xdanx Postat Octombrie 22, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2021 -10db mi-a iesit din pagina, nu am reglat bine afisarea, dar este acolo. Calibrarea placii de sunet am facut-o cu generatorul de sunet extern cat si cu cu cel intern al softului ARTA. Sunt niste pasi de urmat pe care daca nu-i faci nu masoara nimic. Link spre comentariu
KISS Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Placile de sunet fara interfata externa de masura nu masoara corect, asta pentru ca amplitudinea semnalului maxim de intrare e limitata la 5Vef. La 40W in 4 Ohmi ai deja 12,65Vrms, deci clar e overload si FFT_ul e in balarii. Citeste aici: http://www.pmillett.com/ATEST.htm Link spre comentariu
Hoffmann Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 În subiectul său SE cu 300B xdanx a scris Construiesc un atenuator. Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Chiar e greu de crezut ca masuratorile sunt reale. Bineinteles ca intre iesirea amplicatorului adica pe rezistenta de sarcina si placa audio este un atenuator. Altfel prajeam placa audio care este 12 mil (fara operationali) fiind limitata la max 2V Rms pe LINE IN. Link spre comentariu
bmsorin Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Dan, nu te mai chinui sa explici ce si cum, cine e sceptic, e treaba lui. Încearcă ieșirea audio a plăcii, acel generator are thd mult mai mare. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Acum 6 minute, xdanx a spus: Bineinteles ca intre iesirea amplicatorului adica pe rezistenta de sarcina si placa audio este un atenuator. Altfel prajeam placa audio Sunt persoane "de meserie" care nici atat nu stiu ! Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 24, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2021 Am facut reglajele la PP din semireglabilul de simetrie din defazor pana mi-a scazut armonica 2 si 4 cat de mult s-a putut. Acum am inteles ca nu trebuie sa fie egale pentru ca lampile KT88 nu sunt perfect egale la fel si defazorul E80CC. Prima poza este cea dinainte de reglaje, a doua poza dupa reglaje si a treia la canalul celalalt care nu ma inteleg cu el are THD-ul mult mai mare. Este posibil ca la primul canal i-am refacut cablajul cu traseele de masa altfel gandit si am inlocuit toate condensatoarele cu polipropilena. La al doilea canal inca nu i-a venit randul. Testul este la 40w 4ohm 1kz Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 24, 2021 Partajează Postat Octombrie 24, 2021 Acum 41 minute, xdanx a spus: Prima poza este cea dinainte de reglaje, a doua poza dupa reglaje si a treia la canalul celalalt care nu ma inteleg cu el are THD-ul mult mai mare. Este posibil ca la primul canal i-am refacut cablajul cu traseele de masa altfel gandit si am inlocuit toate condensatoarele cu polipropilena. La al doilea canal inca nu i-a venit randul. Ca sa vezi daca al doilea canal are probleme de cablaj (sau alte probleme) folosesti lampile de pe primul canal. In depanare, cand intre un canal si altul apar diferente, prima data schimbi lampile intre ele ca sa elimini variabila = lampi. Cu acelasi set de lampi canalele trebuie sa presteze identic. Doar daca nu presteaza incepi sa cauti bubele. Oricum trebuie sa tii cont ca nici trafurile de iesire nu sunt perfect identice. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Octombrie 25, 2021 Partajează Postat Octombrie 25, 2021 Schema dumneavoastră are ca bază de plecare schema Mullard 520 evident sunt diferite tuburile finale (inclusiv modul de negativare tuburi finale), clar mai diferă tubul defazor E80CC în schema dumneavoastră. Nu știu dacă pe etajul din intrare aveți EF86 sau un alt EF ?. Tubul E80CC asigură un câștig mai mic decât ECC83(Mullard 520) ca atare reacția negativă devine mai puțin eficientă dacă ne raportam la schema Mullard 520 sau altfel spus pentru schema prezentată/realizată se va măsura valori THD și IMD ceva mai mari în raport cu Mullard 520. În principiu se putea păstra câștigul în buclă deschisă respectiv buclă închisă pentru performantele Mullard 520. Singurul câștig din schema dumneavoastră fiind dat de modul cum este realizat cuplajul din catozi E80CC . Acest câștig devine nesemnificativ pentru un simplu motiv tuburile finale(KT88) nu sunt împerecheate dinamic ca atare în practică necesită amplitudini ușor inegale în atac pentru THD/IMD minim. Reglajul pentru thd minim fiind dat de R28-10K(schema prezentată în deschidere subiect). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum