nelutzul40 Postat Martie 2, 2019 Partajează Postat Martie 2, 2019 Asa cum spune si titlul, am nevoie de un montaj tip ,,licurici,, numai ca vreau sa ii pun cate 10 leduri pe ramura (legate in paralel) Scheme sunt destule, intrebarea mea ar fi, e suficient sa pun in montaj niste tranzistori mai puternici sau e nevoie de alt montaj? Ca idee, as vrea sa il fac pe acesta Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 2, 2019 Partajează Postat Martie 2, 2019 Vezi ce am scris la conditiile de postare. Trebuie sa dai toate datele necesare, spre exemplu de ce sa le pui in paralel... esti limitat de tensiune?? Spui cum il vei alimenta, unde va fi pus, care va fi scopul... abia atunci o sa gasesti ajutor. Link spre comentariu
nelutzul40 Postat Martie 2, 2019 Autor Partajează Postat Martie 2, 2019 Ok, scuze, vreau sa fac o sageata luminoasa in doua culori, sa indice o directie, am o celula solara care furnizeaza 9v cu 0,5 A pe care am s-o trec printr-un LM05 care sa alimenteze corect ledurile. Link spre comentariu
validae Postat Martie 2, 2019 Partajează Postat Martie 2, 2019 (editat) Reducând cu stabilizator liniar tensiunea de alimentare, pierzi inutil energie.Mai bine legi ledurile mixt (serie-paralel) și folosești la maximum sursa.Poți încerca și să înseriezi 5 leduri pe ramură și dacă sunt roșii, se vor aprinde bine folosind direct 9V. Binențeles trebuie să reduci rezistențele de limitare la o valoare foarte redusă, fiindcă ledurile înseriate vor avea o cădere de tensiune estul de mare.De exemplu, 5 leduri roșii înseriate vor avea o tensiune necesară pentru aprindere de 8V, restul de 1V căzând pe joncțiunea tranzistorului în conducție și pe eventuala rezistență de câțiva Ohmi. Editat Martie 2, 2019 de validae Link spre comentariu
nelutzul40 Postat Martie 2, 2019 Autor Partajează Postat Martie 2, 2019 Multumesc frumos! O zi buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum