Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor microunde samsung

POLAKU2002

Postări Recomandate

Buna ziua...acest cuptor ma dispera....arde siguranta la intrare....o inlocuiesc cuptorul functioneaza de citeva ori iar o arde....la masuratori parca totul e ok dar uite cum ma streseaza...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• POLAKU2002

3

• validae

2

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

Posibil  comutatoarele de la usa  , puneti un bec in loc de siguranta  si deschideti/inchideti usa de mai multe ori  ..

Daca becul se aprinde puternic  la actionarea usii  unul din ele  este defect !!

Link spre comentariu

am schimbat toti intreruptorii la usa....am pus un bec de 60 de wati in locul rezistentei...daca scot firele ce alimenteaza traful de inalta becul abia se aprinde daca alimentez traful becul se aprinde puternic si se stinge si iarasi se aprinde puternic si se stinge si tot asa ciclic....am schimbat traful,dioda,condul,si magnetronul...degeaba

Link spre comentariu

Vedeți să fi pus exact ce tip trebuia și să-i fi conectat exact cum trebuie pe cei tip comutator.La unele cuptoare sunt două tipuri, normal deschis și comutator, dar la unele cuptoare sunt normal închis și comutator. Am pățit la un cuptor recent, din neatenție am pus un normal închis în loc de normal deschis.Binențeles, că am observat greșeala când a sărit siguranța generală....

Dacă cuptorul funcționează corect (încălzește bine și fără zgomote suspecte) dar arde siguranța, defectul e la contactele de la ușă.Nu neapărat contactele în sine pot fi de vină ci și acele protuberanțe ale ușii care le comandă pot fi uzate (rupte, fisurate, sau cu lipsă material din cauza frecării), caz în care există riscul comandării nesincronizate a contactelor, ce duce la scurtcircuit direct între fază și nul, fie la închiderea sau deschiderea ușii cuptorului.

Link spre comentariu

Oare sa fie becul prea slab...sa pun unul de 100watti....deci daca scot firul ce alimenteaza traful de inalte nu sare siguranta doar cind cuplez traful de inalta////

Link spre comentariu

Nu poți face teste concludente înlocuind siguranța cu un bec, câtă vreme numai traful de înaltă tensiune consumă în gol cam 2A.Testul cu becul era doar ca să vezi dacă fac probleme contactele ușii și doar atât.  Scoate traful afară, alimentează-l cu 230Vc.a.pe borna de secundar și măsoară tensiunea din primar.Ar trebui să ai cam 21-23V. Atenție !!! Secundarul are un capăt sudat la pachetul de tole, deci trebuie mare atenție să nu te electrocutezi, dar asta e cea mai sigură cale de a testa integritatea trafului.Dacă are vreun scurtcircuit, tensiunea debitată va fi mult sub 22V și una din bobine se va încălzi rapid....

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări