anddy Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Salut tuturor, Detin un sistem Sony XB8AV iar boxele sunt echipate cu 2 difuzoare de inalte, un tweeter si un supertweeter (cum ii zic ei) filtrate fiecare astfel: Tweeterul are inseriat un condensator electrolitic TESLA TF202 1,5 uf 50V iar supertweeterul un electrolitic TESLA TF202 1uf 50V. Boxele merg, condensatorii nu sunt umflati, i-am masurat si cei de 1 uf au aproape 1.5 uf iar cei de 1.5uf au aproape 2 uf. Banuiesc ca au asa valori datorita tolerantelor mari. As fi vrut sa-i inlocuiesc cu Mundorf MCap EVO Oil cu ideea ca mai prelungesc viata difuzoarelor de inalte. Nu as vrea sa se arda inaltele din cauza vreunui electrolitic. Orice parere este binevenita cu privirea la marca condensatoarelor sau daca ideea de inlocuire este buna sau rea. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Doar cele mai mediocre boxe auto au filtre atat de simple. Ce cauta condensatori Tesla in boxe Sony ? Nu cumva a scos cineva filtrele din ele si le-a inlocuit cu acei electrolitici ? Da, pot fi schimbati cu Mundorf sau alta marca, MKP for Audio sa fie. Link spre comentariu
anddy Postat Februarie 28, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2019 (editat) Nu a fost umblat deloc in boxe, eu le-am desfacut primul. Am un prieten cu sistem similar si tot asa am gasit doar condensatori Tesla pe inalte. Documentatia nu ma ajuta pentru ca nu zice nimic de filtre. sony_ss-xb6v_xb8av_xb8v (1).pdf Editat Februarie 28, 2019 de anddy Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Nu se merita investitia. Boxele sunt la un nivel mediocru, asta spus cu o retinere fata de tine. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Poti sa schimbi condesatori dar doar pt a creste pretul boxelor pt ca la sunet nu se va cunoaste deloc. Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Ar creste doar in ochii tai. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 28, 2019 Partajează Postat Februarie 28, 2019 Acei condensatori taie foarte sus tw si supratw, asa ca perceptia va fi minima. Schimba electroliticii dar nu te arunca la conzi scumpi ca nu merita. Link spre comentariu
vranceanu Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Astea is boxe de combina fara prea multe pretentii . Pt ascultat Romania actualitati si CD-uri trase pe calculator is suficiente insa nu poti pretinde performante pt audiofili de la ele . Parerea mea e sa le lasi asa cum sunt ca nu vei obtine nimic in plus de la ele ,ori sa le vinzi, sa mai pui ceva si sa iti iei niste boxe adevarate . Link spre comentariu
anddy Postat Martie 1, 2019 Autor Partajează Postat Martie 1, 2019 Nu pretind performante audiofile indiferent ca ascult cd, caseta, vinil sau radio. Sistemul fiind din '97 ma gandeam ca electroliticii sa nu fie imbatraniti si ca ar merge schimbati cu niste MKP for Audio, dar nu ceva foarte scump. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Poți să-i schimbi liniștit. Ideea era ca nu vei auzi vreo îmbunătățire decit dacă cei originali sint defecți și din cauza ca boxele nu-s "haudiofile" nu se merita investit prea mult în ele. Poți sa iei inclusiv MKP-uri de uz general de minim 63V pt ca nu se va simți nici o diferențăla sunet. Eu folosesc la filtrele făcute de mine preponderent MKP-uri de calitate dar nu speciale pt audio. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 +1, schimba-i cu piese din comert la preturi decente 3-5lei, mkt. Nu te baga la mofturi audiofile ca nu se vor simti diferente, doar imbogasesti nsite bisnitari de componente audiofile si povesti. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 1, 2019 Partajează Postat Martie 1, 2019 Cam tot 5 -6 lei costa si un MKP for Audio. Se pot folosi MKP sau MKT de uz general dar marci bune - Wima, Ero, Vishay. A se feri de galbenele chinezesti noi (chiar si MKP) de tipul celor din filtrele de retea sau surse. Suna plat si mat, perceptibil chiar si la tweetere mai ieftine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum