Vizitator Justy Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Va salut Am o intrebare de noob, daca e cineva amabil sa ma ajute. Avand 4 acumulatori solari, de 12v/200A fiecare, cam cat timp ar putea alimenta o rezistenta de incalzire a apei, de aproximativ 1000w sau 1500w, din acelea folosite la tuburile solare ? Din cate stiu, alea se alimenteaza in mod normal la tensiunea din retea. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Acumulatorii sunt înseriați, în paralel sau mixt ? Se folosește un invertor 12/230V sau 24/230V ? Contează orice detaliu... Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Putin peste 9ore si jumatate pentru rezistenta de 1000w si ceva sub 6 ore si jumatate pentru cea de 1500W. Link spre comentariu
Vizitator Justy Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Din cate am aflat ulterior, tot 9600W obtin din acumulatori, indiferent la ce tensiune le folosesc...12/24/48v Watt = Amper x Volt Asta in curent continuu. Ce imi da peste cap cunostintele si asa limitate din fizica, e transformarea acelei puteri in 220v curent alternativ, necesar alimentarii rezistentei respective. d2134, sa inteleg ca cei 9600W, impartiti la puterea rezistorului, imi da orele de functionare ale rezistorului, fara sa conteze transformarea Vcc in Vca ? Va multumesc pt informatii. Link spre comentariu
puriu Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Acumulatoarele au 12V/200Ah si pot furniza cate 2400 Wh fiecare, sau 9600 Wh in total. Pe rezistenta de 1000 W pot debita 9,6 h, iar pe cea de 1500 W 6,4 ore. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 (editat) In practica un acumulator nu se poate descărca exact după formula 9600Wh/Putere sarcina = număr de ore. Daca pui si randamentul de la conversia DC/AC atunci o sa ai surpriza ca ce știm teoretic nu prea se potrivește cu ce se întâmplă practic, desigur că teoria poate demonstra de ce se întâmplă asta. Întrebarea lui Validae e justificată. Obții 9600Wh din acumulatori indiferent de cum ii conectezi dar contează mult modul de conectare cu invertorul. nu o sa vezi producător serios de invertoare ce face aparate la asemenea puteri cu 12V pe intrare. Daca sa zicem că invertorul are randamentul 100% atunci rezistenta de 1kW consuma 4.35A @ 230V și aia de 1.5kW 6.5A. Din acumulatori o sa "traga" așa: - toți acumulatorii in paralel deci 12V și 83A (desigur că se împarte în mod aproape egal la fiecare daca acumulatorii sunt identici că uzura, tehnologie ...) asta pentru consumatorul de 1kW și 12V @125A pentru 1.5kW - toți acumulatorii in serie deci 48V @ 21A pentru 1kW sau 48V @ 31A pentru 1.5kW. @Justy ideal e să găsești un astfel de catalog (nu neapărat așa detaliat) pentru acumulatorii tai https://www.power-sonic.com/wp-content/uploads/2018/12/Technical-Manual.pdf La pagina 7 o sa vezi niste grafice. Ex: acumulator de 210Ah descărcat cu 100A tine o ora jumate (deci nu doua ore și 6 minute) însă descărcat cu 200A tine doar 30minute. OPS! Daca pentru aku 210Ah descărcat cu 20A tine 9 ore atunci în cazul tau tine sub 9 ore daca găsești rezistenta direct la 48V sau 12V deși ... Editat Martie 1, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
Vizitator Justy Postat Martie 2, 2019 Partajează Postat Martie 2, 2019 Am inteles...multumesc Am inteles si chestia cu invertorul, e de la sine inteles ca minimum va fi 24V, desi cam standard e 48V. Din cate am observat, acumulatorii pe care ii doresc au un rating de 9 ore, la o descarcare de 20-21A, cu o cadere de pana putin sub 11V, depinde de marimea individuala a celulelor....asta in conditii optime, cica la T=20grade Ideea e ca nu se va ajunge la un timp atat de indelungat de descarcare, dar voiam sa aflu cam care ar fi capacitatea maxima....worse case scenario... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum