vranceanu Postat Martie 4, 2019 Partajează Postat Martie 4, 2019 (editat) Am gasit intamplator pe ,,Okazii'' acest radio de care habar nu aveam . Stie cineva ceva despre istoria lui? S-ar merita adaugat la colectie ? Cred ca Dl @doru3160 s-ar putea sa stie despre el. Eu, acuma l-am vazut prima data . https://www.okazii.ro/radio-jazz-rs1601-tehnoton-functioneaza-aparat-foarte-rar-a179428806 Editat Martie 4, 2019 de vranceanu Link spre comentariu
adi1967 Postat Martie 4, 2019 Partajează Postat Martie 4, 2019 (editat) https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZniJq7Zunb82Q3nQsQWGQvk4qgktuRzB7nX Aveti aici schema jazz.djvu Editat Martie 4, 2019 de adi1967 Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 4, 2019 Partajează Postat Martie 4, 2019 (editat) 1 oră în urmă, vranceanu a spus: Stie cineva ceva despre istoria lui? Nu stiu prea multe despre istoria acestui model de aparat.Schema a fost postata, in plus de asta poate fi un caiet service, pe care stiu ca-l aveam. Stiu ca era in colectie la mine un exemplar, si din cate retin se misca decent, mai ales pe uus, unde se regaseau ambele norme.O sa incerc sa dau de el.In ultima vreme nu m-am mai jucat cu aparatele din colectie, din lipsa de timp. PS- pretul ala e supralicitat mult. Editat Martie 4, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
vranceanu Postat Martie 4, 2019 Autor Partajează Postat Martie 4, 2019 Da , e destul de mare pretul si oricum sunt intr-o perioada destul de naspa financiar. Tipul are preturi mari de obicei insa mai negociaza, am mai cumparat de la el unele chestii de nevoie ca nu gaseam in alta parte si e destul de cooperant dar deocamdata tot nu imi permit . Poate mai incolo daca o mai fi … Si schema pare destul de faina.Cu TCA 150 in AAF ar trebui sa sune foarte bine iar cu TDA 7220 e prima schema pe care o vad . Pare cam la fel cu TBA 570 , o sa le caut schema interna sa compar insa tare ma mananca unghiile pt aparatul asta. Link spre comentariu
globaldj Postat Martie 4, 2019 Partajează Postat Martie 4, 2019 (editat) 2 hours ago, vranceanu said: . Stie cineva ceva despre istoria lui? S-ar merita adaugat la colectie ? Am detinut receptorul respectiv acum cativa ani buni cand am inceput sa-mi bag nasul in tot felul de montaje electronice (undeva prin 1996). Ca si performante era mediocru, si nu se compara cu predecesoarele lui (Gloria) in pofida utilizarii de componente mai noi. Intr-adevar detine ambele norme pe UUS si se comporta relativ decent in FM. Nu acelasi lucru pot spune insa despre calitatea realizarii. Design-ul ce-i drept, e destul de interesant , si mi-a placut foarte mult la vremea respectiva faptul ca indicatorul de scala era un led de culoare verde, care se vedea minunat seara pe intuneric. Din pacate carcasa din plastic era prost vopsita, iar cablajul... o catrastofa. Se exfolia la cea mai mica atingere iar calitatea lipiturilor era indoielnica, fapt ce a dus de altfel si la scoaterea lui din functiune, mai intai partial (doar FM-ul mai ramasese activ) si ulterior total. Claviatura, nu avea nimic de-aface cu cele din Gloria sau alte receptoare din aceeasi gama, fiind la fel de pacatoasa. A functionat vreme de vreo 4 ani pe post de aparat de radio de bucatarie, receptia in FM pe posturile locale fiind satisfacatoare. Se auzea chiar decent as putea spune, dar niciodata suficient de tare. Nici nu ai fi zis ca are TCA 150T ca si final audio. Personal, am tinut mult la acel receptor, mai ales ca-l primisem cadou special pentru receptia pe undele scurte, dar tind sa cred ca s-ar fi putut obtine mai mult de la configuratia utilizata. Nu stiu daca doar exemplarul meu era asa, sau daca era intreg lotul. Banuiesc ca fost printre ultimele zbateri ale Tehnotonului, si poate ca de asta si calitatea era indoielnica. E doar o opinie personala, nu inseamna ca e si adevarul. Ca si fapt divers, am vazut si eu anuntul respectiv, si ma gandeam chiar sa-l achizionez, asa ca pentru vremurile de alta data, cand tin minte ca am sarit in sus de bucurie atunci cand l-am primit. Astazi, mai am din el doar carcasa, aruncata undeva intr-un colt intunecat in zona de troace diverse... Pur si simplu mi-a fost mila sa ma debarasez de ea. Editat Martie 4, 2019 de globaldj Link spre comentariu
vranceanu Postat Martie 4, 2019 Autor Partajează Postat Martie 4, 2019 Daca vrei sa il iei , iti dau pe privat numarul lui de telefon ca sa negociezi .Sa stii ca mie mi-a mai lasat destul de substantial cand am mai cumparat de la el cate ceva . Oricum m-as bucura sa ajunga la un coleg de forum daca eu nu mi-l pot permite deocamdata . Eu nu l-as fi luat ca sa ascult la el , am la ce asculta , multumesc Domnului insa doar asa pentru istorie ar fi fost bun . Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 4, 2019 Partajează Postat Martie 4, 2019 (editat) Acum 2 ore, globaldj a spus: Banuiesc ca fost printre ultimele zbateri ale Tehnotonului, Banuiesti, dar nu te apropii de adevar. Dupa Jazz, Tehnotonul a mai scos cateva modele, printre care as putea enumera Nova RP1501, Gloria Nova, Gloria S2 si cred ca mai sunt, dar nu-mi mai aduc aminte acum, dar oricum n-a fost printre ultimele iesite de pe banda. Daca o sa fii curios, o sa constati ca aceeasi treaba se intampla si la Electronica.Vezi aparatele din seria RMB sau Total MR2003.Poti sa juri ca schema seamana cu Jazz(sau invers). Acum 2 ore, globaldj a spus: iar cablajul... o catrastofa. Se exfolia la cea mai mica atingere iar calitatea lipiturilor era indoielnica, fapt ce a dus de altfel si la scoaterea lui din functiune, mai intai partial (doar FM-ul mai ramasese activ) si ulterior total. Cablajul se mai uita si el la cine-l chinuie cu incalzirea excesiva.Chiar nu stiu despre ce vorbesti cand spui ca se exfolia la cea mai mica atingere...calitatea placatului nu era nici mai buna nici mai rea decat ce fusese folosit pana atunci, si din cate am putut sa observ in timpul lucrului in aparatele ce le detin, nu se comporta nici pe departe asa.Poti schimba componente fara nici un risc de a exfolia, dar e adevarat ca daca nu stii s-o faci cum trebuie, rezultatul nu va fi cel asteptat.Asta e valabil si pt mama cablajelor. Ma intreb daca ai lucrat pe placat sticlotextolit sovietic...acolo sa vezi aderenta cuprului la suport. Il dai jos cu unghia. Cea mai proasta alegere pt Jazz a fost difuzorul, probabil impus si de forma carcasei. Daca o sa ai ocazia, incearca-l cu un difuzor de Pacific sau de Gloria si o sa vezi ca n-o sa-l recunosti. Editat Martie 4, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
vranceanu Postat Martie 4, 2019 Autor Partajează Postat Martie 4, 2019 Nu stiu cum e dispus in interior insa banuiesc ca ar fi permis un difuzor de Gloria sau macar de Neptun in partea superioara a carcasei iar in locul actual al difuzorului ar fi mers un ceas cu LED-uri cum deja aparusera pe la niste chinezarii de doi bani ce se vindeau prin piata . Plus facilitatile de programare ,,sleep'' , ,,snooze'' , etc , deja iesea cu totul alta mancare de peste.Ma rog e doar parerea mea . Chiar m-am intrebat imediat dupa ce am vazut schema cu TCA 150 , oare cu ce difuzor o fi fost dotat. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 (editat) Acum 9 ore, vranceanu a spus: Nu stiu cum e dispus in interior insa banuiesc ca ar fi permis un difuzor de Gloria sau macar de Neptun E asemanator cu difuzorul de Neptun si nu e departe de felul de a functiona al acestuia. Editat Martie 5, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 Acum 11 ore, doru3160 a spus: Dupa Jazz, Tehnotonul a mai scos cateva modele, printre care as putea enumera Nova RP1501, Gloria Nova, Gloria S2 si cred ca mai sunt, dar nu-mi mai aduc aminte acum, A fost și Golf, un fel de Gloria recarosată. Am cumparat unul nou chiar după loviluție. Sunet foarte fain și senzație de putere audio peste ceea ce oferă un aparat din clasa respectivă. Proiectantii au "stors" tot ce se putea dintr-un banal AAF cu BD-uri alimentat la 9V. Si chiar le-a ieșit! In foloseam pe o boxă externă de 4 ohmi, era acordat non-stop pe "Fan Radio" in banda est. Acel aparat mi-a lăsat o impresie foarte bună, pacat ca nu-l mai am. L-am imprumutat cuiva și dus a fost. Ca fiabilitate a claviaturii și CV nu stiu cum era, nu l-am butonat foarte mult, pe atunci era un singur post in FM. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 A fost si Golf, dar a fost lansat in fabricatie inainte de 89.Nu conteaza cand l-a cumparat fiecare. Spun sigur ca inainte de 89 am avut in mana 50 exemplare. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 Eu le-am văzut la raft după, de aceea trăiam cu impresia ca au fost "post-revolutionare" . Am amintit de Golf apropo de aparate care stateau bine la capitolul sound și putere. Se pare ca nu toate, după cum spuneau colegii mai sus. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 (editat) Pai asa cum ai spus, sasiul de Golf il puteai lesne baga intr-o carcasa de Gloria si invers.Varianta a aparut cand Gloria a inceput sa lancezeasca la raft si se simtea nevoia de ceva schimbare. O vreme a tinut, dar cum schimbarile dupa 90 au afectat si piata aparatelor de radio, n-a tinut prea mult.Din cate retin Golful a fost scos prin 88. Editat Martie 5, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
globaldj Postat Martie 5, 2019 Partajează Postat Martie 5, 2019 (editat) 20 hours ago, doru3160 said: Banuiesti, dar nu te apropii de adevar. @ Doru 3160 va recunosc ca un fin cunoscator mai ales in ceea ce priveste produsele Tehnoton si nu am sa va contrazic. Era doar o simpla banuiala legata de momentul cand am primit eu acel receptor, in anii salbatici ai tranzitiei post 89. In momentul respectiv (toamna lui 1996), multe din facerile industriei romanesti, electronice sau nu, incepusera sa scartaie temeinic . 20 hours ago, doru3160 said: Cablajul se mai uita si el la cine-l chinuie cu incalzirea excesiva.Chiar nu stiu despre ce vorbesti cand spui ca se exfolia la cea mai mica atingere...calitatea placatului nu era nici mai buna nici mai rea decat ce fusese folosit pana atunci, si din cate am putut sa observ in timpul lucrului in aparatele ce le detin, nu se comporta nici pe departe asa.. Aici din pacate nu impartasim aceeasi opinie :)... Chiar daca eram la inceputurile apucaturilor mele in electronica, stiam sa manuiesc destul de bine pistolul de lipit al tatei. Pur si simplu, exemplarul pe care l-am detinut eu, se comporta asa cum ati mentionat dvs , adica se "cojea cu unghia". Desigur, ca si eu incepator fiind am avut grija sa-l "ciobanesc" cu incredre, incat ajunsese saracul receptor o tesatura de fire pe fata placata. Asta ca sa nu mai zic de miezurile bobinelor cu care am avut mereu ceva de impartit, in speranta ca o sa-l fac sa reinvie pe celelalte game de unda dupa ce devenise partial nefunctional. Nu cred ca era doar nepriceperea debutantului la mijloc, ci pur si simplu exemplarul meu nu era Ok - aspectul cablajului dadea senzatia de supracorodare, iar stratul de lac protector era in mare parte neuniform si in unele locuri lipsea cu desavarsire. Repet, asa era doar la exemplarul meu, deci nu generalizez. 20 hours ago, doru3160 said: Cea mai proasta alegere pt Jazz a fost difuzorul, probabil impus si de forma carcasei. Daca o sa ai ocazia, incearca-l cu un difuzor de Pacific sau de Gloria si o sa vezi ca n-o sa-l recunosti. Culmea, ca mie mi se parea ca suna "adorabil" de bine, si chiar mi s-a parut ca se aude minunat in FM. Aveam un post local in banda OIRT, care difuza muzica non-stop, motiv pentru care il tineam mai mereu in functiune .... Dar probabil aici e doar chestie de gusturi ... singurele comparatii la vremea respectiva era un SOLO 300 (decedat si acela din motive de bagat nasul), si Royalul stationar al bunicii , care mi se pareau un fel de "state of the art" la vremea aceea ... Copil mic si nepriceput, fireste ... @Domnule Vranceanu, va multumesc mult de oferta si de intentie, dar din pacate sunt nevoit sa o refuz. Nu e vorba de motive financiare, sau de access (locuiesc in Bucuresti dar am mereu drum catre Pitesti, deci as putea sa-l ridic personal) ci pur si simplu nu mai am timp sa ma bucur de el .. Am vazut de vreo 3 luni anuntul si mi-a tresarit inima gandindu-ma ca pe un astfel de receptor a debutat pasiunea in alea electronicii... In situatia de acum, probabil ca as cumpara mai mult timp liber, daca ar fi de vanzare Editat Martie 5, 2019 de globaldj Link spre comentariu
VAX Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 On 3/4/2019 at 8:35 PM, vranceanu said: ...iar cu TDA 7220 e prima schema pe care o vad . Pare cam la fel cu TBA 570 , o sa le caut schema interna sa compar insa tare ma mananca unghiile pt aparatul asta. TDA7220 este derivat din TDA1220B, nu se aseamana cu TBA570. Nu stiu cum merge TDA7220, dar TDA1220B mi-a placut (are sensibilitate buna). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum