Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre unitati laser de la dvd/cd playere

spinach

Postări Recomandate

Aparatul este Pioneer dv-430  . Mi s-a intimplat asa : nu mai mergea pe dvd ; mergea doar pe cd .

Am  deconectat unitatea laser si am masurat cu un apara masura digital , circuitele , banuind ca pamblica ar pute fi intrrupta . Am masurat peste tot . Nu am gasit nimic . L-am montat si acum nu mai merge deloc , nici pe dvd nici pe cd . Nici macar nu este in stare sa vada discul .

Intrebare : prin masurare se distruge dioda emitatoare ? De ce din fabrica , unitatile vin cu diodele in scurt , lipite ?  Concret se poate verifica diodele , receptia , etc  , fara sa fie sub tensiune ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

2

• sesebe

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca mergea pe CD si nu mergea pt DVD atunci nu aveai sigur nici un cablu cu probleme ci, cel mai probabil, LED Laser sau lentile uzate sau chiar si dereglare a mecanismului.

De masurat cu multimetrul nu prea ai ce sa masori la unitatea Laser.

Prin masurare probabil ca ai distrus-o (sau nu) dar sigur cel putin ai dereglat-o mai tare.

Iti trebuie o unitate noua.

Link spre comentariu

Dacă ai făcut măsurători sub tensiune, e posibil să fi atins simultan doi pini cu vârful sondei.Diodele Laser nu le poți arde cu multimetrul, lucrează la curenți cu mult peste cel de 2-3mA dat de sursa ohmmetrului....

Link spre comentariu

Daca vin in scurt din fabrica, vin pentru protectia la descarcari. Daca ai ars-o la masuratori, poate te-ai descarcat prin ea. Nu vei sti nicidata.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări