canal. In depanare, cand intre un canal si altul apar diferente, prima data schimbi lampile intre ele ca sa elimini variabila = lampi. Cu acelasi set de lampi canalele trebuie sa presteze identic. Doar daca nu presteaza incepi sa cauti bubele. Oricum trebuie sa tii cont ca nici trafurile de iesire nu sunt perfect identice. 

Link spre comentariu

Schema dumneavoastră are ca bază de plecare schema Mullard 520 evident sunt diferite tuburile finale (inclusiv modul de negativare tuburi finale), clar mai diferă tubul defazor E80CC în schema dumneavoastră. Nu știu dacă pe etajul din intrare aveți EF86 sau un alt EF ?.
Tubul E80CC asigură un câștig mai mic decât ECC83(Mullard 520) ca atare reacția negativă devine mai puțin eficientă dacă ne raportam la schema Mullard 520 sau altfel spus pentru schema prezentată/realizată se  va măsura valori THD și IMD ceva mai mari în raport cu Mullard 520.
În principiu se putea păstra câștigul în buclă deschisă respectiv buclă închisă pentru performantele Mullard 520.
Singurul câștig din schema dumneavoastră fiind dat de modul cum este realizat cuplajul din catozi E80CC . Acest câștig devine nesemnificativ pentru un simplu motiv tuburile finale(KT88) nu sunt împerecheate dinamic ca atare în practică necesită amplitudini ușor inegale în atac pentru THD/IMD minim. Reglajul pentru thd minim fiind  dat de R28-10K(schema prezentată în deschidere subiect).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări